Vývojová dysplazie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14973
13.1.15 23:49

Vývojová dysplazie

Ahoj,

řešil jste tu někdo u dítěte dysplazii kyčelního kloubu? Dnes jsem byla s dcerou u praktické lékařky na 18 měsíční kontrole, dcera už od začátku chození vtáčí levou nohu, takže se zaměřovala i na tohle. Říkala, že to vypadá, že problém je v kyčli, takže nás čeká kontrola na ortopedii. Vůbec nevím, co čekat, řešil jste tohle někdo u svého dítěte? Dcera to má fakt hodně, že si o tu nožku zakopává. Měla do 9 měsíců široké balení právě kvůli dysplazii na levé nožičce, což se jí pak spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5826
14.1.15 00:42

@LadyTommy No,tu dysplazii museli zjistit už na ortopedii v těch 6 týdnech :think: Taky jsme měli dysplazii kyčle, hodnocení II. a a II. c,nosila třmeny. Nepamatuješ si, jak jste měli hodnocené kyčle v těch 6 týdnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
14.1.15 00:48

@krtek7489 hodnocení už si bohužel nepamatuju, ale dnes mi doktorka říkala, že v papírech ji měla psanou hraniční, takže jsme od těch 6 týdnů nosily tuším 2-3 pleny až do těch 9 měsíců, kdy nám doktor řekl, že už to má v pořádku. Jenže co začala chodit, tak šíleně šmajdá, úplně jde vidět, že tu nožičku má vytočenou už od té kyčle :( Pořád jsem doufala, že až se rozchodí, tak to bude v pohodě, ale už je na nohou půl roku a naopak se to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.1.15 00:59

@LadyTommy Já mám tedy obavy a moc mě to mrzí, že je to zanedbané z té ortopedie už od toho mimnkovského věku. Tu nožičku nemá správně zakloubenou, jestli se jí takhle stáčí. My to tak také neměli pořádně zakloubené, měla hrozně ploché ty kloubní jamky a hrozilo úplné vykloubení, kdy by následovala operace a trakce. Tím, že od asi 5 týdnů do cca 5 měsíců nosila třmeny, má ted kyčle úplně v pořádku a běhá jako utržená ze řetězu, je jí 23 m. Chodíme na pravidelné kontroly, rentgeny. Vy jste od toho 9 m nebyli na ortopedii na kontrole? Já tě nechci strašit a budu moc zvedavá, jak dopadnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
14.1.15 01:21

@krtek7489 děkuju, dám vědět jak to dopadlo, i když to nejspíš potrvá, než nás objednají. Mě právě děsí, aby to neskončilo nějakým sádrováním, operací nebo omezením pohybu. Nevím, jak se to řeší u batolat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
14.1.15 07:28

@LadyTommy A nechcete ještě před tím než vás objednají na ortopedii nekdy jsou čekací doby docela dlouhé, zkusit nakou fyzioterapeutku. Třeba není problém v kyčly, alě nekde jinde. Já chodila se synem na polikliniku Lipa k soukromé (měli jsme teda jiný problém),ale byla jsem moc spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.1.15 08:44

@LadyTommy Já bych na ně tlačila, at vás vezmou hned. U dysplazie kyčelního kloubu je bohužel nejdůležitější včasná diagnostika a léčba, než začne dítě chodit. Vůbec netuším, jak se to řeší u takhle velkého dítka :think: Moc držím palce a fakt bych se snažila o co nejbližší termín vyšetření. Čím je menší, tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3539
14.1.15 08:46

@LadyTommy - jdu povzbudit. dcera mela kycle od mala v poradku, ale nohu taky hodne vtacela a zakopavala. Vsimali si toho vsichni, takze to bylo opravdu hodne. Dr. Nas poslala k ortopedovi. Samozrejme, ze mala nechtela moc spolupracovat. Ale dr. rikal, ze to u takto starych deti nekdy byva. Ze roste jedna noha rychleji a ta druha teprve doroste a ze si mysli, ze vse bude v pohode. Byli jsme na kontrole ve dvou letech. Nohu mela uz skoro dobrou - a rikal, ze to cekal. Ted ma prijit nekdy ve trech letech zkontrolovat, zda nema nahodou ploche nohy. Chuzi ma uz dobrou. Urcite si pres obvodaka nech objednat na ortopedii a snad to bude v pohode jako u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.1.15 08:53

@AAA02 Jé,tak to jsem ráda za tenhle příspěvek :palec: Mám totiž s diagnozou dysplazie k. k. zkušenost, i když naštěstí vše dobře dopadlo, u obou dětí. A když v čekárně vídám různé případy, tak je mi z toho hrozně smutno. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3539
14.1.15 22:49

@krtek7489 taky jsme se obavali sadry, nejakych ortez, dokonce jsem ze zacatku podezrivala mudra, ze je mlady, nezkuseny, nemel ji sanci videt chodit, jak nespolupracovala a ze se to jen tak nezpravi, protoze to vypadalo opravdu hrozne. a pohoda, mel pravdu. Pevne doufam, ze to bude obdobne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
15.1.15 00:28

@AAA02 dekuji za podporu. Vezmou nas přednostně hned v patek, tak dam vedet, jak to dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.1.15 08:31
@LadyTommy píše:
@AAA02 dekuji za podporu. Vezmou nas přednostně hned v patek, tak dam vedet, jak to dopadlo

To je dobře, že jdete tak brzy a uvidíš no :think: Držím moc palce a dej vědět. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
18.1.15 11:45

Ahojky,

tak jsme v patek byly u ortopeda, delal ji sono a rikal, ze je zdrava. Koukal na tu chuzi a pry je to u techto deti normalni, ze tam stale lehce dysplazie pretrvava a tim jak kloub nesedi uplne dobre, v kombinaci se silnejsimi stehny, si to kompenzuje tim vtacenim. Zatim doporucil jen pevnou kotnickovou obuv a za pul roku zase kontrola at vidi vyvoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
18.1.15 18:43
@LadyTommy píše:
Ahojky,tak jsme v patek byly u ortopeda, delal ji sono a rikal, ze je zdrava. Koukal na tu chuzi a pry je to u techto deti normalni, ze tam stale lehce dysplazie pretrvava a tim jak kloub nesedi uplne dobre, v kombinaci se silnejsimi stehny, si to kompenzuje tim vtacenim. Zatim doporucil jen pevnou kotnickovou obuv a za pul roku zase kontrola at vidi vyvoj

Moc sice nerozumím tomu, že „je zdravá, ale kloub nesedí úplně dobře“ :think:,malá nosila právě proto x měsíců třmínky, aby klouby dobře seděly a v půl roce bylo všechno v cajku ;),ale i tak super, na té ortopedii, určitě vědí, co dělají :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.4.21 18:59

Dobrý den, měli Vaše děti nějaká omezení? Mám 20 měsíčního prcka, jsme po třmenech a distrakci…Řešíme odrážedlo, je to s dysplazií problém? Prosím o radu… vím že skákání na trampolíně se nedoporučuje… ale o odrážedle jsem se nikde nic nedohledala, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí