Vyvolávaný porod a ADHD

Qwentin
19.10.13 17:44

Vyvolávaný porod a ADHD

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zdali může mít těžký vyvolávaný porod,3 týdny před předpokládaným termínem vliv na hyperaktivitu dítěte? Syn měl velmi těžký porod, sice ho nekřísili, ale nemohl se dlouho dostat ven. Někde jsem slyšela, že prý to může mít následky nejen v podobě syndromu ADHD, ale i v opožděné řeči, atd. Děkuji Vám za názory :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.10.13 17:45

@Andrejka81 známá měla šílený porod, dítě křísené a spoustu dalších jobovek, dítko naprosto zdravé :think: Osobně si nemyslím, že to může mít spojitost.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
19.10.13 17:46

@Andrejka81 je to nesmysl, taková souvislost nikdy nebyla prokazána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.10.13 17:53

@Andrejka81 @barca77 Byla prokázána souvislost s dušením při porodu (pokud byl porod těžký a dlouho se nemohl dostat ven, nějaké lehké přidušení bez následného rozdýchávání být mohlo): http://www.sciencedaily.com/…10080833.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
19.10.13 17:59

Holky, moc Vám děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
K-Black
19.10.13 18:02

@Andrejka81 myslím, že souvislost žádná nebude, druhý porod pohoda, krása, klidně bych po něm mohla jít složit uhlí, nebo posekat zahradu a dítě je vadné. První porod, dítě velké, nešlo to a je v pořádku, u trojky nevím je ještě malý, ale zatím vypadá normálně ;)

• Citovat
  • Upravit
70
19.10.13 18:15

Zaráží mě, jak s přehledem napíšete, že to vliv nemá???

Ćetli jste něco o ADHD? asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
19.10.13 18:27

@Litta tak jasně, ADHD má příčinu v organickém poškození CNS, takže pokud zůstane mozek nějakou rozhodnou dobu neokysličen, může to způsobit různé problémy. Ale pokud není nutno dítě ani křísit, apgar je v normě, tak není čeho se bát. Podle mě zakladatelka reaguje na takové ty fanatické výkřiky soukromých porodních asistentek, které ze sebe vypouští nesmysly jako že dítě narozené z vyvolávaného porodu nemá přirozené sebevědomí apod. (viz Laďka Ryšavá, Brno - její kurz byl jedna velká demagogie, fakt hrůza)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
19.10.13 18:28

@dajamal ano, je to můj obor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.10.13 18:31

@barca77 A to se nemůže stát, že by se jako nějak přidusilo a rozdýchalo se pak samo? To by ale asi nemělo takové následky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.10.13 18:34

@barca77 Jinak já jsem na sobě poznala, že jsem měla šňůru kolem krku, přestože Apgar desítky a máma to sama nevěděla - až jsem to ověřila po 22 letech v kartě, takže kdo ví, co všechno může člověka poznamenat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.10.13 18:39

Ono je ve hre vzdycky vic faktoru, ale zpetne se da velmi tezko urcit, co prevazovalo :nevim:

špatny porod může mit nasledky do budoucna, ale spis bych to videla taky ve spatnem okyslyceni. Na nektere jedince to nepusobi, na nektere citlivejsi treba ano. Neda se pausalizovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
19.10.13 18:50

U syna jsem měla dlouhý protahovaný porod, který nakonec skončil akutně SC, syn má slabší formu ADHD, hyperaktivitu a měl i opožděný vývoj řeči, 2 roky chodil do školy pro děti s vadami řeči, nyní je již na sportovní škole a vše o. k., ale jak píšu jedná se o lehkou formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
19.10.13 18:57
@Slysil píše:
U syna jsem měla dlouhý protahovaný porod, který nakonec skončil akutně SC, syn má slabší formu ADHD, hyperaktivitu a měl i opožděný vývoj řeči, 2 roky chodil do školy pro děti s vadami řeči, nyní je již na sportovní škole a vše o. k., ale jak píšu jedná se o lehkou formu.
@Andrejka81 píše:
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zdali může mít těžký vyvolávaný porod,3 týdny před předpokládaným termínem vliv na hyperaktivitu dítěte? Syn měl velmi těžký porod, sice ho nekřísili, ale nemohl se dlouho dostat ven. Někde jsem slyšela, že prý to může mít následky nejen v podobě syndromu ADHD, ale i v opožděné řeči, atd. Děkuji Vám za názory :-)

Přesně jako u nás dlouhý porod o 14 dní dřív, syn nešel ven, nakonec to skončilo akutním císařem.

ADHD nemá potvrzené, ale mám na něj podezření. Je mu 2,5 a stále nemluví, jen tou svojí svahilštinou. Docházíme na logopedii. Je silně nesoustředěný, upoutat jeho pozornost a následně jí udržet, je velice obtížné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.13 19:20

Taky si myslím, že to souvislost nemá. Já měla porod v pohodě, Apgar 9-10-10 a taky mám nestandartní dítě, co skoro ve třech letech nemluví, rozumí jen málu. ADHD ještě potvrzené teda nemá, ale vypadá, že hyper asi bude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100