Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já sem chtěla nechat vyvýšit celou kuchyňskou linku, protože u těch standartních velikostí se hrbím. Nakonec mi to bylo vymluveno, protože bych měla málo místa mezi linkou a zavěšenýma skříňkama, takže se nic nekonalo.
Já měla v bytě vyšší pracovní desku - tuším 95 cm? A bylo to SUPER!!!!!!
Jenže tady byla kuchyň už hotová a já špekuluju, jak to vyvýšit - bolí mě záda..
L.
Ahoj,
my budeme mít v nové kuchyni dřez vysoko 105cm, zkoušela jsem si to v kuchyňském studiu a zdálo se mi to pohodlné. Skříňky budeme mít naopak trochu níž, takže zrovna ten kousek nad dřezem bude jen 34cm (jinak 49) a to je dost málo. Bude to ale jen nad dřezema odkapávačem, tak to snad nebude vadit.
M.
Taky jsem to chtela, zda se mi to jako prakticka vec, nicmene v soucasnem rozlozeni kuchyne by to vypadalo blbe. Jinak vyvysena mycka je uzasna vec, bohuzel ji nemam, ale jit to dispozicne v nasi budouci kuchyni tak do toho jdu hned…Jinak pokud Vam dela kuchyn na miru dobry truhlar tak by mel podle vasi vysky ji dobre ergonomicky vyvysit ci snizit…Hanka1
Ahoj
tak to ti nikdo neporadí, protože je to odvisle od výšky člověka… vzato ergonomicky dřez má být výš a varné centrum (deska) níž - zase abys tam hezky viděla a bylo to pohodlnější…
Před třemi lety jsme zařizovali novou kuchyn a ted se budeme stěhovat tak nás to čeká znovu.
vyvýšený dřez i snížené varné centrum jsme si „zkoušeli“ v kuch. studiích, ale nejdeme do toho - jednak máme myčku takže ve dřezu se až tak nenadřem, druhak máme s manželem dost rozdílnou výšku, takže co je pro jednoho akorát, tak se druhý hrbí nebo je naopak na špičkách.
Ani varnou desku nedáváme níž - kvůli dětem - z hlediska bezpečnosti . takže klasika… jen troubu si dáme do úrovně očí - to bude pro nás novinka:o)
Ahojda,
mame vyvyseny rohovovy drez, ale vzhledem k tomu, ze jsem nemela moznost si kuchyn vybirat a mam 165cm ten drez je nekde ve vysce prsou tak vzdy kdyz myji nadobi tak stojim na spickach
mno ale uz jsem si zvykla, stejne davam vetsinu do mycky. Treba si nekdy poridim schudek ![]()
Máte někdo zkušenost s vyvýšeným dřezem(rohovým),popř jakou a v jaké výšce by měl být? Moc díky za názory,které mi určitě helpnout s plánováním novékuchyně
?