Výživné pro matku bez soudu

18.9.13 08:10

vyzivne pro matku bez soudu

Dobre rano:-) zustala jsem s malym sama. Jelikoz nas chlap vykopl, chtela bych po nem vyzivne pro sebe. k tomu dodam, ze jsem svobodna-vim ze je to jen do dvou let ditete. ALE.. zatim to nechci resit soudne dokud byvaly spolupracuje. na socialce mi ale rekli, ze na vyzivne pro me musim podat navrh soudu. otazka zni- musi to tak byt? nestaci kdyz se dohodneme a napiseme to do do dohody o vyzivnem k malemu? bude to pak mit nejakou vahu? A druha otazka, pokud tohle pujde, kolik si mam rict? bral kolem 16000, posledni mesice kolem 20000. na maleho mi dava 2000 a ma na nej slevu na dani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4542
18.9.13 08:16

Pokud se dohodnete, tak soud není potřeba - ale pokud by ti neplatil, tak jen na základě vaší dohody to výživné nevymůžeš… takže to promysli. Ale pozor, je potřeba o výživném ohledně dítěte a svěření do péče… kuj železo, dokud je žhavé - dva tisíce nejsou až tolik, vždyť ta sleva na dani je kolem tisícovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.13 08:23

Nj, ale co mam teda delat? dohodu jdeme sepisovat na socku ve stredu, nejsme spolu od konce cervence. 2000 mi rekla na socialce.. az nebude platit, pak ho soud nemine, ale zatim plati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
18.9.13 08:32

@nejvíczoufalá zdravím,obecně platí, že se soudu nevyhnete, nicméně by mohlo stačit vaši písemnou dohodu uzavřenou s partnerem příslušnému soudu doručit a zažádat o zařazení k projednávání. Zkuste se i zeptat na probační a mediační službě, tam by třeba pomohli více. Co se týče výše výživného, řekněte si tolik, aby partnerovi po zaplacení jeho bydlení, alimentů (vč. těch na vás) zbylo na normální živobytí. pokud ve zdaňovacím období nebudete bydlet spolu, partner žádné daně zpet nedostane.

• Citovat
  • Upravit
andreazbudejc
18.9.13 08:36

@fialína zvláštní,mojí sestře na sociálce řekli, že soud musí proběhnout..chtela si zažádat o přídavky, na sociálce ukázala podepsanej papír od sebe a od bejvalýho..ale prý to nestačí. nevzali v potaz ani čestné prohlášení.

• Citovat
  • Upravit
1793
18.9.13 08:40

@andreazbudejc Měla jsem to úplně stejně. Mně řekli, že nějaká dohoda, ať už ověřená nemá skoro žádnou váhu. A kdyby mi neplatil, tak nikdo s tím nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.13 08:48

Omlouvam se ze neodpovidam kazde zvlast, ale pisu z telefonu. to je fajn, tak proc kazdy rika neco jineho:-( rekli mi ze to bez soudu staci s overenymi podpisy.. a dan si teda muzu uz odepsat jen ja az pujdu do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.13 08:50

@nejvíczoufalá můžeš to sepsat u notáře, ale pokud by šlo do tuhého, např přestal platit, tak to nemá téměř žádnou váhu. Jinak se nehneš bez rozsudku - kdybys chtěla např přídavky a pod. S daní neporadím, protože my spolu nežijem, ale on si kluka odepisuje, je to na naší dohodě :think: jednou je to otec, tak na to právo má. řekli mi to i na socce i na finančáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.9.13 08:57
@martina.se píše:
S daní neporadím, protože my spolu nežijem, ale on si kluka odepisuje, je to na naší dohodě :think: jednou je to otec, tak na to právo má. řekli mi to i na socce i na finančáku…

právo na to má, pokud s dítětem žije v jedné domácnosti. což třeba u střídavé péče není problém, protože dítě žije ve dvou domácnostech. pokud je dítě svěřené do péče jen jednomu rodiči, tak ten druhý rodič uplatňovat nemůže, protože s ním dítě v domácnosti nežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.13 09:00

@sagina my máme péči společnou, takže to bude asi proto :think: sice spolu nežijem, ale u téhle péče si to odečítat může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.9.13 09:01

@martina.se jj, u společné nebo střídavé péče se ta společná domácnost dítěte s oběma rodiči dá očekávat, tam je to fakt v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.13 09:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.13 09:04

Holky a jak dloho ten soud trvMa pokud nikdo nedej problemy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.9.13 09:27
@nejvíczoufalá píše:
Holky a jak dloho ten soud trvMa pokud nikdo nedej problemy?

tak pokud nikdo nedělá problémy a soud jenom schválí, co si ti dva dohodnou, tak to celá doba záleží na tom, kdy dostanete termín, tedy na vytíženosti konkrétního soudu. u nás stání o dětech bylo stanoveno asi 4-5 měsíců po podání žaloby a termín na rozvodové stání (mohlo být až po dětech) trval asi tak dlouho. tedy v praxi oba soudy vyřízené během čtvrt hodiny každý, ale celkově se nám rozvod táhnul třičtvrtě roku :nevim: ale termín fakt záleží na vytíženosti, mám známou, která ho dostala asi dva měsíce po podání žaloby a mám známou, kde to trvalo přes půl roku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5534
18.9.13 09:29

Staci pisemna dohoda s uredne overenym podpisem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat