Vzděláváte se? V čem konkrétně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vzděláváte se? V čem konkrétně?
Dobré ráno…
Tak tu sedím a přemýšlím, co s nadcházejícím rokem. Chtěl bych se inspirovat od těch, co už mají podobné přemýšlení za sebou. Jednou z možností (nebo se dá říct i nutností) je doplnění znalostí, potažmo i vzdělání.
Tak se chci zeptat - vzděláváte se? V čem konkrétně?
(Tohle téma je zamýšleno k výměně informací, ne k tomu, abych tu dělal chytrého. Tak to prosím chápejte stejně.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si dávám předsevzetí ohledně zlepšování své jazykové vybavenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synové jsou v 7 třídě, pokulhávají v angličtině, chci jim pomoci, začala jsem se učit aj. Zároven mě aj fakt nebaví, proto se začínám učit němčinu, abych vyrovnala tu frustraci z aj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I u me je doplnovani vzdelavani nutnosti, abych si udrzela svoji praci. Jsem ucetni, mam v planu kurzy na dane a mzdy. Anglictina je u me samozrejmosti-bojuji s ni od detstvi a mam uvazek v nadnarodni spolecnosti. Rada bych oprasila francouzstinu, ale v nasem meste se uz nekolikaty rok neotevrely kurzy pro nedostatek zajemcu, tak mam v planu zkusit kurz pres Skype.
Zaroven mam vystudovanou chemii, je to moje zivotni laska, zacala jsem si doma vyrabet kosmetiku, drogerii, svicky atd. ze zakladnich surovin, bohuzel spoustu surovin lze sehnat jen v zahranici, tak me ceka spojeni anglictiny a chemie ![]()
Nejvetsi vzdelavani mam ale od deti, od nich se neustale ucim…prevazne trpelivosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cikcak píše:
Synové jsou v 7 třídě, pokulhávají v angličtině, chci jim pomoci, začala jsem se učit aj. Zároven mě aj fakt nebaví, proto se začínám učit němčinu, abych vyrovnala tu frustraci z aj.
jak ja ti s tou anglictinou rozumim
nejhorsi jazyk meho zivota, nastesti studuju Nemcinu a Spanelstinu, Anglictinu musim jen denne pouzivat, kdyz vylezu ze dveri baraku ![]()
no a az bude ta vysoka za par let za mnou, tak se konecne tesim, ze se zacnu sama pro sebe ucit Rusky a Francouzsky ![]()
Příspěvek upraven 28.12.14 v 08:23
- Citovat
- Upravit
Klavír. Chodím na hodiny dlouhodobě a chci ještě dlouhodobě. Ví to málokdo. Je to pro mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja som objavila novu filozofiu o fungovani sveta, protipol anglosaskej, biblickej. Rozpracovali ju teda v Rusku, vola sa ‚mrtva voda‘, tak to luskam. Ponekud zlozita tema, ale mozno je chyba len v mojej hlave… a mojom ignorovani dejin ako takych
Pravda, som odkazana na postupne preklady, moja znalost rustiny sice staci na preluskanie navodu na frivolitky - co sa mimochodom ucim posledne asi tri mesiace - ale nestaci na filozoficke pojednanie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se vzdělávám pravidelně v rámci svého oboru v práci, což musím, pokud chci zůstat v obraze (pracuju ve vědě)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luleå píše:
Klavír. Chodím na hodiny dlouhodobě a chci ještě dlouhodobě. Ví to málokdo. Je to pro mě.
tiše závidím, já miluji vážnou hudbu, neumím ale hrát. dala jsem kluky hrát na klávesy a furt je musím honit, abych je dokopala cvičit. aaach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@merde píše:
jak ja ti s tou anglictinou rozumimnejhorsi jazyk meho zivota, nastesti studuju Nemcinu a Spanelstinu, Anglictinu musim jen denne pouzivat, kdyz vylezu ze dveri baraku
no a az bude ta vysoka za par let za mnou, tak se konecne tesim, ze se zacnu sama pro sebe ucit Rusky a FrancouzskyPříspěvek upraven 28.12.14 v 08:23
ruštinu miluju, konečně slušná řeč pro nás dyslektiky.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja som objavila novu filozofiu o fungovani sveta, protipol anglosaskej, biblickej. Rozpracovali ju teda v Rusku, vola sa ‚mrtva voda‘, tak to luskam. Ponekud zlozita tema, ale mozno je chyba len v mojej hlave… a mojom ignorovani dejin ako takychPravda, som odkazana na postupne preklady, moja znalost rustiny sice staci na preluskanie navodu na frivolitky - co sa mimochodom ucim posledne asi tri mesiace - ale nestaci na filozoficke pojednanie
můžeš přiblížít tuto filozofii?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzdelavam se neustale v ramci sveho oboru a ve zlepsovani jazykovych dovednosti. Nekdy s vetsim usilim, nekdy s mensim. Nekdy s pozitivnim odhodlanim, nekdy s nechuti az odporem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cikcak jo, mam ji taky rada, mela jsem ji chvili na zakladni skole, nez prisla revoluce.
A obdivuji kazdeho, kdo ma nejakou poruchu uceni a presto se s necim pere a vzdelava ![]()
- Citovat
- Upravit
@cikcak píše:
můžeš přiblížít tuto filozofii?
http://leva-net.webnode.cz/…bezpecnosti/
Svet je definovany okrem troch rozmerov co pozname, este aj mierou. V podstate nieco ako vysvetlenie Einsteinovej teorie relativity - tri vlasy na hlave je sakra malo, ale tri vlasy v polievke viac nez dost. Miera, primeranost.
Plus tvrdia ze clovek nema len 5 zmyslov, zrak, hmat, cuch, chut, sluch, ale vzdy a vsetko este posudzuje dalsimi dvoma, a to intuiciou a moralkou.
Mna na tom najviac pritahuje to, ze som to este stale celkom nepochopila, unika mi zvlast princip matric (matrixu) podla ktorych vraj ludstvo ako celok funguje.
Edit: Ty vlastne rozumies po rusky, tak na Tvojom mieste by som mozno vynechala leva.net, a sla rovno na dotu.ru … dost na tu stranku odkazuje Posledny gambit. Ten sa da citat aj ako spiklenecky roman, mozes sa oprostit od filozifie v nom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit