Vzdušný šátek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12743
3.1.13 14:05

vzdušný šátek

Ahoj,

nemáte někdo tip na opravdu vzdušný šátek? Mám Didy, ale v létě se v něm nenosí nic moc. Syn je hodně potící takže bych chtěla něco lehoučkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
3.1.13 14:09

Já měla Vatanai a byla jsem s ním spokojená. Taky se hodně potím já i dítě. Ale nenosila jsem zase denně, takže možná někdo poradí líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
3.1.13 14:10

Vatanai pruhy. Ale v tom bych nosila leda novorozence. Ono se potit budeš tak jako tak, je to tělo na tělo, ať přes sebe dáte cokoli.
Nejdůležitější je úvaz, v létě nosím převážně jednovrstvé - batoh nebo KsK bez roztažených pruhů.
Obecně vhodný na léto je len. Já ho mám ráda hlavně kvuli pevnosti a nosnosti.
Jsou i lněné šátky tenší, Didy dělá pravidelně v létě limitky. Já mám měla většinou jen ty silné. Z tenších byl předloni třeba Agáve, ty letošní jsem už něja nesledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.1.13 14:13

@Lama Lama synovi v létě bude 1,5 roku takže potřebuju už nějaký pevný mám Eva od Didy a i když je to biobavlna tak prostě hodně hřeje. jo a chtěla bych pevný šátek na pružné moc nejsem a navíc už na to bude veliký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
3.1.13 14:36
@paola white píše:
@Lama Lama synovi v létě bude 1,5 roku takže potřebuju už nějaký pevný mám Eva od Didy a i když je to biobavlna tak prostě hodně hřeje. jo a chtěla bych pevný šátek na pružné moc nejsem a navíc už na to bude veliký

to mi je jasné. ale myslela jsem to tak, i pevné šátky jsou pevnější ( většina lněných) a některé víc pruží ( třeba bavlněná India od Didyho).
Jestli chceš letní a bavlna tě hřeje, tak bude asi nejlepší ten len. Ten může vybrat tenší, který bude vzdušnější ale ne tk nosný. Nebo tlustý, který je stále vzdušnější než bavlna a uneseš v něm v pohodě i 15ti kilové dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
3.1.13 16:21

Základem nošení v létě je volit vhodné úvazy - jednovrstvé. na záda ideálně batoh, na břicho klokan nebo KsK unvitř s neroztaženými popruhy.
Ale potit se budeš opravdu ve všem, s tím nic neuděláš. Můžeš jen zmenšit pocit mokra - používat pro sebe i dítě funkčí oblečení (moira, merino vlna…) a mezi sebe a dítě dát třeba čtvercovku, aby to mokro nasála. A často ji měnit.
některým nosnicím taky v létě více vyhovuje nosítko, jak je z boku otevřené a více větrá.

Já tu mám na syna nasyslené Nati plameňáky - kombinace bambus/len.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
3.1.13 16:32
@Novire píše:
Já tu mám na syna nasyslené Nati plameňáky - kombinace bambus/len.

mě Nati bambus len přišel zas dost hutný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.1.13 16:35

Právě v létě jsem taky nosila radši v nosítku. nosíme moiru i čtvercovku tak to asi prostě lepší už nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
3.1.13 16:37

Ono už to zas s nošením 1,5 ročního dítěte nebude tak žhavé. Já víceméně jen poponáším, jinak jde po svých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.1.13 16:44

@Lama Lama taky nad tím přemýšlím. navíc plánuju další a tak možná už v létě budu radši vozit golfky :nevim: spíš mě zajímalo jestli někdo nemá tip na něco fakt lehoučkého, ale asi se na to už vyprdnu a donosím ho v Evě a v manduce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
3.1.13 16:51

A jak je ta Eva dlouhá? 1,5 roční dítě už bude nejspíš na zádech. viděla bych to na batoh. Pokud máš Evu dlouhou na KsK, tak motat 1,5m šátku navíc okolo sebe bude dost tepelně nekomfortní. Jestli nosíš dost, tak kratší lněný šátek se bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
25.2.13 20:41

No dcera má rok a půl a nosit se pořád chce (i když ne tolik co dříve). Na léto máme Natibaby pruhy, bavlna bez příměsi a osvědčil se, je dost pružný, vzdušný a nepotíme se v něm tak jako třeba ve Storchenwiege

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.2.13 21:11

@Kajuli díky za radu, ale v létě už 100% nosit nebudu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
25.2.13 21:19
@paola white píše:
@Kajuli díky za radu, ale v létě už 100% nosit nebudu ;)

kvuli pupku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.2.13 21:33

@Lama Lama jo jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...