Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebuju radu ohledně sladění barev v obývacím pokoji, koupila jsem novou sedačku a trochu si nevím rady. Je tu nějaký bytový designer a nebo machr přes barvy? ![]()
Bonami má docela šikovnou stránku, kde si můžeš navrhovat interiér ![]()
Obývák je do hněda…při výběru potahu sedacky mi v obchodě na tom malé vzorníku přišla hnědošedá…no spíš je jen šedá…co teď…přemalovat stěnu? Na jakou? Nový stul určitě, kobereček? Jaký? Nebo to prodat a koupit jinou sedačku? Předtím jsme měli béžovou.
Předtím to bylo dobré…teď mi přijde podlaha moc žlutá, stěna moc hnědá a sedacka moc šedá ![]()
Určitě vyměnit stůl! Za světlé dřevo, či aspoň jak je ta obyváková stěna. A stačí dát pod ten stůl hnědý kobereček, jak je vymalovaná stěna + třeba hnědé polštáře
.
P. S. máme defacto stejnou sedačku
. Je TOP! Všechny zdi jsou bílé, jen protější zeď sedačky světle šedá. Nábytek a podlaha světlé dřevo. Kobereček pod stolečkem a sedačkou je šedý s bílým vzorem
.
@Mandarinka Citronová píše:
Obývák je do hněda…při výběru potahu sedacky mi v obchodě na tom malé vzorníku přišla hnědošedá…no spíš je jen šedá…co teď…přemalovat stěnu? Na jakou? Nový stul určitě, kobereček? Jaký? Nebo to prodat a koupit jinou sedačku? Předtím jsme měli béžovou.
Mas tam tri barvy, ktere jsou problem, tmavehneda kakaova stena, tepla bledohneda podlaha a seda sedacka… to je bohuzel casta kombinace u lidi, kteri neumeji kombinovat barvy a mysli si, ze odstiny hnede spolu se sedymi nic nepokazi. OMYL. To ti tam vzdy bude pusobit necisto, osumtele, depresivne, staroidne…muzes udelat jedinou vec, kup bilou barvu a tu desivou stenu vymaluj, fakt neuvazuj nad jinou barvou, dej ji bilou, udelej to, sedacku nevyhodis a podlahu nezmenis, ale tu stenu zmenit muzes, ziskas tim mnoho za malo penez a ztlumis nekompatibilitu podlahy a sedacky.
Zkus tu stěnu nabarvit na olivovou zelenou. Vidím podobnou barvu v domě, asi v jídelně. Nebo zkus nějaké reliéfní tapety v bílé se stříbrnou. Plus bych možná zkusila nějaký dřevěné stolky z masivu, něco co to půjde j tomu nábytku. Něco jako uříznuté kolo z kmenu stromu s nožičkami.
@Mandarinka Citronová tu tmavou zeď bych dala ve světlejším tónu, a jestli kobereček, tak nějaký větší, ať je i aspoň z části pod sedačkou a celým konferenčním stolkem. Jestli půjde tady poslat ebook do soukromé zprávy, pošlu ti ho jako přílohu ![]()
@Mandarinka Citronová tak ebook tady poslat nejde, leda mailem, jestli chceš.
Spis bych vyměnila obraz a polštářky
Bílá, růžová, žlutá, oranžová, modrá… Takové bledší barvy.
Pokud jo vymalovat
růžová, bledě modrá, svetlounce šedivá
![]()