Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zavolej si na gynekologii o radu, to máš asi nejjednodušší a nejvíc fundovaný tip ohledně možného rizika ![]()
Jo, mimochodem, moje gynekoložka mi tedy říkala, že Pharmatex mám užívat jako jedinou antikoncepci pouze, pokud mi nevadí možné riziko otěhotnění. Podle ní je to na úrovni ostatních spermicidů, bez ohledu na to, co tvrdí na svých stránkách.
Myslím, že se nemusíš bát když jsi byla v takové fázi cyklu…
použili jste aspoň dvě dávky toho Pharmatexu? (pro dva styky)
@Anonymní píše:@vagabund
Ano, to mám v plánu taky![]()
@vagabund
@JaneDoe
Jindy ho taky nepoužíváme samotný, tady jsme udělali výjimku kvůli tomu, že jsem měla brzy dostat MS. Ale nenapadlo nás, že uděláme takovou chybu při použití…
Ano, použili jsme ho 2×V téhle fázi cyklu se mi to jako laikovi také nejeví příliš rizikové, ale vážně - brání Ti něco vytočit číslo své doktorky a doptat se?
EDIT: Pardon, mozek ještě nefunguje
- píšeš, že zavoláš, čili otázku beru zpět
Příspěvek upraven 27.04.15 v 08:20
@vagabund píše:
Jo, mimochodem, moje gynekoložka mi tedy říkala, že Pharmatex mám užívat jako jedinou antikoncepci pouze, pokud mi nevadí možné riziko otěhotnění. Podle ní je to na úrovni ostatních spermicidů, bez ohledu na to, co tvrdí na svých stránkách.
asi se o to tolik nezajímá, výzkumy rok od roku prokazují spolehlivost na úrovni HA (pilulek), jen se musí dodržovat zásady, mýt se jen vodou atd
@JaneDoe Mě s tím právě taky překvapila, takže jsem se doptávala ještě u další doktorky, přes známou ve zdravotnictví, a řekla mi to samé ![]()
Myslím, že tady je možnost otěhotnění minimální.
Ovulace bývá cca 14 dní před menstruací - takže vajco už je dávno pryč. A aby si tam spermie počkaly tak dlouho na to další vajíčko… To byste pak dítko měli pojmenovat Superman.
Jestli nejsi 15-ti letá studentka ZŠ, tak bych si tělo Postinorem nez..írala. ![]()
Možnost otěhotnění se dle mého názoru ve tvém případě pravidelné MS rovná takřka nule.
@Anonymní píše:
Dobré ráno.
Včera kolem poledne jsem měla 2× po sobě styk, kdy jsme se chránili pouze Pharmatexem. Udělali jsme ale chybu při použití, použili jsme trochu lubrikačního gelu, který snižuje účinek přípravku. Také jsem se předtím myla Lactacydem, což je někde kritizováno, někde ne - ale v lékárně říkali, že vadí jen mýdlo, Lactacyd používat můžu.
Dnes ráno jsem dostala menstruaci, mám ji docela pravidelnou (+/- 2 dny..), nemám nijak zjištěno, kdy mívám ovulaci.Vzaly byste si pro jistotu Postinor? Jaké je riziko těhotenství, když si ho nevezmu?
Otěhotnět teď určitě nechci, ale kdyby se už stalo, na interrupci bych nešla - takže,,pojistit´´ se můžu jedině teď, pokud to zanedbám, tak jiné řešení už nebude.
Děkuji za reakce a omlouvám se, že už se ptám na toto podruhé, ale snad pochopíte, že potřebuju rady. Anonym prosím ponechat.
Nevzala, pokud jsi dostala pravidelnou menstruaci, tak si myslím, že těhotná nebudeš, zvlášť pokud se styk uskutečnil takovou chvilku před MS. Šance je minimální, nač do sebe rvát takovej hnus.
Jsi v pohodě, neber si nic.Byla jsi v cyklu, kdy neotěhotníš, to by jsi mohla ale vědět
Ničeho se neboj a postinor bych neužívala ![]()
@Susen35
To samozřejmě vím, ale už jsem četla o spoustě případů, kdy k otěhotnění došlo ke konci cyklu.
Například v této diskuzi: https://www.emimino.cz/…ruaci-84343/
Vzpomen si na mesicky ktere byly naposled pred touto menstruaci. Dejme tomu ze byly 2.3.? tvoje plodne dny by cca mely byt 16-18.ty den cyklu… ci-li od 18teho do 20teho brezna. To rikam jen jako priklad. Pokud alespon trosku chapes co myslim a jak si to vypocitat, tak si to spocti, jesrli ne tak mi napiš. Kazdopadne si myslim ze po plodnych dnech uz mas a ze ted to bylo jen pred menstruaci a to jsi v bezpeci.
Zkus tyto stránky, já neberu nic, ale ovulaci mám pravidelnou, mám u ní bolesti, takže vím, kdy probíhá. Zálěží jak si na tom s cyklem.
http://www.plodne-dny-vypocet.cz/
Dobré ráno.
Včera kolem poledne jsem měla 2× po sobě styk, kdy jsme se chránili pouze Pharmatexem. Udělali jsme ale chybu při použití, použili jsme trochu lubrikačního gelu, který snižuje účinek přípravku. Také jsem se předtím myla Lactacydem, což je někde kritizováno, někde ne - ale v lékárně říkali, že vadí jen mýdlo, Lactacyd používat můžu.
Dnes ráno jsem dostala menstruaci, mám ji docela pravidelnou (+/- 2 dny..), nemám nijak zjištěno, kdy mívám ovulaci.
Vzaly byste si pro jistotu Postinor? Jaké je riziko těhotenství, když si ho nevezmu?
Otěhotnět teď určitě nechci, ale kdyby se už stalo, na interrupci bych nešla - takže,,pojistit´´ se můžu jedině teď, pokud to zanedbám, tak jiné řešení už nebude.
Děkuji za reakce a omlouvám se, že už se ptám na toto podruhé, ale snad pochopíte, že potřebuju rady. Anonym prosím ponechat.