Vztekání u 20měsíčního dítěte

401
28.5.13 11:59

Vztekání u 20 měsíčního dítěte

Ahoj holky prosím o radu mám 20 měsíčního prcka. Vžycky to byl velký nervák ale teď na něj asi přichází nějaký vzdor protože poslední týden když mu neco nehci dovolit nebo na něj zhouknu ať něco nedělá začne hledat něco do čeho si praštit. Takže se zaměří na plyšáka nebo stůl. Praští jen párkrát ale i přes to se mi to nelíbí. Říkám mu ať to nedělá že nebude moc tohle nebo tamto. Občas to zabere. Jinak plácnutí nebo tak on neřeší to pro něj není trest. Jak jste to řešili u svých prcků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klare
28.5.13 12:18

Chytám za ručičku, dřepnu si k němu a snažím se mu to vysvětlit, případně obejmu a čekám, až se uklidní, to celkem funguje. Ale když má amok, tak nepomůže nic, to se pak seberu a odcházím od něj, buď se dovzteká a přijde, nebo běží za mnou…

• Citovat
  • Upravit
1372
28.5.13 12:26

Ahoj, mému prckovi budou ted dva roky a máme to samý už nějaký ten týden, něco mu zakážu (zakazuju málo co jen věci u čeho by si mohl ublížit a nebo něco rozbít) a ten vztek to nechápu kde se v něm bere, začne řvát a běží s něčím praštit, převrhl stolek, sebere co má po ruce a hodí s tím na zem nebo do stěny, taky nevím co s tím, dřív zabralo chytit za ruku a vysvětlit mu to, ale ted nefunguje nic ani přes zadek, ruku, vysvětlování nic, bud si ho nevšímám a bojím se co rozbije a nebo ho odvedu do pokojíčku a přivřu dveře, aby za mnou mohl přijít, a i tak mu to vydrží docela dlouho a sám nepřijde většinou ho jdu pro jistotu zkontrolovat já po několika minutách, holky co s tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.5.13 12:34

Chytit za ručičku, pohled z oči do oči, případně obejmout, pokud se to zhorší sebrat se a odejít pryč, hlavně to chce trpělivost a duslednost, žádné plácání, tím si nepomuzete ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.13 12:34

Moje dcera má záchvaty zlosti, kdy řve na celý barák, je rudá jako jahoda, přes řev se nemůže ani nadechnout, po chvilce se jí chce zvracet, tak vydává dávivé zvuky, a pokud pokračuje v křiku, tak nakonec i trošku ublinkne, mlátí hlavou do všeho kde to jen jde…můj tříletý syn se naučil po všech házet věci, řvát k nepříčetnosti, lehat si na zem, mlátit kolem sebe atd. no bylo by to na román…na zadek nezabírá, ale polívání studenou vodou ano

• Citovat
  • Upravit
24798
28.5.13 12:43

@zdenik1988 No já bych mu vyčlenila nějaký polštář nebo něco, do čeho bušit může…
je malý, nedokáže se ovládnout natolik, aby vztek nijak neprojevoval :nevim: a kolikrát do polštáře tlučou i dospělí, mi to přijde neškodné :nevim:
Lepší, než aby tloukl hlavou o zem :twisted:
A až se vyzuří, tak si o tom promluvit, jak příště zvládnout situaci lépe… - on to tak příště určitě neudělá :lol:, ale až bude větší, třeba to přinese ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.5.13 12:51

@zdenik1988 Je to normální období, pro děti je svět plný frustrace a neumí si ji vybít slovně. Takže bych nechala, ať bouchá samozřejmě ne do lidí, zvířat nebo nebezpečných věcí.
Rozhodně bych ho nemlátila přes ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
28.5.13 13:23

Že se dokáže vybít na neživých věcech a přitom je nepoškodit mi prijde fajn. :nevim: Nechala bych ho. JINAK NEMLÁTIT, NEPLÁCAT, POKUD BUDE NĚCO NIČIT NEBO UBLIŽOVAT jiným, tak využít fyzickou převahu, chytit ruku, říct ne, odnést pryč z dosahu poškozované věci nebo osoby a zabránit, aby pokračoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
28.5.13 13:53

Já se sem s dovolením přidám: Nemáte tip na nějakou knihu, která radí, jak na to? Zatím mám rozečtenou „Nejšťastnější batole v okolí“, ale asi bych raději i něco od českého autora/autorky. Díky :kytka: Třeba i tyto tipy zakladatelce trochu pomohou, tak snad nejsem úplně OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí