Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hlásím se do spolku. Taky mám pětiletýho syna a občas je na zabití (no občas jsme na zabití oba
) Doufám, že to jednou přejde ![]()
@xmamka píše:
No já právě to vztekání chápu u mladších dětí. Myslela jsem, že kolem toho pátého roku by to mělo ustoupit. Prostě nevím, kdy ho co naštve a nejhorší je, že dcerka je taky taková, i když v mírnější formě. Uf uf..ale je to o nervy, když je naštve maličkost, třeba pití v jiném hrníčku..fakt nepochopitelný důvod.
já si myslím, jestli ho neovlivňuje mladší sestra - u nás to tak asi funguje.. sestřička se začala vztekat, on se „tak trochu opičí“ - stejně jako ona v jiných věcech po něm.. jen nechápu, že od sebe neodkoukají něco pozitivního ale jen samé „lumpárny“ ![]()
Ahojky holky, mám 4 a kousíček starého syna. A tahle diskuze mě velice potěšila, protože vidím, že v tom nejsem sama. A že i jiné děti dokáže dostat do amoku i úplná blbost!
Jako třeba mého syna…má o 4měsíce mladší sestřenici a někdy si dají závod, kdo bude rychleji oblíknutý. No a když vyhraje ona, tak on spustí takový ječák!!!Hrůůůza!!! Nebo když jedeme s nimi na procházku na kolech, tříkolkách…a ona, chci jet tudy, a syn..ne tudy! Vždy střídám a vyhovím jednomu, že jednou tudy, příště zase tamtudy, ale jakmile jedeme kam chce ona, tak to opět takový ječák!!Nebo když si náhodou s ním nechce hrát, něco půjčit…no šílený.
Už aby tohle období bylo za námi, protože je to opravdu náročný. A možná ještě horší, než vzteklý ječák, je fňukání!!! To mi opravdu leze na mozek.
Máme dceru pět let a necelé tři měsíce.
Jsem ráda, že je tato diskuze.
Dcera je někdy fakt na přizabití.
Poslední dobou už mě vůbec nerespektuje, s těží manžela.
Vyloženě se mi směje do ksichtu, když jí pokárám, ale to mě to táááák vytáčí.
Zrovna třeba dneska.
Vylila psům vodu a celá chodba plavala, ona se v tom ještě vyválela a mlátila psa a ten se strachy počůral. Pak stihla do té vody na zemi naházet čisté osušky a ručníky.
Myslela jsem, že jí snad přetrhnu.
Opět se mi vysmála, tak jsem se neudržela a dala přes zadek, ale myslím, že to bylo k ničemu.
takovéhle scény mi dělá i venku av obchodech.je to už na zbláznění, někdy mám pocit, že už nemůžu.
navíc je hyperaktivní a k tomu epilepsii, takže o to víc je to s ní komplikovaný.
neposlouchá ani babičky. nikdo jí nechce hlídat, pořád jí mám na starosti já. do školky chodí kvůli té epi pouze na tři hodiny dvakrát týdně, takže málo. ve školce je přitom prej hodná, ale jak příde domů, je konec, už si nevim rady, zmáhá mě to.
Potřebuji radu, mame doma 4,5 letého syna a začal se strašně vztekat..začal odmlouvat a být dost hrubý i vůči nám a všem. ostatním. uz si opravdu. nevim rady co s tim.
Holky, chodíte sem ještě některá? Zajímalo by mě, jestli ti malí vzteklíci z toho vyrostli? Máme brzy pětiletou dceru a je to teď taky samý vztek a nezvládání emocí ![]()
Tak už došlo i na nás.
Zabít je málo. Věčně něco, všechno špatně, to kyselo je moc kyselý a bramborák moc bramborovej. Jedeme autobusem a hysterák, že chce sedět na týhle sedačce a ne na téhle, že není u okénka, že je otevřené ( zavřené) okno, že je zima ( horko, prší, fouká, svítí sluníčko), prostě milion věcí. Teď byl navíc dva týdny nachcípanej, tak nechodil do školky a už počítáme dny do pondělí
Jen doufám, že je to jen krátká epizoda a že ho to brzy přejde. Anonymní tulipánku vydrž, soucítím s tebou. Určitě to přejde, musí, to by tu chodili po ulicích samí vzteklouni.
Skoro 5. Takový andílek na první pohled, ale nesmí otevřít pusu. Bude to nějaká ta prepuberta, dneska to začíná brzo.
@Buba mara Tak to máme úplně stejně věkově, tak to jsi mě uklidnila
Tak si napišme za půl roku ![]()
Holky, mame ctyrletaka… Ve skole andilek, doma se obcas vzteka jak certik. Vydrzet.
![]()