Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte někdo konkrétně tuhle panenku? Jak jste s ní spokojeni?
http://lenkasdolls.com/?…
Teda to jsou palky
![]()
Ale vypadaji hezky, akorat ja si panenku predstavuji jako opravdove miminko......
Tyjo, jsou hodně drahé… A popravdě se mi moc nelíbí jejich obličejíky, ale to je jen otázkou osobního vkusu…
Jinak u nich vidím několik výhod - jsou prací, což je bezva - jen bych měla strach, zda se po praní nezdeformuje tvar hlavičky - ale snad ne… Malá s nimi může spinkat, tím, jak jsou měkké jsou skladné a vhodné na přenos třeba v batohu… Snadno ušiješ náhradní oblečení, případně se dá i dokoupit…
Pokud se ti líbí a pokud pro tebe není vysoká cena překážkou - proč ne?
Lesina
Ahoj! Panenky se dají docela dobře vyrobit- chráněná dílna Ignis (Slovenská ul., Praha 2) dělá kurzy, ale dá se tam i koupit knížka s podrobnými návody a takové balíčky se vším potřebným k výrobě dané panenky (kromě vlny, ta je zvlášť). Jinak existují panenky už od miminka (nejjednodušší typ), postupně se zesložiťují, tyhle co tam jsou, jsou už pro „pokročilé“- děti i švadlenky. Jo, a Ignis má nějaké webové stránky, jen si je nepamatuju… tak kdyžtak zkuste najít. Zdraví Eva
Já nemám čas na samovýrobu, ani nejsem nějak extra šikovná.
Ty obličejíčky jsou tak jednoduché proto, že to podporuje fantazii dítěte. Když umí hračky všechno, tak si už dítě ve své fantazii nemá co předtsvovat.
Ty panenky tam i prodávaj, jestli jsi z Prahy, možná by stálo za to se tam stavit, nebo se aspoň zeptat po telefonu- mám pocit, že takovýhle ceny tam nebyly, navíc mají i víc typů a velikostí panenek. Ema má tři a má je moc ráda, ale má ty menší (pro půlroční, roční a dvouletý dítě).
Eva
Ta dílna Ignis kde šijí panenky má už stránky, jsou na nich i kurzy šití, tak se na to mrkněte.
Janina
Ahoj, máte někdo s těmito panenkami zkušenosti? Jak se líbí dětem? Hrají si s nimi více než s klasickou panenkou?
Dcerka jednu mela.Ani jsem nevedela, az ted, ze se jedna o takovou zajimavost. Dostala ji od me kamaradky. Vyhrala si s ni opravdu hodne, par let, protoze je takova dobre tahaci, jak plysaci, da se s ni hazet, tocit, spat, do kocarku ven. Hanicka se jmenovala
.Jako fajn byla
.Mladsi dcera je jina, ta ujizdela na panenky/miminka. Takze proc ne, ale ja bych ji asi nekoupila
.Mne osobne ty oblicejicky pripominaji Downiky.Tim nechci proboha nejak urazit ![]()