Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám vlastní velmi dobré zkušenosti s wobenzymem. Po operaci poměrně velkou zanícenou ránu pomohl vyléčit. Doma nasazujeme i při dlouhodobějších nemocech, např. když už bereme druhé antibiotika po sobě a tak podobně.
S Wobenzymem mám jen pozitivní zkušenosti… Brala jsem ho kvůli opakovaným infektům dýchacích cest… Je potřeba ho brát ale důsledně… Manžel ho kdysi bral kvůli nějakému zánětu v ruce a též mu pomohl…
Wobenzym bylo nejhorsi rozhodnuti v zivote. Zpusobil mi autoimunitni onemocnění. Autovakcinu jsi zkousela?
Teď ho dobiram a můžu říct, že na chronické gynekologické záněty opravdu pomohl. Je fakt, že je dražší, ale za mě se to vyplati. Jenom je třeba ho brát pravidelně.
Ahoj, můžete mi někdo říct, za jak dlouho jste na sobě pozorovali účinky Wobenzymu? Už víc jak dva týdny užívám 3× denně 5 tbl (na podporu imunity), ale nějak mi nepřijde, že bych na sobě pozorovala nějaké zlepšení… spíš mi to přijde obráceně, protože v průběhu užívání jsem chytla nějakou rýmu+ kašel, asi viroza…
@Ylaria Mně doktorka říkala, že se účinek dostaví nejdřív po měsíci. Já to teda měla na ženské problémy, ale opravdovou úlevu jsem pociťovala až po třeba dvou měsících.
Ale přestala jsem ho užívat a spíš jsem se zaměřila na stravu, spodní prádlo atd. Zdálo se mi to taky docela drahé, když bych to měla jíst celý rok i s udržovací dávkou.
@Ylaria No ze začátku jsem si to nasadila snad taky na 3×5 a pak jsem si dávala svoji udržovací dávku 2×4. Ale jak říkám, docela se to pak prodraží. Moje doktorka to podporovala a zase u jiných lékařů jsem se setkala s odporem k Wobenzymu
Prostě jak to není nějak podložené, tak se tomu nevěří.
Každopádně ať to bylo placebo nebo ne, ženské problémy se mi pak už vyhýbaly a doteď i vyhýbají. Nemívám je tak často, ale teď už ten Wobenzym v těle asi vůbec nemám.
@Ylaria píše:
Ahoj, můžete mi někdo říct, za jak dlouho jste na sobě pozorovali účinky Wobenzymu? Už víc jak dva týdny užívám 3× denně 5 tbl (na podporu imunity), ale nějak mi nepřijde, že bych na sobě pozorovala nějaké zlepšení… spíš mi to přijde obráceně, protože v průběhu užívání jsem chytla nějakou rýmu+ kašel, asi viroza…
Někde jsem četla že v začátku užívání je možné, že se příznaky zhorší. A to je prý dobře, protože bude fungovat.
Já na něj nedám dopustit, několikrát do roka jsem měla zánět dutin. Od té doby klid.
Davate to nekdo i detem?
Me bylo doporuceno 9 tablet denne, ale pokud mu mam davat vigantol, jodid, magnesium a vitamic c, nechci to zas jako prehanet.
Wobenzym je super, ale z Německa. Dřív jsem kupovala wobenzym plus, ten uz není. Opravdu je rozdíl Německo a tady.
Vůbec mi nefungoval. Brala jsem ho po operaci a žádné pozitivní účinky to nemělo. Žádná rychlejší regenerace, menší bolestivost nebo krvácivost, vlastně přesný opak, spíš to jen nezabralo. Je to akorát velmi drahé placebo v tom předepsaném dávkování.
Dobrý den, trpím často na záněty močových cest, gynekologické záněty atd. Zkusila jsem již všechno i preventivně různé vitamíny atd. Nic nepomohlo a není to úplně levná záležitost brát dlouhodobě takové vitamíny. Četla jsem že Wobenzym doopravdy pomáhá. Máte nějaké zkušenosti? Děkuji za odpovědi