Woolite vs Persil

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10876
4.4.12 13:52

Jinak ještě jedno info… Persil používám z Německa. Když jsem zkoušela ten pro český trh, tak kvalita vyprání byla zase jinde. Ale ten Dreft kupuji v české drogerii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
4.4.12 14:34

Nejlepší je na všechno Formil z Lidlu,dává se ho málo,vydrží a i v testu byl na druhém místě za Arielem.5,1 kg necelé dvě stovky.Vypere všechno. :palec: :palec: :palec: Černé věci časem stejně vyblednou,záleží na materiálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oxit
4.4.12 14:39

@Jůlinka T. Jo jo, a myslim ze taky maji ten Formil na cerne, ted mam doma ARIEL , pERSIL, dENKMIT, FORMIL a rozdil absolutne zadny , jen cena, takze uz nic jineh nez DEKMIT a Formil nekoupim

• Citovat
  • Upravit
2724
4.4.12 14:58

Peru v prášku - Persilu nebo Arielu, kupuju když stojí 40-45 Kč/kg, dávkuju o cca 1/3 méně než doporučuje návod. Tekuté „speciály“ jsou jen na tahání více peněz z kapes spotřebitelů. Vyloženě černé prádlo (když chci aby na něm nebyly skvrny od prášku) peru tak, že ho dám méně než obvykle a přidám 1 máchání navíc a nesuším ho na přímém slunci) narozdíl od věcí, které chci vybělit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
4.4.12 15:45

Holky které perete v persilu, řekněte mě jakou dáváte aviváž. Nemůžu přijít na žádnou, která by k persilu seděla.

• Citovat
  • Upravit
1654
5.4.12 13:15

Pro mimčo nedávám aviváž žádnou a pro nás lenor nebo silan který mi voní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
5.4.12 13:36

Na Persil nedávám už žádnou aviváž. Persil provoní prádlo sám o sobě a taky kvůli malýmu ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
5.4.12 14:55

No mě se zase zdá, že když nedám aviváž tak je prádlo takové tvrdší. Možná to může být i tím, že máme tvrdou vodu. Jinak si koupím asi lenor, protože silan když cítím, tak si vzpomenu jak jsem byla těhotná a tu vůni jsem nesnášela. A to mohl být jaký chtěl.

• Citovat
  • Upravit
1
3.6.12 20:31

Skvrny na černém prádle

Peru černé a tmavé prádlo již delší dobu ve Woolite black. Teď se mi stalo, vždy u tmavě modrého prádla, že mi na vypraném prádle zůstaly načervenalé skvrny, jakoby „vyžraná“ barva. (Nevím, jak jinak to nazvat). Přitom modrá barva na tomto oblečení ani trochu nezapouští (je kombinováno s bílou), jinak nebledne (jde o kvalitní kousky, které si drží tvar, rozměry i barvu, a takto jsem je zničila). Může to být tím, že už mám gelu v nádobě jen trochu a zůstal tam usazený hodně agresivní zbytek nějakých látek? Nemáte někdo podobnou zkušenost a co s prádlem potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jirkacx
29.3.13 15:25

Mám stejný problém - vyžrané fleky v tmavém prádle. Na tmavé používám Woolite black gel, na světlé persil prášek a na obojí aviváž batole… Už někdo ví, kde je příčina? Díky…

• Citovat
  • Upravit
6836
24.11.13 14:00

Čím jsou extra gely na tmavé prádlo? Zkoumal jste někdo složení? Zajímalo by mně, jestli to nejsou jen reklamní triky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.11.13 14:15

Podle mě jde jen o rozšíření sortimentu a větší zisk. Jednou jsem někde vyloženě viděla gel tmavé barvy na tmavé právo, ale to co je v Persilu a pod. bude srovnatelný s prádlem na barevný.
Já vždycky přemýšlím, jak to pračka dělá s tou aviváží, jestli jí pouští do posledního máchání, nebo prádlo po aviváži ještě máchá v čisté vodě, třeba když přidám máchání. Prádlo po vyprání voní, zdá se i měkké, po usušení už nevoní a je tvrdší, peru v gelech (náš Perwol) a avivážích z Rakouska, čekala bych větší voňavost, prádlo je ale čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
24.11.13 16:33

@Hanymany Nejlepsi zpusob jak to zjistit asi bude ten, ze cele to machani prostojis u pracky a budes zkoumat kazdou vypoustenou vodu a uvidis v ktere bude avivaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.11.13 17:29

@_BBQ_s no to bych musela odmontovávat hadici z odpadu a to je asi blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
24.11.13 18:52
@Hanymany píše:
@_BBQ_s no to bych musela odmontovávat hadici z odpadu a to je asi blbost

No to neodmontovavej :mrgreen: Me to az pak napadlo, ze treba vam to vede primo do odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný