Kdo máte obyčejný byt?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.4.12 14:20

Kdo máte obyčejný byt?

Ahoj holky, zajímá mě, jesti některá žijete v takovém tom třeba 20 let starém zařízeném bytě, proč to tak máte. Jestli z finančních důvodů, nebo se Vám to líbí, nebo jste na výměnu pohodlní a nebo jen nemáte rádi změnu. My jsme stavěli před 15ti lety a nakoupili z finančních důvodů hodně levné zařízení, které máme dodnes. Je pravda, že moc peněz nazbyt nemáme, ale občas by jsme si něco nového pořídit mohli, bohužel manželovi to takhle stačí a vyhovuje. Já, když dnes vidím některé interiéry, tak žasnu a asi i závidím :roll: No a někdy se i stydím pozvat si návštěvu, což mě štve, že mám takové pocity, ale nic s tím neudělám :oops: . Mám určitě jiné priority, ale občas to zahlodá. Omlouvám se za možná zbytečné téma, ale asi hledám spřízněnou dušičku. Dík!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5768
2.4.12 14:24

Ahoj :-) Já jsem se před rokem přistěhovala do bytu (který jsem si koupila), a jelikož jsem na něj donedávna byla sama, byla jsem ráda, že jsem měla nějaké starší kousky od rodičů-třeba i dvacet let starej stolek, sedačku taky letitou. Spala jsem na matracích na zemi, ale před návštěvou jsem se nestyděla. Proč taky. Je jedno, jak máš zařízenej byt, hlavně že tam máš čisto a uklizeno. To je podle mě přednější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
2.4.12 14:25

Ahoj, my takhle žili celkem dlouho, rekonstrukci jsme dělali před dvěma lety. A bydleli jsme tak jenom proto, že jsme čekali až se vyřeší vlastnictví - bylo to městský, psaný na manželovy rodiče, pak na manžela, potom družstevní a pak osobní vlastnictví. Chaos chaos :-)

• Citovat
  • Upravit
byron
2.4.12 14:27

Jsem na tom stejně, klidně neanonymně… Když jsme byt zařizovali, tak se mi to líbilo- já ale nemám ten byt tak dlouho, nějakých 8 let…
Dnes bych si byt uařídila úplně jinak, ale nemám peníze. Nicméně je útulný a máme vše, co potřebujeme. Navíc mám i docela velký byt- děti mají dva dětské pokoje, akorát by se tedy hodil ještě třetí dětský pokoj por třetí dítě, ale to asi neklapne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9879
2.4.12 14:28

No já už mám druhej komplet fungl novej byt. Druhej manžel druhej byt :mrgreen: Dost jsme se vydali z peněz byla to stavba. Vše na míru a dělali jsme to skoro 9 měsíců.Mám doma vířivku a sprcháč a vytápěnej mramor .Prostě fakt docela vychytávky . Navržené disainerem.Jsem konečně spokojená. Řeknu to takhle když máš šikovnýho chlapa kterej na to je tak máš i super bydlení. Ty za to nemůžeš to chlap má zrealizovat to bydlení. Nemáš se za co stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
2.4.12 14:29

Ahoj. No, tak já když jsem začala bydlet s manželem v tomto bytě (bydlela jsem zde dřív s mamkou) tak se udělalo jen to nejnutnější. Nová kuchyň, koberce a nábytek do obýváku. Jinak zbytek skříní je ještě původních co tu zbylo a mamka si nevzala. Důvod ze začátku určitě finance,ale i tak jsem vždy chtěla do domečku a nechtěla jsem do tohoto bytu investovat. Takže obklady a dlažba v koupelně jsou hnusný. okna dřevěný atd…prostě vím, že zrekonstruovat tento byt a dostat se z něj do domku by bylo finančně moc. Teď to snad konečně dopadne a já se budu v létě stěhovat do domku takže 9let v „nemoderním“ se mi vyplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
2.4.12 14:30

Já před čtyřmi lety koupila byt i s vybavením od paní, která v bytě žila 18let a nábytek byl taky tak starý. Vyměnila jsem tehdy jen postel, lednici, pračku a sporák. Žilo se mi tu dobře, ale já mám raději moderní styl. Před rokem proběhla v bytě rekonstrukce, všechen nábytek a vybavení si vzala místní charita do azylového domu a já si byt vybavila podle svého a žije se mi tu teď o mnoho líp. A jsem ráda, že rekontrukce a výměna nábytku proběhla, s miminkem sem teď v novém a i čistším prostředí. Ale do té rekonstrukce se mi tehdy taaaaak moc nechtělo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek

Já když jsem si koupila byt, byla jsem ráda, za každé vybavení, do kterého jsem nemusela vrážet.Ani jsem se za to nijak nestyděla.TeĎ máme plno věcí dokoupených postupně nových, ale protože máme malé dítě, tak taky nevrážíme do drahého gauče a podobně, protože to malá ničí a špiní a není mi toho pak líto.
Ono se hodně dá zmodernizovat i třeba jen barevnými polštářky, obrázkem…
Moje máma má vybavení bytu jako když jsem byla malé (25let) a teď dala na gauč barevný přehoz a hned to vypadá jinak a moderněji.

• Citovat
  • Upravit
2204
@pandora píše:
No já už mám druhej komplet fungl novej byt. Druhej manžel druhej byt :mrgreen: Dost jsme se vydali z peněz byla to stavba. Vše na míru a dělali jsme to skoro 9 měsíců.Mám doma vířivku a sprcháč a vytápěnej mramor .Prostě fakt docela vychytávky . Navržené disainerem.Jsem konečně spokojená. Řeknu to takhle když máš šikovnýho chlapa kterej na to je tak máš i super bydlení. Ty za to nemůžeš to chlap má zrealizovat to bydlení. Nemáš se za co stydět.

Ty za to nemůžeš to chlap má zrealizovat to bydlení … :palec: Tak to je bezva.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.12 14:31

Švagrová má kamarádku, která bydlí s manželem u rodičů a mají zařízení snad ještě po prarodičích, podle fotek je to takové vše posbírané, fakt hodně staré,nepěkné. I švagrová říkala,že nechápe,že tak mohou žít.

Oni si radějí dopřejí bio kuře, jejich syn má kočár za 18tis, v bazaru by nic nekoupili,ale bydlení hrozné. Podotýkám oba VŠ.

Spíš záleží, jaký nábytek máte, to,že je 20let starý, nic neznamená. Když to vezmu podle našich, ti si dlouho nic nekupovali a mají útulně.

• Citovat
  • Upravit
9879
2.4.12 14:31
@dalimil píše:
Ty za to nemůžeš to chlap má zrealizovat to bydlení … :palec: Tak to je bezva.. :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to říká manžel :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
2.4.12 14:35

Koupili jsme byt v bytovce na vesnici pár km od města. Nábytek máme starý. Obyvací stěnu po přítelově mámě, skříně v ložnici víceméně samovýroba, starou kuchyňskou linku. Mohli bychom si koupit nový, jenže se kvůli tomu nechceme zadlužit a na hotovosti peníze nemáme. Možná, že teda na tu kuchyň si budeme pujčovat, ale kdo ví.
Neříkám, že s tím jsem nějak extra spokojená, ale respektuju přání mého muže, že si nebudeme brát půjčky na nábytek, který sice není supermoderní, ale funguje. Mě osobně třeba obývací nábytek vyhovuje svojí praktičností a hromadou úložnýho prostoru. Chtěl by jen projít rukou zručného truhláře a zrestaurovat. Chtěla bych světlý.
Nejnovější tedy máme gauč, který nám přinesl ježíšek.
Jinak co si myslí okolí je mi celkem ukradený. Nábytek se sice dá pořídit levný, ale zase jaká kvalita že?

Příspěvek upraven 02.04.12 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.4.12 14:36
@pandora píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to říká manžel :nevim: :mrgreen:

My když kupovali byt, já ležela v knížkách, časopisech, na internetu, vymýšlela, kreslila, měřila. Manža přišel, kývl,že by to tak i šlo a byl s tím hotov raz-dva.
A pak mi říkal,jak s tím měl moc práce, než oběhal ty firmy atd :mrgreen: .
To sice jo,jenže on k tomu využíval volno v prac. době, já na MD bych se těžko někam s dětmi dostala.
Ale bydlení máme pěkné, žádné extra moderní,spíš co finance dovolily, ale nám se bydlí dobře…

Příspěvek upraven 02.04.12 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
2.4.12 14:37
@pandora píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to říká manžel :nevim: :mrgreen:

:mrgreen: tak že nechám pana manžela pěkně pozdravovat… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
2.4.12 14:38

ahoj, my taky nemáme žádne super drahé vybavení, ale byt máme moderní a za pár korun, bydlíme v obecním a nechtělo se nám sem investovat moc peněz. Zkus se poohlídnout třeba po nějaké pěkné barvě na zed, není to drahý a s interierem to udělá straně moc. Taky obrázky, závěsy, přehozy… starý nábytek se dá i natřít a hned je to uplně jiné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný