Jaké koupit kvalitní nože?

1262
1.4.12 09:51

Jake koupit kvalitni noze?

Ahoj holky!

Poradite mi prosim, ktere noze jsou kvalitni? Z jakeho materialu, popr. znacku?
Keramicke nejspis nee,neco jsem o nich precetla , a moc presvedcena o kvalite=cene nejsem :think:
Slysela jsem i o nozich, ktere uz se pry vubec nikdy nemusi brousit, znate neco takoveho?
Jake noze mate doma vy, a jak jste s nimi spokojene?
Potrebuji nutne kopit nove noze, a rada do nich investuji i vice, pokud budu vedet, ze mi dobrych par let vydrzi 8)

Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
1.4.12 09:59

všechny nože se musí brousit … jestli někde řeknou že nemusí tak kecaj. I ty keramické se ztupí. Pravda že se mi ztupily po skoro 2 letech užívání, ale už to není co to bývalo a nevím kde je nechat nabrousit :(.

Jinak já hlasuju za obyč. slabý nůž který plynule přejde v ostří a dá se doostřit doma ocilkou či brouskem, ne takový silnější který je broušený na několikrát do ostří. (nevím jak to vysvětlit) Ten se doma nedá řádně nabrousil, právě kvůli postupnému zbroušení.

Zaujaly mě ale noe od tescomy, ty barevné …
Jo a pokud nechceš keramický, jako alternativu mají nůž který je potažený nějakou vrstvou a nahrazuje keramiku.

• Citovat
  • Upravit
1262
1.4.12 10:04

Tak koukam na stranky Tescomy, ty barevne jsou pry antiadhezni…hmmm jeste tak vedet, co to znamena :mrgreen: :mrgreen: jdu kouknout do slovniku cizich slov 8) :mrgreen:
Jinak to, ze se nemusi brousit mi taky neprislo realny, ale znelo to lakave :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.4.12 10:06

Mám ty Tescoma barevné a jsou super! Doostřuji doma,dají se mýt v myčce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
1.4.12 10:12

Tak já mám keramické nože a zatím jsem moc spokejená.Mám je 4 roky a zatím jsou ostrý..až se ztupí tak to neřeším..nůž vyhodím a koupím si jinej.Ted jsem si koupila ten ocelový nůž s teflonovým povrchem a taky velká spokojenost.Jinak co doporučuji tak jsou to nože KDS..výborná kvalita,ale brousit se občas musí.Ještě máme v práci tu japonskou značku,ale nevzpomenu si..mrknu se v práci a dám vědět.Ty jsou dražší,ale jsou super.Pak máme tescomu,ale tam jsem toho názoru,že je tojenom jakoby za tu značku..kvalita není taková a lidi si tedy kupují víc co jsem psala před tím :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
1.4.12 10:16

Dostala jsem pod stromek NANO nože a jsem s nimi moc spokojená. Brousit se časem také musí, ale zatím nebylo potřeba a krájí perfektně i čerstvý chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.4.12 10:19

Hlavně ne od Horsta Fuchse :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
1.4.12 10:32
@Opičářka píše:
:palec: :potlesk: :lol: :lol:

ale ty uříznou i hřebíky!!! a Nikdy se neztupí!! :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
15319
1.4.12 10:38

Jestli to bereš jako dobrou investici, tak pak za mě Wüsthof SOLINGEN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.4.12 10:51
@Opičářka píše:

Náhodou, my je máme :mrgreen: Chtěli je tchánovci a jak byla ta akce (nebo zas je, nevím…), dvě sady za cenu jedné, tak jedna sada vyšla asi na 700,– , tak jsme si je vzali. A docela dobrý, hlavně ten co krájí ty hřebíky :lol: , na čerstvý chleba a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
1.4.12 10:56

noze co uspokoji i kuchare

Ahoj, mam doma kuchare a tak nejak stale zkousime noze pro domaci pouziti, protoze mu jen tak neco nevyhovuje. Profesionalni sada je hodne draha a az pro doma zbytecna. Nejvic se nam osvedcili noze od tescomy, ty s modrou rukojeti, zustavaji dlouho ostre. Ale jeste lip jsou na tom jejich noze Azza. takova lepsi rada s cinskou oceli.a ty vydrzi jeste vic. maji i solidni rukojeti.zde odkaz na akci http://www.etescoma.cz/…-205776.html?…
nabizeji to ted i s ocilkou zdarma. :D
ale prodavaji je i kusove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.4.12 11:05

Vzhledem k tomu, ze s nozi neumim spravne zachazet, jsou pro me nejvic vyhovujici noze Wenger…

• Citovat
  • Upravit
28272
1.4.12 11:13

Victorinox http://victorinoxcz.cz/index.asp?… a úplně nejlepší jsou ty trošku zubaté. Mám je kolik let, ostré jako břitva, nebrousí se, nedám na ně dopustit :palec: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
1.4.12 11:17
@Kočislava píše:
Victorinox http://victorinoxcz.cz/index.asp?… a úplně nejlepší jsou ty trošku zubaté. Mám je kolik let, ostré jako břitva, nebrousí se, nedám na ně dopustit :palec: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

ty jsou taky bezva, mame vroubkovany plastovy a je super. ty kuchynske rovne jsou uz pak drazsi a kovane jdou do tisicu, ale teda kvalita je vyborna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
1.4.12 11:18

Tak koukam spousty ruznych nozu :think: diky za tipy, aspon vim, na ktere ted kouknout :kytka: @denisa76: japonska znacka zni dobre,nevim proc, ale zni mi to jako synonym k ostremu :mrgreen: predstavim si sushi a ty kuchare s extra ostrymi nozi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný