Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@merett píše:
po druhým porodu jsem malovala skoro celý byt, kupovala jsem barvy od firmy Dulux . Mají moc pěkný odstíny, kyblík 2,5kg stojí asi 330Kč, malovala jsem třeba jen jednu stěnu. Nedělá to skoro vůbec nepořádek, tak jsem ani neuklízela nábytek, jen odtáhla od stěny a pustila se do práce
Teda koukám na to a hezký pastelový barvy.
Asi to taky prubnu ![]()
@Uju píše:
Teda koukám na to a hezký pastelový barvy.Asi to taky prubnu
jj, dulux mám ráda, barvy dobře kryjou a mají neskutečnou paletu ![]()
měla jsem i z Obi nějakou jinou barvu, v hranatým kyblíku v podobné ceně, na značku si už bohužel nevzpomenu ale taky byla dobrá. Mám matný tušení že to byla Alpina nbo tak něco. Měli zase jiné odstíny a taky super kryla
Ahoj,
tak určitě se nemusíš stydět, pokud nemáte na rozhazování a nábytek je funkční. Důležité je, že máte čisto a je vám spolu dobře ![]()
My už jsme se stěhovali několikrát 2 pronajaté byty, pak u našich jsme taky vystřídali 2 místnosti a teď jsme konečně ve svém
Při každém stěhování jsem chtěla vymalovat, to bych zvládla i sama, kdyby manžel odporoval, ale nechal se pokaždé ukecat
A pak nový záclony, závěsy do barvy třeba s ubrusem a nějaký polštáře na gauč. Látku jsem kupovala u nás v levném obchůdku, takže vyšla max na 1000 a záclony taky na pár kaček a doplňky jsem třeba i vyrobila. Je fakt, že jsem si uměla pošít třeba i gauč a židli, takže na tom jsem mrak ušetřila a v přetavování nábytku jsem expert
Takže pokud se doma necítíš i za pár korun můžeš udělat zázraky ![]()
@mial píše:
Ahoj,tak určitě se nemusíš stydět, pokud nemáte na rozhazování a nábytek je funkční. Důležité je, že máte čisto a je vám spolu dobře
My už jsme se stěhovali několikrát 2 pronajaté byty, pak u našich jsme taky vystřídali 2 místnosti a teď jsme konečně ve svémPři každém stěhování jsem chtěla vymalovat, to bych zvládla i sama, kdyby manžel odporoval, ale nechal se pokaždé ukecat
A pak nový záclony, závěsy do barvy třeba s ubrusem a nějaký polštáře na gauč. Látku jsem kupovala u nás v levném obchůdku, takže vyšla max na 1000 a záclony taky na pár kaček a doplňky jsem třeba i vyrobila. Je fakt, že jsem si uměla pošít třeba i gauč a židli, takže na tom jsem mrak ušetřila a v přetavování nábytku jsem expert
Takže pokud se doma necítíš i za pár korun můžeš udělat zázraky
Ahoj, ono s tím několikrát tady uvedeným, že se není za co stydět, je to těžké. Je to asi stejné, jako obléknout si něco mimo a vyrazit do ulic, sice čisté, ale 100let zpátky. Tak nějak si připadám, když k nám někdo přijede. Jinak díky moc za tipy, jak už jsem psala, zapracuju na doplňkách. Ráno jsem znovu mluvila s manželem, vypadá to na nové sezení v obýváku, snad. ![]()
já teda obyčejný zrovna domov moc nemám, ale zařizování a design nábytku mě obecně zajímá. S dovolením tedy přidám jeden tip: v Dánsku je posledních pár sezón obrovská poptávka po starém (starším) nábytku, tamní designéři se v tom totálně vyžívají. Obvykle kombinují nekombinovatelné - nábytek repasují, dají mu novou barvu (může být i lak nebo vosk, nebo třeba jen obroušené na původní materiál, nebo i nějaké nedostatky nechají a zdůrazní), přečalouní (nebojí se vzorů, barev), vyhrají si se zdmi, podlahami (klasická palubovka z fošen je třeba levnější než plovoučka, dá se navoskovat či nalakovat a vypadá skvěle). Prostě dle jednoduchého principu: i staré věci můžou vypadat skvěle, když se nad nimi člověk trošku zamyslí a dá jim nový prostor.
Použij fantazii, koukni do googlu na nějaké inspirace a kombinuj ![]()
zkus dát do googlu tagy: danish, furniture, design, scandinavian, retro, revamp.. a přepnout na obrázky - no a vyjede ti jich milióny ![]()
třeba takový křeslo má moje babička už asi 50 let v obýváku - a jak to vypadá, když se na to dá takový „zebra“ čalounění ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, ono s tím několikrát tady uvedeným, že se není za co stydět, je to těžké. Je to asi stejné, jako obléknout si něco mimo a vyrazit do ulic, sice čisté, ale 100let zpátky. Tak nějak si připadám, když k nám někdo přijede. Jinak díky moc za tipy, jak už jsem psala, zapracuju na doplňkách. Ráno jsem znovu mluvila s manželem, vypadá to na nové sezení v obýváku, snad.
Však já vím
Tak ať se dílo daří a brzy to máte hotové a podle tvých představ ![]()
Bydlíme v podnájmu, část vybavení je po původních majitelích (staří lidé), něco jsme posbírali na půdách u príbuzných, některým kouskům pomohl nový nátěr, zmizela původní barevná výmalba s válečkem, všechno šlo na bílo a hned je to takové čistější a působí to úplně jinak. Snažím se to doladit polštářkama, obrázkama na zdi apod.. dekorace za pár korun. Není to dokonalé, ale já mám radost z každé maličkosti, kterou se podaří změnit, hned to vypadá jinak.
Občas se mrknu pro inspiraci na pořad Bydlení je hra, mám ráda jejich vychytávky za pár korun i dražší designové doplňky. Jiné pořady o bydlení (třeba Jak se staví sen) mě vůbec nenadchly, ale to je samozřejmě věc názoru každého.
A jestli se někomu u nás na návštěvě nelíbí, může se klidně vyjádřit a nebo k nám chodit nemusí… ![]()
dneska jsem narazila na tuto diskuzi - zakladatelko, kdybys prisla k nam, tak by ti stouplo sebevedomi ![]()
otehotnela jsem neplanovane a sestehovavali jsme se narychlo do bytu rodicu, ktery byl predtim pronajaty. Bohuzel se najemnici vystehovali az zacatkem brezna, ja koncem rodila
takze se stihly vymalovat zdi, natrit dvere, vymenit kliky a zasuvky atd… koupelna, zachod puvodni (nastesti zdena) kuchyn taky a to ten byt kupovali chlapovi rodice nekdy v 85.? jsou tu po nich jeste puvodni kresla, byla tu i jejich postel (meli jsme jen nove matrace), skrine atd. v podstate vse. Ted mame par dni novou postel
svoji mame jenom novou televizi, vez, Honzikuv pokojicek a ted tu postel
. (samo more drobnosti do kuchyne, lednice, pracka a takovy veci) chceme se nekam stehovat, tak nechceme investovat vetsi castky
setrime na bydleni, abysme nemuseli brat hypo. Oba VS, prijmy pekny, ale kdyz tu byla zenska ze statistickyho vyplnovat dotaznik a ptala se na prijmy, tak mi nechtela verit a nevericne zirala kolem sebe ![]()
navstevy si sem teda nevodim ![]()
Mimo elektroniky a bílé techniky,mám většinu věcí starých, s mužem jsme spolu už přes 18 let.Stěhovali jsme se do většího, tak se předělala kuchyň, dveře v celém bytě a vymalovalo se, záchod je hnusnej, koupelna taky
ale nebudu se zadlužovat, jen abych byla in
mám tu celkem čisto, a máme to tu rádi, jsme doma