Kdo máte obyčejný byt?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hodaka
2.4.12 17:31

Mimo elektroniky a bílé techniky,mám většinu věcí starých, s mužem jsme spolu už přes 18 let.Stěhovali jsme se do většího, tak se předělala kuchyň, dveře v celém bytě a vymalovalo se, záchod je hnusnej, koupelna taky :poblion: ale nebudu se zadlužovat, jen abych byla in ;) mám tu celkem čisto, a máme to tu rádi, jsme doma :hug:

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
2.4.12 19:18
@merett píše:
po druhým porodu jsem malovala skoro celý byt, kupovala jsem barvy od firmy Dulux . Mají moc pěkný odstíny, kyblík 2,5kg stojí asi 330Kč, malovala jsem třeba jen jednu stěnu. Nedělá to skoro vůbec nepořádek, tak jsem ani neuklízela nábytek, jen odtáhla od stěny a pustila se do práce

Teda koukám na to a hezký pastelový barvy. :palec: Asi to taky prubnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
2.4.12 21:39
@Uju píše:
Teda koukám na to a hezký pastelový barvy. :palec: Asi to taky prubnu :-)

jj, dulux mám ráda, barvy dobře kryjou a mají neskutečnou paletu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
3.4.12 06:48

měla jsem i z Obi nějakou jinou barvu, v hranatým kyblíku v podobné ceně, na značku si už bohužel nevzpomenu ale taky byla dobrá. Mám matný tušení že to byla Alpina nbo tak něco. Měli zase jiné odstíny a taky super kryla

• Citovat
  • Upravit
10369
3.4.12 09:57

Ahoj,

tak určitě se nemusíš stydět, pokud nemáte na rozhazování a nábytek je funkční. Důležité je, že máte čisto a je vám spolu dobře :srdce:
My už jsme se stěhovali několikrát 2 pronajaté byty, pak u našich jsme taky vystřídali 2 místnosti a teď jsme konečně ve svém :dance: Při každém stěhování jsem chtěla vymalovat, to bych zvládla i sama, kdyby manžel odporoval, ale nechal se pokaždé ukecat :mrgreen: A pak nový záclony, závěsy do barvy třeba s ubrusem a nějaký polštáře na gauč. Látku jsem kupovala u nás v levném obchůdku, takže vyšla max na 1000 a záclony taky na pár kaček a doplňky jsem třeba i vyrobila. Je fakt, že jsem si uměla pošít třeba i gauč a židli, takže na tom jsem mrak ušetřila a v přetavování nábytku jsem expert :mrgreen: Takže pokud se doma necítíš i za pár korun můžeš udělat zázraky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.12 12:51
@mial píše:
Ahoj,tak určitě se nemusíš stydět, pokud nemáte na rozhazování a nábytek je funkční. Důležité je, že máte čisto a je vám spolu dobře :srdce:
My už jsme se stěhovali několikrát 2 pronajaté byty, pak u našich jsme taky vystřídali 2 místnosti a teď jsme konečně ve svém :dance: Při každém stěhování jsem chtěla vymalovat, to bych zvládla i sama, kdyby manžel odporoval, ale nechal se pokaždé ukecat :mrgreen: A pak nový záclony, závěsy do barvy třeba s ubrusem a nějaký polštáře na gauč. Látku jsem kupovala u nás v levném obchůdku, takže vyšla max na 1000 a záclony taky na pár kaček a doplňky jsem třeba i vyrobila. Je fakt, že jsem si uměla pošít třeba i gauč a židli, takže na tom jsem mrak ušetřila a v přetavování nábytku jsem expert :mrgreen: Takže pokud se doma necítíš i za pár korun můžeš udělat zázraky :D

Ahoj, ono s tím několikrát tady uvedeným, že se není za co stydět, je to těžké. Je to asi stejné, jako obléknout si něco mimo a vyrazit do ulic, sice čisté, ale 100let zpátky. Tak nějak si připadám, když k nám někdo přijede. Jinak díky moc za tipy, jak už jsem psala, zapracuju na doplňkách. Ráno jsem znovu mluvila s manželem, vypadá to na nové sezení v obýváku, snad. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3839
3.4.12 13:28

já teda obyčejný zrovna domov moc nemám, ale zařizování a design nábytku mě obecně zajímá. S dovolením tedy přidám jeden tip: v Dánsku je posledních pár sezón obrovská poptávka po starém (starším) nábytku, tamní designéři se v tom totálně vyžívají. Obvykle kombinují nekombinovatelné - nábytek repasují, dají mu novou barvu (může být i lak nebo vosk, nebo třeba jen obroušené na původní materiál, nebo i nějaké nedostatky nechají a zdůrazní), přečalouní (nebojí se vzorů, barev), vyhrají si se zdmi, podlahami (klasická palubovka z fošen je třeba levnější než plovoučka, dá se navoskovat či nalakovat a vypadá skvěle). Prostě dle jednoduchého principu: i staré věci můžou vypadat skvěle, když se nad nimi člověk trošku zamyslí a dá jim nový prostor.
Použij fantazii, koukni do googlu na nějaké inspirace a kombinuj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.12 13:32

@Black_Orchids
Dík, to je výzva :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7008
3.4.12 13:34

@Black_Orchids nemáš nějaké odkazy? Obrázky apod? Díky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
3.4.12 13:59

zkus dát do googlu tagy: danish, furniture, design, scandinavian, retro, revamp.. a přepnout na obrázky - no a vyjede ti jich milióny ;)

třeba takový křeslo má moje babička už asi 50 let v obýváku - a jak to vypadá, když se na to dá takový „zebra“ čalounění :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.12 14:02

@Black_Orchids
No, to je fakt moc dobrý, bomba! :palec: zakl.

• Citovat
  • Upravit
10369
3.4.12 17:29
@Anonymní píše:
Ahoj, ono s tím několikrát tady uvedeným, že se není za co stydět, je to těžké. Je to asi stejné, jako obléknout si něco mimo a vyrazit do ulic, sice čisté, ale 100let zpátky. Tak nějak si připadám, když k nám někdo přijede. Jinak díky moc za tipy, jak už jsem psala, zapracuju na doplňkách. Ráno jsem znovu mluvila s manželem, vypadá to na nové sezení v obýváku, snad. :mavam:

Však já vím :hug: Tak ať se dílo daří a brzy to máte hotové a podle tvých představ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
3.4.12 20:55
Tak presne to stejne rika muj partner , ale teda bydlime skromne ;)
@pandora píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to říká manžel :nevim: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
15.4.12 14:57

Bydlíme v podnájmu, část vybavení je po původních majitelích (staří lidé), něco jsme posbírali na půdách u príbuzných, některým kouskům pomohl nový nátěr, zmizela původní barevná výmalba s válečkem, všechno šlo na bílo a hned je to takové čistější a působí to úplně jinak. Snažím se to doladit polštářkama, obrázkama na zdi apod.. dekorace za pár korun. Není to dokonalé, ale já mám radost z každé maličkosti, kterou se podaří změnit, hned to vypadá jinak.
Občas se mrknu pro inspiraci na pořad Bydlení je hra, mám ráda jejich vychytávky za pár korun i dražší designové doplňky. Jiné pořady o bydlení (třeba Jak se staví sen) mě vůbec nenadchly, ale to je samozřejmě věc názoru každého.
A jestli se někomu u nás na návštěvě nelíbí, může se klidně vyjádřit a nebo k nám chodit nemusí… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
15.4.12 15:22

dneska jsem narazila na tuto diskuzi - zakladatelko, kdybys prisla k nam, tak by ti stouplo sebevedomi :mrgreen:
otehotnela jsem neplanovane a sestehovavali jsme se narychlo do bytu rodicu, ktery byl predtim pronajaty. Bohuzel se najemnici vystehovali az zacatkem brezna, ja koncem rodila :lol: takze se stihly vymalovat zdi, natrit dvere, vymenit kliky a zasuvky atd… koupelna, zachod puvodni (nastesti zdena) kuchyn taky a to ten byt kupovali chlapovi rodice nekdy v 85.? jsou tu po nich jeste puvodni kresla, byla tu i jejich postel (meli jsme jen nove matrace), skrine atd. v podstate vse. Ted mame par dni novou postel :pankac: :pankac: :mrgreen: svoji mame jenom novou televizi, vez, Honzikuv pokojicek a ted tu postel :lol: . (samo more drobnosti do kuchyne, lednice, pracka a takovy veci) chceme se nekam stehovat, tak nechceme investovat vetsi castky :nevim: setrime na bydleni, abysme nemuseli brat hypo. Oba VS, prijmy pekny, ale kdyz tu byla zenska ze statistickyho vyplnovat dotaznik a ptala se na prijmy, tak mi nechtela verit a nevericne zirala kolem sebe :lol:
navstevy si sem teda nevodim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný