Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teď to jsou 2 roky, co jsme si koupili s manželem byt - na hypotéku. Prioritou pro nás bylo udělat veškeré bourací a stavební práce, takže máme novou elektřinu, novou koupelku a WC, nové rozvody topení, nově zomítané zdi (nezbylo na okna, tak to je jediná bourací práce, která nás časem čeká) - toto jsme udělali z peněz, které jsme měli naspořené. Do poloviny bytu jsme koupili lino, ve dvou místnostech jsou parkety, které jsme si sami zrestaurovali. Co se týče nábytku - novou máme manželskou postel a korpusy skříní v ložnici, jinak jsme koupili bazarovou kuchyňskou linku, zrestaurovali jsme staré židle (manžel obrousil, nalakoval na světlo, dali jsme nové polstrování), v obýváku máme starý chauč, od mých rodičů jsme dostali starou skříň. Je jasný, že bych všechno chtěla mít hned a moderně zařízené, ale prostě to nejde hned a tak zařizujeme postupně. S manželem máme stejný názor, že pokud si půjčovat peníze, tak jedině na nákup nemovitosti, ale na vybavení rozhodně ne! … Pár dní po nastěhování jsme spali na matracích na zemi (než nám dovezli postel) a v podstatě musím říct, že to mělo svoje kouzlo, které se už znovu nebude opakovat!
Co ale potřebuju k tomu, abych to zvládla přijímat je, aby čas od času něco přibylo do bytečku a nebo se něco obměnilo, abych měla aspoň pocit, že se něco děje!
@Kallkapa píše:
Tak já si teda předělávám byt neustále (ale spíš měním doplňky, malby tapety , obněňuji drobný nábytek) protože nemám ráda stereotyp. Takové věci si dělám sama - chlapa to moc nezajímá, prostě se mi něco líbí, sjedu pro to, vyměním a hotovo - maximálně ho využiju k tomu aby vynesl do bytu pokud je to těžké. Větší nábytky (jako gauče atd.) měníme když jsou to je třeba. Opět já musím říct, je potřeba nový, musíme pořídit (sám od sebe by si asi ani nevšiml, že sedí např. na stolet starém gauči). Jinak teda nevím, co se Ti u Tebe v bytě nelíbí, ale když na tom začneš pracovat postupně, nezrujnuje Tě to ani finančně ani fyzicky..
No, jo, ale tady je zásadní rozdíl. Tomu Tvému je to jedno, ten můj hlasitě protestuje
Teda polštářky zkousne
zakl.
a fakt vela spravia doplnky…
stary gauc sa da zmenit nejakou peknou latkou, co sa cez neho prehodi, stol sa da zakryt obrusom.. nejaku peknu kvetinku do bytu a hned je krajsie, alebo nejak inak vymalovat.. na to vsetko zas netreba akcneho manzela..
aj zaclony su teraz uplne uzasne..a ak mate okna cez celu jednu stranu, ako aj my, tak to vlasten pozmeni celu jednu stranu..
stara skrina sa da premalovat…alebo ak su skarede dvierka na spalnovej skrini, daju sa nahradit textiliou..
@Katka86 píše:
Ono mě se třeba některé moderní bejváky líbí,ale jen u cizíchPříjdou mi strašně neosobní,takové chladné
Pořád mít všechno načančané,bych se bála snad i uvařit,abych si něco nepoškrábala,neudělala velký bordel
![]()
![]()
ALe třeba sex na lince z vysokým leskem,to nemusí být špatné
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@berry4 píše:
Pandoro no jo no,některá to řeší bohatým chlapem a pak se chlubí cizím peřím (že manžela zdravím) a jiná hledá radu ,jak si byt zkrášlit i bez výměny manžela.
napr. namalovana skrina http://img5.rajce.idnes.cz/…ges/0013.JPG
a za postel usita zastena, ci ja neviem, akosa to vola..
http://img5.rajce.idnes.cz/…ges/0007.JPG
oproti tomu, ako vyzerali tie skrine kedysi, tak som spokojna a akrylove farby nie su nejak extra drahe
My máme byt po kompletní rekonstrukci 5let (teda kromě koupleny a wc - ty jsou 10 let staré), máme nové podlahy, kuchynskou linku a sedačku, loni jsme zařídili nově ložnici (skřín, postel, stolek)…ostatní nábytek je každej pes jiná ves, cca 20 let starý, co komu kde zbylo - prostě nebyly prachy
Až budou,tak vyměníme, rozhodně se za to nestydím, dám pěkný ubrus, závěsy, kytky a hned to vypadá lépe ![]()
zakladatelko zkus to prostě zůtulnit v rámci svých možností, doplnky, květiny a uvidíš, hned to bude lepší - nebo jak radí holky, hodně udalá otapetování skříní
Občas koukám na Jak se staví sen a z většiny těch proměn je mi do breku a být těmi majiteli, tak byt rovnou prodám. Ten moderní styl v jejich podání se mi příčí.
Jinak doma si úpravy bytu a drobného nábytku dělám sama. Naposledy jsem před měsíce přestěhovala komplet obyvák a přeskládala, už mě lezlo krkem jak to pořád stojí stejně. Ještě mám v plánu předělat ložnici, ale na to musím namotivovat chlapa, aby mi prošlo tolik změn v tak krátkém čase. ![]()
Jinak v bytě hodně udělají nové podlahy a dveře a malba, ale je to teda slušná pálka, takže je asi jednodušší občas koupit nový kus nábytku.
po druhým porodu jsem malovala skoro celý byt, kupovala jsem barvy od firmy Dulux . Mají moc pěkný odstíny, kyblík 2,5kg stojí asi 330Kč, malovala jsem třeba jen jednu stěnu. Nedělá to skoro vůbec nepořádek, tak jsem ani neuklízela nábytek, jen odtáhla od stěny a pustila se do práce
merett, to je moj sen tak malovat,. ked mne sa to vzdy oduje a potom to treba zoskrabovat ![]()
@zulok no já to ani neškrabala, měli jsme v obýváku takovou jedovatou zelenou a už mě lezla na nervy, tak jsem vzala takovou tmavší červenou a namalovala to přes to a šlo to v pohodě, neloupalo se to a ani to není průsvitný a to jsem dala jen jeden nátěr
@lucenka píše:Jenom po tom sexu uklízet upatlanou desku by se mi nechtělo
mamča si teď zařídila nově obývák a na mě to působí jakoby se tam za chvíli mělo fotit do nějakého katalogu s nábytkem. Jako je to pěkný, ale přesně jak píšeš, je to neosobní. A mám neustále strach, aby tam mrňous něco nevyvedl.
NO právě,aby měl člověk doma krom pana Teekaneho ještě i Mistra Propra
![]()
@Anonymní píše:
Záleží, zda někdo považuje buranství u mladé rodiny to,že je nábytek starší (to beru) nebo to,že je jednak starý a pak vše naházeno v krabicích, neurovnané,i po několika letech improvizační tzv. bez ladu a skladu (i takové znám,a to nechápu - nemají finanční nouzi)
Jo tak takhle to máme ve čtvrté, zatím nevyužívané místnosti. Je to takový naše skladiště věcí, který nám jinak v bytě překážejí
ale jednou z tý místnosti bude pracovna ![]()
Tak já ve svým bytě bydlím už 12 let a nábytek mám taky starej - těch 12 let co jsem se stěhovala,ale moderní - ze sconta,asca,ikei
Nazvala bych ten náš styl: Dokud to funguje, je to dobrý, na což nemám argument
. Máte holky fajn názory a rady. Televizi máme taky Teslu, na tý nic nezměnim, ale na doplňkách zapracuju.
zakl.