Kdo máte obyčejný byt?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
2.4.12 14:56

Zakladatelko, byla jsem na tom taky dlouho podobne, skoro 15 let, manzelovi proste staci to, co je, je dost nenarocnej (az moc). Ted jsme tedy v novem, ale dlouho jsme se dohadovali … Slo i o to, ze byl byt nejdriv obecni, tak jemu se nechtelo tam nic na vlastni naklady delat … ale clovek chce bydlet hezky zejo. Pak se to tedy trochu hnulo, mezitim uz ten puvodni byt i mame v OV, ale je tam zatim prazdno, chceme ho zkusit pronajimat, a bydlime v novem zrekonstruovanem.
Chci tim rict, ze to dalo taky fušku, manzela k necemu dostrkat. A rekonstrukci noveho bydleni jsem si vzala komplet na starosti ja, protoze ten by na kazdou druh vec remeslnikum rekl, ze to neni nutne :roll: :lol:

No a jak pises o bydleni jeho rodicu, tak presne taky tak - vse v puvodnim stavu 50 let stare, chata ve stavu, ze mezi ostatnimi chatami uz vypadala spis jako kulna :roll: Vse udrzovane a ciste !!, ale proste zadne zmeny, novinky, vychytavka, nic. Ale u starych lidi to clvoek nejak bere, u mladyho chlapa je to horsi :cert:

Teda, tady se to dnes hemzi samymi mne blizkymi tematy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
2.4.12 14:57
@Anonymní píše:
Záleží, zda někdo považuje buranství u mladé rodiny to,že je nábytek starší (to beru) nebo to,že je jednak starý a pak vše naházeno v krabicích, neurovnané,i po několika letech improvizační tzv. bez ladu a skladu (i takové znám,a to nechápu - nemají finanční nouzi)

Takhle to nemám, naopak vše má své místo

• Citovat
  • Upravit
14046
2.4.12 14:58

ahoj
ja predelavam porad, nebavi me rutina a stereotyp, manzel to nechape, muzi jsou v tom pohodlni. mame by od roku 2006-uplne novy, deti to demoluji dost, takze za cca 2 roky, az nabudou trochu zodpoveddnosti, tak doufam, ze to bude zase lepsi,,, nabytek prikujupuju a odhazuju podle potreb, ono se to dost meni, jak deti rostou, jak nam odchazeji domaci mazlici atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556

My tedy předěláváme starší domeček, takže jsme investovali do nové kuchyně, oken a koupelny, to jsem chtěla mít kvalitní a nové, protože to dlouho vydrží…
ale nábytek jako skříně, poličky, stolky jsme pořídili starší přebrousili, natřeli tak aby nám vše ladilo a myslím si, že za ty peníze je to super.
Jediné na co teď šetříme je kvalitní sedačka, aby se na ní dalo i spát.
A vůbec se tedy nestydím někoho pozvat, je důležitější mít jakžtakž čisto a útulno, já se třeba v těch moderních domech a bytech necítím dobře, nemám ráda sterilní prostředí…
Ale to s tím, že to má zrealizovat chlap jsem se fakt pobavila, ne každá z nás má to „štěstí“ že si najde majetného muže, podle mě je hezčí když spolu dokáží oba vytvořit domov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou

my to mame tak pul na pul, nektere veci jsme dostali starsi, ze zacatku, kdyz byl byt uplne prazdny, darovanemu koni na zuby nekoukej,ze…Pak jsme dokupovali uz podle vlastniho vkusu, nove veci.Jde to sladit, je pravda, ze je tu jeste par kusu, ktere se mi opravdu nelibi, ale zase…male dite, druhe na ceste, radsi to vydrzim jeste par let, at radsi znici tohle, a a az odrostou tak si koupime neco hezkyho,podle sebe..vlastne zarizujeme postupne doted, treba detsky pokoj, ruzne potahy a polstarky atd taky udelaji hodne, jak uz jste tu psaly

• Citovat
  • Upravit
5077

Já myslím, že je jedno jaký je nábytek v bytě, ale hlavně aby to bylo útulné. A když nejsou peníze, tak nejsou moderní designové pitominky. My máme světlý dřevěný nábytek. není to žádný luxus, ale nám se to líbí. Já bych třeba nemohla mít doma ty výstřelky z časopisů, sklo, kov, kůže a různé psycho dekorace. Působí to na mě neosobně a neútulně. A třeba koupelnu a wc máme nové, zato kuchyň je stále po původních majitelých, takže tak 20-30let stará. Jen jsem obrousila dřevěná dvířka od tmavého nátěru a to světlé dřevo nalakovala. Zatím to stačí a až budou děti větší, tak pořídíme novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
2.4.12 14:59
@Anonymní píše:
Tvé bydlení a hlavně tvůj vztah k němu je mi velice sympatický :potlesk: :palec: :mavam:

Ha, koukám, že je to všude podobný:-) Já chtěla velkou skříň +komodu na chodbu. 9let pryč a stále tam stojí jen malá stará skříň (do které se vejde stěží 50% věcí) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
2.4.12 15:01
@Jura007 píše:
Jo, pěkně řečeno… No ale aspoň se člověk doučí a přivzdělá… :think:
:lol: :lol: :lol: Juro,měl by ses nad sebou zamyslet :lol: :lol: :lol: Doufám,že bydlíš jako ve škatulce :mrgreen: Chlape jeden :lol: :lol:
JInak k otázce:Za své bydlení se nestydím,jediné co ještě potřebujeme k našemu štěstí je nová sedačka a světlo,tak snad letos :mrgreen: Jinak nemám ráda super moderní bydlení,všechno naleštěné,dokonalé.Je to pro mě prostě takové „nedomácí“ prostředí.Samý plast a kdoví co všechno :nevim: Můj sen je bydlet v dřevěnici,všechno z masivu,pěkně voňavoučké dřevo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
2.4.12 15:06

kdyz se podivate nekdy na I.dnes,tam v te rubrice Bydleni,kde jim predelaji kompletne bud treba jen pokoj, nebo uplne vsechno, mne se zda, ze ty „moderni“ byty a domy dela snad jeden nebo dva navrhari.je to vsechno strasne stejny, podobny.To uz se mi opravdu libi treba ten klasicky dreveny nabytek, nebo retro styl, nebo kombinace vseho mozneho, samozrejme to k sobe musi ladit…schvalne se tam nekdy podivejte

• Citovat
  • Upravit
lucenka
2.4.12 15:09
@Katka86 píše: :lol: :lol: :lol: Juro,měl by ses nad sebou zamyslet :lol: :lol: :lol: Doufám,že bydlíš jako ve škatulce :mrgreen: Chlape jeden :lol: :lol:
JInak k otázce:Za své bydlení se nestydím,jediné co ještě potřebujeme k našemu štěstí je nová sedačka a světlo,tak snad letos :mrgreen: Jinak nemám ráda super moderní bydlení,všechno naleštěné,dokonalé.Je to pro mě prostě takové „nedomácí“ prostředí.Samý plast a kdoví co všechno :nevim: Můj sen je bydlet v dřevěnici,všechno z masivu,pěkně voňavoučké dřevo.

Jee mám úplně stejný názor :)
My tedy jsme v domě přítelových prarodičů, takže tomu odpovídá i nábytek. Obývák určitě, kromě koberce, měnit nebudeme. Sice to není moderní, ale nám se to líbí. Teď budeme dělat malýmu pokoj - tak ten bude celý nový - prozatím mu bude muset stačit ikea :) V budoucnu budeme dělat novou kuchyň a koupelnu, ale vše v takovém tom venkovském stylu. Už teď tam mám nemoderní dekorace - cibulák, starý porcelán, sklo, kuchyňskou váhu, kořenky apod. Musím se vyhýbat starožitnictví :) Ale nám se to takhle líbí k vesnickému baráku mnohem víc než moderní vybavení.

• Citovat
  • Upravit
9217
2.4.12 15:11

Tak ja byvam v nasom byte od narodenia… Byvala som tam s nasimi, potom sa sestry odstahovali.. my byt odkupili od nasich a nasi si kupili mensi..

Obyvacku mame povodny nabytok, cize 35 rocny??? ta klasicka komunisticka obyvackova stena… ale teda, ako vidim, ze nasa omladinka vsetko nici,t ak som rada, ze neznivocili novy stol… take auticko vie kadeco poskrabat :roll:

Kuchyna je uz vynovena, tak 10 rocna

Detska izba, poschodova postel este po mne :lol: aj skrine, cize tiez 30 rocne, ale som ich premalovala a dala motiv dinosaura a vyzeraju ako nove,.. vyhoda oneho stareho nabytku, ze vydrzi fakt vela.. ta kvalita tam kedysi bola doost dobra..

AAA spalnu mame novuuu :palec: aj zachod, ale teda kupelnu mame staru, co nas aj mrzi..ale znovyvysparovanie spravilo vela ..
ale teda mame plastove okna a plavajucu.. a novy koberec, ale mame teda dost starych kuskov nabytku..

Niekedy ma zamrzi, ze joj, zisli by sa nove dvere, zarubne.. a kupelna, po tej tuzi manzel..ale stoji to kopec penazi a casom si to postupne vynovime.. a hlavne, ono sa tazko renovuje uz zabyvany byt.. je to uplne ine ist do noveho,alebo teda do prazdneho.. kde clovek este nebyva a vsetko si vynovi…ale su aj dolezitejsie veci..ono vela spravi, ked ma clovek doma cisto a pripadne si vymaluje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.4.12 15:12

Tak já si teda předělávám byt neustále (ale spíš měním doplňky, malby tapety , obněňuji drobný nábytek) protože nemám ráda stereotyp. Takové věci si dělám sama - chlapa to moc nezajímá, prostě se mi něco líbí, sjedu pro to, vyměním a hotovo - maximálně ho využiju k tomu aby vynesl do bytu pokud je to těžké. Větší nábytky (jako gauče atd.) měníme když jsou to je třeba. Opět já musím říct, je potřeba nový, musíme pořídit (sám od sebe by si asi ani nevšiml, že sedí např. na stolet starém gauči :lol: ). Jinak teda nevím, co se Ti u Tebe v bytě nelíbí, ale když na tom začneš pracovat postupně, nezrujnuje Tě to ani finančně ani fyzicky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
2.4.12 15:12
@lucenka píše:
Jee mám úplně stejný názor :)
My tedy jsme v domě přítelových prarodičů, takže tomu odpovídá i nábytek. Obývák určitě, kromě koberce, měnit nebudeme. Sice to není moderní, ale nám se to líbí. Teď budeme dělat malýmu pokoj - tak ten bude celý nový - prozatím mu bude muset stačit ikea :) V budoucnu budeme dělat novou kuchyň a koupelnu, ale vše v takovém tom venkovském stylu. Už teď tam mám nemoderní dekorace - cibulák, starý porcelán, sklo, kuchyňskou váhu, kořenky apod. Musím se vyhýbat starožitnictví :) Ale nám se to takhle líbí k vesnickému baráku mnohem víc než moderní vybavení.

Ono mě se třeba některé moderní bejváky líbí,ale jen u cizích :mrgreen: Příjdou mi strašně neosobní,takové chladné :nevim: Pořád mít všechno načančané,bych se bála snad i uvařit,abych si něco nepoškrábala,neudělala velký bordel :lol: :lol: :lol: ALe třeba sex na lince z vysokým leskem,to nemusí být špatné :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
2.4.12 15:14
@Hagar píše:
To je myslím přesně to sdělení, které si zakladatelka přála slyšet… :palec:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.4.12 15:15

Zakladatelko a proč nemít starší nábytek? Znám rodiny,co dokáží skloubit nové se starým za pár šlupek (ikea) a vypadá to pěkně. :palec:
Já sice mám za svůj život již potřetí předělaný byt- malé prostory,děti rostou,jiné potřeby,ale to je o nutnosti.
Vše je to jen o neustálých úvěrech,inspiracích , snaze udělat za málo peněz hodně muziky. Většinou teda já sama- malby na zed´,dekorace apod,i to dělá byt hezkým ;) ,chlapa na to nepotřebuju :lol:
Pandoro no jo no,některá to řeší bohatým chlapem a pak se chlubí cizím peřím (že manžela zdravím) a jiná hledá radu ,jak si byt zkrášlit i bez výměny manžela. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný