Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Malaga píše:
@tasa ale secesní nábytek bude 120 let starý a ne vyrobený před 20 lety…
opravdu jsem v citovaném příspěvku neměla na mysli byt zařízený starožitným nábytkem…
nehledě na to, že dnešní trendy mi ten sektorový opět začínají připomínat…ani se tomu nedivím, málokdo si může dovolit z důvodů nedostatku úložných prostor nějaký minimalismus
Jasné, ja vím kdy byla secese, anebo taky pěkná je zdařila imitace secese.
Me se hlavně nelíbí lamino
@tasa imitace moc nemám ráda, mám zrenovované 2 původní secesní židle a sedací soupravu z 30. let.
Myslím si, že důležité je aby byl byt čistý a mělo to nějakou koncepci, hodně se dá dotvořit bytovým textilem.
ne každý má finance na masivní dřevo, takže chápu i to lamino. ![]()
I když je diskuze stará, budu reagovat. Bydlíme ve starém malém bytě, od dob studií jsem vystřídala hodně míst, včetně novostaveb, a tady se konečně cítím doma. Byt jsme rekonstruovali, ale citlivě, ponechali jsme staré parkety a dveře, protože nahrazovat kvalitní dřevo laminem mi přijde trochu barbarské. I známí se u nás cítí příjemně, a já myslím, že je to proto, že je tu oproti moderním pitevnám útulno. Nemám ráda dečky a sošky a lapače prachu všude, kam se člověk podívá, ale na moderních bytech mi vadí hlavně absence knihovny a květin, oboje podle mě byt krásně zateplí.
@Malaga píše:
@tasa imitace moc nemám ráda, mám zrenovované 2 původní secesní židle a sedací soupravu z 30. let.
Myslím si, že důležité je aby byl byt čistý a mělo to nějakou koncepci, hodně se dá dotvořit bytovým textilem.
ne každý má finance na masivní dřevo, takže chápu i to lamino.
Ja to taky chapu, kdyby bylo levný, ale je často hnus ný s na ten hnus předražený, myslím lamino
@zrcadlo píše:
I když je diskuze stará, budu reagovat. Bydlíme ve starém malém bytě, od dob studií jsem vystřídala hodně míst, včetně novostaveb, a tady se konečně cítím doma. Byt jsme rekonstruovali, ale citlivě, ponechali jsme staré parkety a dveře, protože nahrazovat kvalitní dřevo laminem mi přijde trochu barbarské. I známí se u nás cítí příjemně, a já myslím, že je to proto, že je tu oproti moderním pitevnám útulno. Nemám ráda dečky a sošky a lapače prachu všude, kam se člověk podívá, ale na moderních bytech mi vadí hlavně absence knihovny a květin, oboje podle mě byt krásně zateplí.
No jo, ale když Ma někdo 1 plus 1 v bytovce, tak je rad, ze se mu tam vejde letiště, natož knihovna
Nej jdou byty velký, s vysokým stropem a světly, tam vypadá dobře skoro vse
Ahoj, jsme sice třicátníci, ale řekla bych, že dům máme zařízený nemoderně, máme rádi staré věci, ale nábytek je nový, jen vypadá jako starý
Na starý nebyly peníze a o nějakého červíka jsme přece jen nestáli. Kuchyň, obklady je samozřejmě vše nové, ale když přijde návštěva, tak vidím jak jim prvně klesne brada, že čekali pitevnu a ono je to pěkně zabydlené a útulné. A pak potěší, když řeknou, že je jim u nás dobře, že doma se tak necítí (jo na plastové židli, bych si taky neposeděla). Každý ať má to, v čem se cítí dobře tzn. pitevny ani plastové židle neodsuzuji, jen to není můj šálek kávy. Úplně vidím až přijde kamarádka, která má sterilní bydlení - bez doplňků, vše dle designérky (kombinace bílá, šedá a dub), jak bude zklamaná ![]()
@Malaga píše:
@zrcadlo knihovny a květiny
Já myslím že většina mladých dnes čte maximálně zprávy na počítači
ale knihovna je pro mě taky nutnost a hlavně ten pokoj dělá osobitějším za mě ještě polštářky ![]()
Jooo libila by se mi velká knihovna, ale bohužel místa po málu, ale jednu poličku jsem si na knížky v obýváku udělala, už jen pro ten pocit ![]()
a polštářky mám taky ráda, vždycky podle změny obýváků koupím/našiju nové potahy a jsem spokojená ![]()
@catherine100 píše:
Jooo libila by se mi velká knihovna, ale bohužel místa po málu, ale jednu poličku jsem si na knížky v obýváku udělala, už jen pro ten pocita polštářky mám taky ráda, vždycky podle změny obýváků koupím/našiju nové potahy a jsem spokojená
a nemáte někdo typ, kde jsou pěkné interiéry? myslím fotky. Pro byt, tak 3 plus 1. žádná moderna ani minimalismus. ani serepetičky na druhý straně.
@Fikta píše:
@tasa koukám třeba na tyhle stránky
Dá se tam najít leccos
diky
@Fikta píše:
Dá se tam najít leccos
diky
@Fikta píše:
Dá se tam najít leccos
diky
Ja hledám na googlu, zadávam různá hesla a projizdim fotky…ale ja jsem náročná máloco se mi líbi, většinou je tam všeho moc nebo málo ![]()