Word - starý x nový
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Word - starý x nový
Dobrý večer, jdu si zase pro radu.
Mám v počítači nový word. Když uložím dokument, má koncovku docx. Když si ten dokument pak chci vytisknout přes jiný počítač, který má starý word, tak mi to nejde, že to nezná tu koncovku docx.
Nevíte náhodou, jestli a jak se to dá obejít?
Předem moc děkuju za pomoc
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Bublana ukládej si to uložit jako - dokument aplikace word 97-2003 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bublana nezkoušela jsem, ale když tu koncovku změníš na doc, tak co? nejde to ani otevřít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, je mi trapně, ale kde je Uložit jako? A jak změnit tu koncovku?
Mám ho chvíli, zatím jsem si vystačila s kláves. zkratkami, ale tohle nikde nevidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bublana Buď musíš dokumenty ukládat ve formátu doc (ale nejsem si jistá, jestli u nového wordu tahle možnost je) nebo na počítač se starým wordem nainstalovat program, který dokument převede. Zaboha si nevzpomenu, jak se jmenuje, ale stačí ho mít nainstalovaný a dokumenty se pak otevírají automaticky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev já na ten druhý počítač právě nic nainstalovat nemůžu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé, už jsem to nešla přes ctrl+S, ale nevíte, kde je ta možnost Uložit jako v záložkách? Se z toho zblázním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otevřeš si ten soubor normálně v tom novém wordu. Dáš soubor(ten jsem já poprvé hledala asi hodinu - to je ten barevný obrázek nahoře vlevo) tam je: uložit jako, na to najedeš myškou, nebo a zvolíš z výběru dokument word 97-2003. A pak ti to půjde vytisknout na starým pc. Jinak pokud na to uložit jako klikneš, tak pak tu volbu dokumentu dáš v té roletce, pod názve dokumentu - v okně který se ti otevře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bublana píše:
Holky, je mi trapně, ale kde je Uložit jako? A jak změnit tu koncovku?
Mám ho chvíli, zatím jsem si vystačila s kláves. zkratkami, ale tohle nikde nevidím
Klepni myší na tu kuličku vlevo nahoře a tam ti vyjede i možnost uložit jako ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koncovku změníš tak, že název uloženého dokumentu ručně přepíšeš na .doc (umažeš to x na konci). Ale orpavdu existuje program, který ti to umožní otevřít, aniž bys musela mít nainstalovaný Word 2008, nedávno mi ho to samo nabídlo stáhnout zdarma z netu, když jsem zkoušela docx otevřít ![]()
A jinak to uložit jako - neklikneš na ikonku disketu pro uložení, ale přes to kulaté tlačítko nahoře rozbalíš nabídku a místo uložit vybereš uložit jako, otevře se ti okno kam to chceš uložit a dole je lišta na rozbalení v jakém formátu to chceš uložit. Standardně tam bude ten formát Word 2008 - docx, lištu rozbalíš a vybereš formát Word 1995-2007 - doc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moc děkuju. Já už tu proklikala všechno, ale ta „kulička“ mě nenapadla
. Mockrát děkuju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to takhle dělala dlouhou dobu, a nedávno jsem si to přenastavila, že se mi ty dokumenty automaticky ukládají jako 97-2003, takže to nemusím pokaždé překlikávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zandula taky jsem tu na to narazila, tak už jsem si to nastavila, je to pohodlný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, oživuji svoje téma
, já věděla, že toho bude víc
.
Moc vás prosím o radu. Nevíte prosím, jak se v novém wordu tvoří poznámkový aparát? Myslím jako, když dám v textu odkaz (1) a dole se mi pod čarou sám vytváří? Mělo by to jít, ale opravdu nevím, jak na to.
Předem moc děkuji za pomoc ![]()
Edit: Jo a ještě prosím, kde je záložka řádkování
? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odkazy - vložit poznámku pod čarou… to číslování odkazů v textu dávat nemusíš, jen vložíš poznámku a v textu se to čísluje samo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit