Z čeho háčkovat na zimu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Z čeho háčkovat na zimu?
Ahoj háčkařky, z čeho háčkujete na zimu? Chtěla bych to na čepičku, aby to bylo silnější a nekousalo to. Jsem vcelku stále začátečník, takže je pro mě všechno vlna
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, vlna asi bude nejlepší ![]()
Hledala bych merino vlnu, možná i směs s akrylem, větší návin (aby nebyla moc tlustá, z toho se líp plete).
Já tu mám zrovna Merino (firma Vlnap), já teda spíš pletu a je to příjemný materiál… Na háčkování možná moc tlustý, nevím…
http://www.vlnap.cz/…ilZbozi.aspx?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já z Merina od Vlnapu i háčkuju a jsou to teplý čepky, takže můžu doporučit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čepku do třeskutých mrazů háčkuji z dvojité Glorie. Pokud by čepička byla z reliéfních sloupků, tak by stačila i jednoduchá, ta stačí i na slabší zimní čepičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky doporučuju Merino od Vlnapu. Mají hodně barev a je to příjemný materiál. Jen pozor, musíš pak výrobek prát v ruce nebo v programu na vlnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s holkama, jinak já jsem měla doma kupu staré bílé a růžové žinylky a tu jsem dělala dvojitě a moc se mi osvědščila, ale to je horší s praním, jinak je měkounká a krásně hřeje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dá se nějak čepička zmenšit,když už je uháčkovaná?Nebo ji musím vypárat a uháčkovat znova?Nedá de něčí třeba ztáhnout?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to záleží jak zmenšit, jako v obvodu asi myslíš? Jestli je to pro holku, já bych klindě vzala kousek na kraji a stáhla bych to k sobě (bude to vypadat jako mašličky těstoviny nebo její půlka respektive, záleží jak se to bude líbit Tobě, to bych sešila k sobě a na to plácla kytičku, ale záleží, jestli se to hodí. Ale těmahle „žabkama“ by sis pomoct mohlo, ale jen zkouším, nikdy jsem to nedělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hačkování
Ahoj holky, potřebuju poradit z čeho mám háčkovat čepičky. Koupila jsem si přízi už ani nevím, jak se jmenovala, uháčkovaná čepice mi stála na stole jak byla tvrdá, no hrůza, prosím poraďte
chci udělat krásnou jemnou čepičku. Díky za radu. Lucka
- Citovat
- Upravit
Děkuji, vyzkoušim a co Camilla? O té se hodně píše, že je dobrá…
- Citovat
- Upravit
Obnovuji dikuzi
holky když háčkujete na zimu čepičky, podšíváte fleesem? nebo fakt stačí jen to merino? mě se to zdá takové slabé na zimu
spíš bych je nechala na chladnejší podzim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit