Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, chystáme se na nákup nové sedačky a zajímalo by mě, z jakého materiálu máte sedačku vy a jak jste spokojené? Máme malé děti, takže aby byla dobrá na údržbu…Je tolik materiálů…co vybrat ![]()
Předem děkuji za odpovědi
My máme koženku, kvalita prd, ale byla to hodně levná sedačka, koženka praská na sedácích, ale jinak je hladký omyvatelný povrch k nezaplacení, vůbec si nedokážu představit nějaký textilní, když se něco rozleje, někdo se tu počurá, osedí neutřeným zadkem, tak jde všechno krásně omýt. Osobně bych volila k malým dětem něco takto hladkého, případně nějaký ten moderní materiál, který jde omývat a nenasaje (to byla snad ekokůže či co, bylo to matné a šla z toho jen vodou omýt propiska a nic to nenasávalo).
Textilní sedačku bych brala až děti odrostou.
Ahoj, máme krásnou rohovou sedačku z černé imitace kůže…Vypadá to moc krásně, ale údržba je šílená, tady je vidět ručička, tady čmouha od kdo ví čeho…
![]()
Příště bych volila buď jinou barvu, nebo materiál…
My máme docela obyčejnou sedačku z ikea, ale má vyměnitelný a pratelný povrch, takže s malým dítětem a naším zvířectvem doma naprosto ideální:)
My mame takovy material, co vzdalene pripomina brousenou kuzi. Udrzuje se to lehce, nic se nevsakuje. Jen otiram svedskou uterkou namocenou… jak kdy a jak v cem. Nekdy mi staci i cista voda.
Jinak mym snem je teda prava kuze. Ta narozdil od kozenky nestudi, jen se to otre a je to porad ciste i kdyz ti na ni dite vyleje jogurt dvakrat denne.
Kozenku urcite nebrat, je to studene a strasne brzo to praska. Ekokuze to same.
My máme kombinaci - kůže, eko-kůže a je to výborné. Vše se dá otřít, nikde se nic nevsakuje. Akorát na holou kůži to není moc příjemné, studí, lepí. To jsem vyřešila tenkým přehozem, který klasický udržuji. Látkovou už ani neplánují kupovat. Kamarádka ji má a věčně v tom má něco rozlitého apod. opravdu to někdy zavání, i když se to snaží co nejlíp udržovat. Dnes je hromada materiálů, takže stačí jen vybírat.
Ahoj, máme teflon oranžovou barvu, a mám fleky
prostě něco mi umýt nejde. A to nemáme nějaký extra průšvihy. U nás nejčastější karamboly jsou rozlité mléko, poblikané mlíko
.
Měla jsem jít do eko kůže, manžel nechtěl, že ho bude studit.
Štasný výběr ![]()
Taky vybíráme novou sedačku a zatím u nás vyhrává typově EKTORP z IKEA s měnitelnými pratelnými potahy. Kůže, ekokůže a podobné náhražky nechceme, přemýšleli jsme o povrchu s teflonem, ale dle zkušeností švagrové to taky není na údržbu úplná výhra, fleky zůstávají a potah snímatelný není.
U Ektorp nás navíc láká 10letá záruka.
My máme Ekokůži a už bych jí nechtěla. Po cca roce se nám začala loupat na opěrkách, i když jsme se o ní starali spešl přípravkama za skoro 2500,–. Jenže - někam jsme dali fakturu, takže vyreklamovat nešla
. Teď po dalším roce máme loupající se i sedáky, takže přes sedačku máme plédy, ale - máme tmavou podlahu a bílou soupravu, takže jsme museli koupit chlupatý světlý koberec pod pohovku a pod konferenční stolek, abych nemusela den co den vysávat…
Teď budeme od kamarádky pořizovat látkovou a dáme na ní světlé plédy, aby se nám hodila do bytu. Takže pléd jde vyprat a když bude sepraný, koupí se za pár stovek nový…
S detmi urcito z pravej koze. Ona studi aj koza, riesime to prehozom, ked treba, co je malokedy, vacsinou je clovek obleceny, ze… inak ju mam bez, lebo je prilis krasna na to, aby sa nakryvala nejakym prehozom
Udrzba super, utres a je. Negativum je samorejme cena, ale da sa to riesit ekonomickou verziou - namahane casti su prava koza (sedaky, opierky, bocne opierky), vonkajsie boky a chrbat (mame ich v priestore) su z ekokoze. Na tie boky to uplne staci a cena tej sedacky je potom mensia (ekokoza je proste kozenka - resp. zomleta koza pomiesana so syntetickym sajrajtom a vydrzi to prd)