Z kojení na UM

23
16.3.24 19:30

Z kojení na um

Dobrý den, jdu si pro radu … ač nerada a pěkně jsem to tedy obrečela, musím ze zdravotních důvodů přestat kojit.. rozjely se mi panické úzkostné stavy a léčba bohuzel jinak než léky prostě nejde, Mám 8 měsíční dceru.. spí s námi v posteli, uspavam ji kojením a to někdy i přes den.. v noci se hodně budí, takze ji dam vždy prso a spíme prostě dal.. nejhorší na tom je ze nic jiného nechce.. nestačí ji proste dat ruku nebo na ni promluvit.. snažím se ji učit pít alespoň při prikrmu čaj.. ale ještě to prostě neumí :,( mám z toho hrozný strach.. nedokážu si představit že bude chudinka strašně plakat když Ji to prso proste moct dát nebudu :( nemáte nějaké rady a tipy jak ji naučit na to um? Nejhorší to bude asi v noci :,(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11846
16.3.24 19:44

Otázkou je jestli to um vůbec přijme…případně jestli přijme láhev…u některých dětí je problém v tom že nechtějí láhev, u mého syna byl problém že nechtěl mleko…a to teda ani mateřské ani um…takze je od 6m bez mleka.(Už od 5m ho měl jen v noci)…naštěstí je velký jedlík a plně tedy presel na pevnou stravu s tím že v noci dostává taky jen vodu/caj…(mléko bylo nabízeno ale když pak vypil jen 30ml a ještě se u toho ofrnoval tak sem mu ho přestala dávat). Plakat asi ze začátku bude a bude to pro vás první dny těžké…, ale zvykne si že prso není a budeš ji uspavat tulením, hlazením, chováním atd…nebo -stejne jako moje dcera usne při krmení z láhve…pokud tu láhev a um vezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
16.3.24 20:44

Doufejte, že flašku přijme. Je to těžké, znám to, též jsem ze zdravotních důvodů musela přestat kojit, malému byly myslím 4 měsíce, tak to nebylo tak hrozné.
Zkuste si zalepit bradavky náplastí a říct ji, že máte bebí/ auví. Nebo třeba že to nejde/ není. Má 8 měsíců, tak by z toho mohla něco pochopit.
Třeba vám usne s flaškou, udělejte jí do flašky mléko, sobě dejte vodu, lehněte si s ní, třeba to pomůže, když uvidí, že též pijete z flašky a pak jdete spát.
V noci holt budete muset vstávat a udělat jí UM. (můj malej většinou spal celou noc už od narození, ale když měl problémy se zoubky, prdíky, nebo prostě chtěl mléko, tak jsem ho dělala i 10× za noc). Dá se to vydržet.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
16.3.24 21:08

Já jsem přešla na um ve dvou měsících já jsem mleko neměla a syn byl hladový tak přešel bez problémů, zkus koupit Kendamill je dráhy ale moc dobrý chutná to jako opravdové mleko a děti ho přijímají velmi dobře a mají i řadu Bio pro ty co chcou opravdu skoro přírodní mleko.. neboj nejhorší je ten stres maminky to dítě si zvykne a zalep ty prsa to je skvělá rada můj syn když mám třeba náplast po injekci mi na tu ruku ani nechce šáhnout jak se toho štítí uvidíš bude to dobré hlavně mysli na sebe a začni co nejdříve brát ty prášky ať se das do kupy mleko přežije ale bez maminky by to dcera nezvládla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.3.24 21:46

@Al35 mockrát děkuji za radu❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
16.3.24 22:57

@Misa00000 Některé léky na úzkosti a paniky jsou slučitelné s kojením. Zkus se na tom domluvit, ptej se více lékařů.

Přestat kojit proti své vůli úzkost akorát zhorší. Vždyť nemáš psychózu.
Kojení můžeš omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20856
17.3.24 14:33

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.3.24 14:38

@admin mockrat děkuji❤️ uricte vyuziju!❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.24 16:20

@Misa00000
Já mám syna na UM od dvou měsíců a to uspavani dodnes děláme s flaskou velmi podobne jako při kojení. Vezmu do náruče, jen místo prsa dám lahev a on se uspi. V noci se už teď nebudu, už je velký, vlastne už to UM jen tak dobihame, ale když se budil, měla jsem v lahvickach u postele připravené dávky, termosku s teplou vodou, rychle jsem zalila, zatrepala, dala flasku a usnul také u pití. V 8 m chápu že si bude zvykat hůř, ale když se nedá nic dělat, nic jiného mu nezbude, stejně jako tobě. To zvládnete. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová