Z mateřské do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Z mateřské do práce?
Ahoj chtěla jsem se zeptat…jsem doma 2,5 roku s dcerkou na rodičovském příspěvku.Jak to bude když si ted najdu práci?Seberou mi rodičák?Jinak mám ho na 4 roky.Moc děkuji všem,já se v těch jejich zákonech nezákonech nevznám… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To jestli pracuješ nikoho nezajímá, pouze to, jestli chodí či nechodí dítko do školky. Pokud bys přešla na novou variantu, tak už nikoho nezajímá od 2 let ani to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Pokud přejdeš na nový způsob vyplácení rodičáku, tak ti ho neseberou, pokud zůstaneš při starém, tak o něj nepřijdeš, pokud dítě nebude ve školce dýl jak 5 dní v měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malemu je ted taky 2,5 roku a ja se tento mesic vratila na polovicni uvazek do prace.Jinak rodicak mam na 3 roky.
Nikde jsem nic nehlasila.
Pokud prcek nechodi na cely mesic do skolky,tak o rodicak urcite neprijdes.Prividelat si muzes kolik chces.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac píše:
Ahoj. Pokud přejdeš na nový způsob vyplácení rodičáku, tak ti ho neseberou, pokud zůstaneš při starém, tak o něj nepřijdeš, pokud dítě nebude ve školce dýl jak 5 dní v měsíci.
Případně od dovršení 3 let může chodit na 4 hodiny denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky mám starou variantu,a musela bych dát malou do školky,jelikož přítel chodí do práce a nebylo by hlídání:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilaa22 Tak si to spočítej, jestli se ti nevyplatí přejít na novou. Já bych řekla, že jo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac píše:
@lilaa22 Tak si to spočítej, jestli se ti nevyplatí přejít na novou. Já bych řekla, že jo.
Jéé to je jako mluvit na hluchého:D Já jsem mladá,takže na co nepříjdu,nevím,takže se ptám jako idiot..já vím:(Omlouvám se ale jak se to počítá???:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilaa22 No já neznám přesný číselný hodnoty, protože mě se to určitě nevyplatí. Potřebuješ spočítat, kolik jsi už dostala (rodičák, ne mateřskou) celkem a kolik ještě dostaneš, než půjdeš do práce a tím pádem bys o zbytek přišla. Pokud to bude míň než ta celková částka, která se teď dává, tak si můžeš zažádat o změnu vyplácení podle nového a ten zbytek ti vyplatí i přesto, že bude dítě ve školce. Ale nevím, jaké jsou podmínky proto, aby ta změna šla udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jednoduse. Pokud potrebujes dat dite do skolky( jesli) a je mu vic jak dva roky a potrebujes aby tam bylo vic nez pet dni v mesici, vyplati se ti prejit na novou variantu. Dostanes celkove o neco mene( pokud mas ctyrlety), ale neprijdes o nej uplne. Presne si to spocitas tak, ze na nove variante ti vyplati celkem 220 tisic. Spocitej si, kolik uz jsi dostala a budes vedet, kolik ti jeste zbyva dobrat. Kdyz das dite do skolky a zustanes na stare variante, o rodicak prijdes uplne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zde je kalkulačka pro jednodušší výpočet, budeš hned vědět, kolik ti vyjde měsíční „výplata“ rodičovského příspěvku podle nových podmínek.
http://kalkulacky.idnes.cz/…vku-2012.php
Podle mě se na čtyřletou rodičovskou v souhrnu podle podmínek 2010 dostávalo 224.200 Kč, teď je to po novu 220 tis. - ty 4.200 si vydělá, když bude chodit do práce za půl měsíce. Navíc pokud manžel splňuje potřebné podmínky, může se přehodit i na tříletou variantu - tj. vybrat peníze dříve, ne?
Od kdy chceš dát malou do školky? Místo ve školce máte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě na přítele to převést nejde v době když se malá narodila byl bez práce:(Jinak s paní ředitelkou jsme domluveni tak že pokud nastoupím do práce malou mi vemou hned
- načítám...
- Citovat
- Zmínit