Kdy jít do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdy jit do prace??
Ahojky holky,
chtela bych se optat jak to je s nastupem do prace ???Muj syn se narodil 30.3 2011 …Tri roky bude mit 30.3.2014 …A ja jsem kdyz jsem byla tehotna byla ze zacatku na neschopence prootoze delam ve fabrice a delam 12 ky den,noc..A na materskou jsem nastoupila 6 tydnu pred porodem,jak tot ak byva,tudis na matersky jsem od 11. unora 2011 …A me zajima,spise nevim kdy bych mela jit do prace ??Jestli jak malymu budou 3 roky a to mu budou v tom breznu tudis bych do prace mela jit od dubna ???A nebo drive???Jde mi o to abych nebyla mesic bez prijmu..Potrebovala bych z prijmu do prijmu ..Jestli mi rozumite ..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rodičák je do tří let věku dítěte, takže jak bude mít malý tři, tak pak.
- Citovat
- Upravit
Malému jsou 3 ted v sobotu a po Velikonocích jdu…
prostě jak prcek dovrší 3 roky,jdeš makat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takze kdyz muj syn ma 3 roky v breznu 30. 2014 ,tak 31 brezna bych mela jit do prace ????
Ale co skolka ze jo??Bylo by lepsi kdybych byla doma chvili aby si zvykl…Je fakt ze mam par dni dovolene v praci tak me napadlo,prave to ze si ji vyberu tech par dni a a malyho dam do skolky a pak si ho vyzvednu aby si pomali zvykl ..Protoze jinak by pro neho musela chodt moje mamka a nebo moje babicka ..A s tema penezi,nebudu mesic bez penez ??To by jsme jaksi nevysli,…navaze to na sebe ?Ze dostanu posledni Rodicovsky prispevek a pak hned vyplatu z prace ??Protoze kdyz nastoupim od 1 dubna 2014 ,tak bych mela mit hned pak vyplatu nekdy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nastoupíš 1. dubna, tak první výplata bude až v květnu. Jak to je ale s RP, to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je otázka, jestli Ti ho vezmou do školky, spíš na to nespoléhej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me jde o to abych nebyla mesic bez prijmu …Tak nevim jak to udelat pak az me prace bude cekat…S tou skolkou je dalsi vec,je nam rok myslite ze bych se mela optat uz ve skolce aby mi ho vzali apod????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
31.3.2014 bys měla nastoupit do práce.Se synem musíš jít na jaře 2013 na zápis do MŠ.Ideálně s tím, aby chodil od 2,5 let aspoň na těch 5 dní v měsíci si zvykat a od nástupu do práce potom na celý den.
Ohledně dovolené nebo nějakého volna na vyzvedávání syna, to už pak záleží na domluvě se zaměstnavatelem.
A peníze následují po sobě, takže jeden měsíc rodičák a potom už výplata.
31.3.2014 je pondělí, tak bys pak měla ještě mít proplacený jak rodíčák, tak jeden den té práce ![]()
- Citovat
- Upravit
Rodičák se vyplácí zpětně jako výplaty, takže v dubnu dostaneš rodičák za ten březen a v květnu výplatu za duben už z práce.
Školky jsou druhá věc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus mrknout sem, tady se ta školka taky řeší
https://www.emimino.cz/…pisu-104762/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty řešíš dnes, co bude za dva roky?
Do práce bys měla nastoupit 31. března, den po narozeninách. V dubnu ještě dostaneš RP za březen plus výplatu za ten poslední březnový den.
V květnu pak už výplatu za duben. Takže pokud ihned po skončení rod. dovolené nastoupíš do práce, nebudeš ani jeden měsíc bez příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek Moc dekuji …Ano taky jsem uvazovala o tom ze bych malyho dala na par hodin do skolky aby si zvykl a pak az bych sla do prace byl by tam cely den .
Podle ceho vybiraji deti zda pujdou do skolky ci ne ???Na co koukaji hodne ?A jak zaridit aby mohl jit ve 2,5 letech na zvykani na par hodin ???Az syn pujde do skolky s vyzvedavainim mi pomuze moje babicka snad,jak rikala …A slibovala .
A kdyz budu mit volno tak ja si ho odvedu a privedu dom..Delala jsem dva dny denni a volno a dva dny nocni a tri dny volna a porad dokola a 12 ky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 Ano resim to,na tom nic neni,proste me to zajimalo a dlouho me to vrtalo hlavou …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jájo, momentálně je téměř celorepubliková situace taková, že pokud jsi s dítětem,které chceš dát do školky na rodičáku, tak nemáš téměř žádnou šanci, aby ti ho do školky vzali. A pokud ještě k tomu máš dítě narozené v březnu, tak v dnešní době ti ho vezmou až v září, kdy bude mít dítě 3,5 roku. Nevím, na kolik se situace změní v roce 2014, třeba se zvýší počet školek, ale to je asi utopie. Jinak, poslední rod. příspěvek dostaneš v dubnu (chodí obvykle mezi 1-20 dnem v měsíci) a pokud nastoupíš do práce 1. dubna, tak výplatu dostaneš v květnu, takže v dubnu nebudeš bez peněz. Jinak, ono zeptat se do školky můžeš už dříve, ale pokud prostě nebudou mít místa, tak ti to moc nepomůže a přece jenom, většinou se dává přednost dětem, které v den nástupu do školky už dovršily 3 roky a oba rodiče pracují
- načítám...
- Citovat
- Zmínit