Opět jsem naletěla - nová práce

3040
3.4.12 18:40

Opět jsem naletěla - nová práce

Ahoj holky, já jsem dnes jak v Jiříkovém vidění. Odstěhovala jsem se z města na vesnici a hledala si u práci. Po pár měsících jsem našla. Při slovním rozhovoru se vše jevilo dobře - plat 10 tis čistýho, smlouva na dobu neurčitou s 3 měsíční zkušebkou, prostě klídek. Dala jsem v práci výpověď, ještě v březnu chodila na brigády. Několikrát jsme se s holkama ujišťovaly, že to bude tak, jak nám všem říkaly. Dnes se po několika urgencích vytasili se smlouvou. Pouze na poloviční úvazek a mzdový výměr 4 tis hrubýho. Samozřejmě jen na papíře, ale co je psáno, to je dáno. Jestli bude zbytek bokem nebo ne, to si můžeme jen myslet. A teď podepiš nebo jdi na pracák. Jsem úplně na dně. Kdybychom se stokrát neptaly, jak to bude, tak to neřeším. Jasně, udělali to, co pro ně bylo a je nejlepší, ale já jsem asi fakt stará škola a tohle mě prostě dostalo. Tady není rady ani pomoci, jen se z toho potřebuju vypsat, nebo mi praskne hlava. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3950
3.4.12 18:43

tak to je dost hnusné teda taky se mi to párkrát stalo sice né takto ale nakonec místo plného uvazku najednou přišli z dohodou ta byla jen na papíře jinak práce 12 hodin denně je to síla a co naděláš při dnešní nezaměstnanosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.4.12 18:44

Njn, smůla, ale to snad ani není o tom, že bys nalítla. Tohle ti může udělat každá druhá firma, popř. vyhodit druhý den zkušebky. Jestli existuje recept, jak se tomuto bránit, tak sem s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
3.4.12 18:45

Hrozné to je, ale bohužel to dneska tak chodí.A je úplně jedno jestli jsi ve městě nebo na vesnici a musím říct, že se mi zdá, že i už je pomalu jedno v jakém to je oboru. Já zatím mám velmi dobrou práci, na nic si nestěžuju, baví mě, ale co slyším kolem a kolem, tak to je fakt šílený. A hlavně teda ženská s malýma dětma, tak to je v našem státě dost katastrofa. Pořád mi připadá, že se bere, že takový zaměstnanec je víc na obtíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
3.4.12 18:46

jsou to šmejdi fakt mě by to dost vytočilo že byhc je poslala k šípku ale je mi jasný že si třeba tak vyskakovat nemůžeš…tohle jednání je sprosté..kdoví jaké tam panujou vztahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.4.12 18:46

Třeba to tak dělají aby za vás mohli odvádět jen míň :nevim: běžně se to stává… Pak už je jen o důvěře zda ten zbytek doplatí :kytka: Držím palce at doplatí, když ne, můžeš je pak prásknout že chtějí šetřit na odvodu zdrav. poj. za zaměstnance :lol:

• Citovat
  • Upravit
3040
3.4.12 18:53
@julniki píše:
Třeba to tak dělají aby za vás mohli odvádět jen míň :nevim: běžně se to stává… Pak už je jen o důvěře zda ten zbytek doplatí :kytka: Držím palce at doplatí, když ne, můžeš je pak prásknout že chtějí šetřit na odvodu zdrav. poj. za zaměstnance :lol:

JJ, tak to je. Mně by to ani nevadilo, kdyby napsali do smlouvy míň, ale 4tis a k tomu poloviční úvazek, tak to je silný kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.4.12 18:55

@lemaz a jsi si jistá že ti opravdu zaplatí jen těch 4 tis? Kdyby tě na to aspon upozornili, ale jestli tě podvedli tak jsou to hov*da :cert:

• Citovat
  • Upravit
21290
3.4.12 19:03

Klasická práce „na černo“. Dají ti tolik, aby nemuseli platit odvody. a zbytek na ruku :( S tímto by měla naše vláda zatočit, protože je to daňový podvod, ale díky tomu, že zrušili odbory, tak nikdo neudělá nic. Nejhorší na tom je, že takto nemáš nárok na spoustu věcí, ne? Máš nárok na mateřskou dovolenou? Nebo na nemocenskou při polovičním úvazku? Nebo na podporu v nezaměstnanosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
3.4.12 19:05

To, co řeknu, nemění nic na tom, že je to úděsné chování.
Ale přijde mi šílené podávat výpověď, pokud nemám v ruce podepsanou smlouvu.
Pokud vás u toho slibu peněz a podmínek bylo více najednou, je to vymahatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.4.12 19:08
@PaníBovaryová píše:
Klasická práce „na černo“. Dají ti tolik, aby nemuseli platit odvody. a zbytek na ruku :( S tímto by měla naše vláda zatočit, protože je to daňový podvod, ale díky tomu, že zrušili odbory, tak nikdo neudělá nic. Nejhorší na tom je, že takto nemáš nárok na spoustu věcí, ne? Máš nárok na mateřskou dovolenou? Nebo na nemocenskou při polovičním úvazku? Nebo na podporu v nezaměstnanosti?

Na papíře mám 4 tis, ale na ruku budu prý dostávat 10 tis. Nárok na dovolenou mám, ale vybírat si jí nebudu, protože by se to samozřejmě počítalo z těch 4tis, což by bylo OOnic. Onemocnět nesmím, natož otěhotnět, protože bych brala kolik? 2300? No, možná by mi něco doplatila sociálka, ale tohle se úplně bojím domyslet.
Kdykoliv si stěžuju, že se v nějaké práci nejedná fér, jdu jinam a tam mě přesvědčí, že to jde ještě hůř.Ach jo. Jsem blbec důvěřivej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.4.12 19:11
@Sany80s píše:
To, co řeknu, nemění nic na tom, že je to úděsné chování.
Ale přijde mi šílené podávat výpověď, pokud nemám v ruce podepsanou smlouvu.
Pokud vás u toho slibu peněz a podmínek bylo více najednou, je to vymahatelné.

Já to vím, že jsem debil. Měli nám smlouvu dát už minulý týden, ale to jednou nejela tiskárna, podruhé nejela elektřina, pak už je to na cestě. No a dneska už jsme si duply a ono tohle. Bylo nás u toho víc - slíbila to všem. Vymahatelné u soudu? A třeba za 15 let by soud řekl, že jsme měly pravdu a donutil by zaměstnavatele, který už by neexistoval, k omluvě. To je právě to, žetady není obrany. Chceš? Nechceš? Jdi si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
3.4.12 19:12

Stalo se mi něco podobného - u pohovoru slibovali 25 hrubého a pak při podpisu smlouvy 13 hrubého a zbytek v prémiích, které ti nemusí vyplatit. Já to nepodepsala šla jinam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
3.4.12 19:14

Nehledě na to, že i na pracáku bys měla více, ne? K firmě, která je schopná udělat takovou levárnu nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
3.4.12 19:16

Leni, práce je dost, ale na kraji Brna - což zas pro tebe nic neřeší..... :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat