Podmínky přijetí do zaměstnání po RD

1673
2.4.12 07:52

podmínky přijetí do zaměstnání po RD

Chci se zeptat,jestli má zaměstnavatel povinnost mě přijmout do zaměstnání po RD,která mě končí v říjnu.Chtějí po mě,abych nastoupila už ted do zaměstnání.Ale já ještě ted se vrátit nemůžu,protože mě malou vezmou do školky až v září a to jenom na 5 dní v měsíci.Teď mě ju nikdo nepohlídá!Řekly teda dobře,ale že nemám jistotu,že mě potom přijmou do práce.Kde prosím najdu nějaký info o tomhle.A je tam podmínka,jak dlouho jsem byla zaměstnaná u něj před mateřskou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
787
2.4.12 07:57

jak MUSÍŠ nastoupit teď??Nemusíš!!!! Máš na to 3 roky a potom tě musejí vzít.Pravda je taková,že spousta holek nevezmou zpátky-svedou to na reorganizaci atd. Já bych do práce nenastoupila,ale jasně řekla,že nastoupím v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
2.4.12 07:57

pokud jsi zadala zamestnavatele na tri roky rodicovske tak te musi v rijnu vzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
2.4.12 08:03

Přesně tak,pokud jsi si zažádala o 3-letou rodičovskou dovolenou (bez ohledu na to, zda jsi měla 2-či 3-letý příspěvek), tak jsi povinna nastoupit do práce den poté, co Tvůj brouček oslaví 3 narozeniny. Dřív můžeš nastoupit pouze na základě dohody se zaměstnavatelem. Pokud by pro tebe neměli v říjnu místo, budou to s Tebou chtít uzavřít na základě dohody, ale bacha, máš nárok na odstupné. Zaměstnavatelé to hodně zkoušejí, sázejí na to, že matka na RD si nebude vyskakovat a podepíše, co jí předloží:-(. Takže teď jim prostě sděl, že boužel nastoupit můžeš až v říjnu a tak 2-4 týdny před koncem RD kontaktuj zaměstnavatele a dohodnit se s ním na nástupu.
Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
2.4.12 08:08

jo děkuju ,nebyla jsem si jistá,jestli to tak opravdu je.Ono se všechno pořád mění a člověk nemá někdy přehled o tom.A je tam nějaká podmínka,jak jsem tam byla dlouho zaměstnaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
2.4.12 08:09

Zaměstnat tě musí, ovšem už ne an stejnou pracovní pozici.

• Citovat
  • Upravit
1165
2.4.12 08:12
jak podmínka ?? tomu nerozumím?
délka se zaměstnáním nemá na nic vliv…
@Judita74 píše:
jo děkuju ,nebyla jsem si jistá,jestli to tak opravdu je.Ono se všechno pořád mění a člověk nemá někdy přehled o tom.A je tam nějaká podmínka,jak jsem tam byla dlouho zaměstnaná?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
2.4.12 08:14
@Judita74 píše:

Ne, kromě toho, že ti muís běžet pracovní smlouva.

• Citovat
  • Upravit
14047
2.4.12 08:15

no musi…
muze ti rict, ze jsi nadbytecna / coz z tveho psani docela citim/ potrebuje te ted, ty tam nejsi, takze si najde nekoho jineho a pak ti da nadbytecnost a hotovo
dela se to tak bezne
jeste ti muze nabidnout jinou pozici, kterou vi, ze nemuzes vzit atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
2.4.12 08:16

jj přesně tak- prostě ti běží smlouva na neurčito a hotovka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
2.4.12 08:16
@jizvíková píše:
no musi…
muze ti rict, ze jsi nadbytecna / coz z tveho psani docela citim/ potrebuje te ted, ty tam nejsi, takze si najde nekoho jineho a pak ti da nadbytecnost a hotovo
dela se to tak bezne
jeste ti muze nabidnout jinou pozici, kterou vi, ze nemuzes vzit atd

Jo ale při nadbytečnosti už jí náleží odstupné.

• Citovat
  • Upravit
2398
2.4.12 08:24
@La kofola píše:
Jo ale při nadbytečnosti už jí náleží odstupné.

Jo, sice musí dostat odstupné, ale druhá věc je ta, zda a kdy najde jinou práci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
2.4.12 08:29
@danik píše:
Jo, sice musí dostat odstupné, ale druhá věc je ta, zda a kdy najde jinou práci :-(

No tak ale to je holt život. S tím musí člověk počítat. Kor dneska. Maminy s dětma nejsou pro zaměstnavatele moc perspektivní.

• Citovat
  • Upravit
83
2.4.12 08:31

Délka zaměstnaní před nástupem na MD nemá vliv na to, zda tě vezmou zpátky. Pokud by ses vrátila do práce po skončení MD (tedy po 6-ti měsících), musí tě zaměstnavatel dát na úplně stejnou pozici, na té samé židli, kterou jsi opouštěla. Po skončení RD Tě musí vzít zpět na pracovní místo, které odpovídá tvé pracovní smlouvě, takže pokud jsi původně dělala sekretářku, nemůže z Tebe udělat kuchařku:-) samozřejmě dohodnout se můžete na čemkoliv. Taky se může stát, že pro tebe prostě opravdu nebude mít místo, v tom případě musí pracovní pozici paní, kterou vzali místo tebe přejmenovat a Tebe vyhodit na org.důvody, v tom případě Ti musí dát odstupné + výp. lhůta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.4.12 09:26

Judit- já být tebou tak bych to brala a našla soukromou školku. Kdo ví kdy najdeš novou práci a taky záleží jak jsi tam byla spokojená.Plat určo bude větší než kolik zaplatíš za soukr, školku a rodičák ti zůstává, protože soukromé školky se neberou.
Mě totiž postihla ta samá situace, akorát s tím, že vím, že se nemám kam vrátit a to jsem tam v prac. poměru už letos 20let !
Ale máš nárok na odstupné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat