Nevím, jak dál s prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já bych si na tvém místě našla nějakou práci poblíž domovu. Budeš mít víc času, všechno budeš líp zvládat a i o to těhotenství se určitě líp v klidu zadaří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já bych zkusila hledat práci blíž k domovu a výpověď bych dala až poté, co bych měla něco jiného. Já jsem nastupovala do nové práce v době, kdy jsme po potratu čekali na další snažení. A bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem kdy udělala. Ono jde i o to, že lepší psychická pohoda zvyšuje pravděpodobnost úspěšného otěhotnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za pár let tohle budu také řešit, malů mě nemá kdo vyzvedávat, takže budu podávat výpověď a hledat si práci v místě bydliště. A u tebe když by se pak další dítě podařilo, tak můžeš jít marodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já budu samozřejmě novou práci hledat,i když v místě bydliště nic neseženu,práce tu není,ale až se přiblíží den nástupu do téhle práce,já jinou mít ještě nebudu,mám jít marodit?Nebo jim rovnou říct,že tam dělat nemůžu?Nepracovala jsem u nich krátce,ale dělala jsem tam 8 let,tak nevim jak se zachovat ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky, jak se „jde marodit“, když vám nic není? Mě to nějak hlava nebere. Chápu, že je to složitá situace, za daných podmínek by se ti asi nevyplatila práce ani finančně s tím dojížděním, ale proč by tě měl platit stát z nemocenské? Omlouvám se za rýpání, ale já tomu prostě nerozumím, neumím si představit nakráčet k MUDr. a říct jí, ať mi napíše neschopenku, protože nemůžu vyzvedávat dítě ze školky. Co vám napíše jako nemoc a co na to říká? Vždyť by taky měla polízanici, kdyby jí na to přišli, ne?
- Citovat
- Upravit
Tak se zkus s něma domluvit, když u vás práci zrušili třeba by ti dali výpoveď z organizačních důvodů a tím pádem i odstupné. Nebo můžou nabídnout místo blíž než v Praze. Prvně bych se jich asi zeptala, jak to vidí oni a pak se rozhodla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To marodění taky nechápu. Já měla před prvním porodem neschopenku od gyndaře a bylo mi to blbý, že mi nic není (v práci řádila chřipka a hromadné zvracení). A krom toho, když budeš na neschopence, kdo ti bude vyzvedávat dítě? (nebo počítáš s neomezenými vycházkami?) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P28 píše:
Holky, jak se „jde marodit“, když vám nic není? Mě to nějak hlava nebere. Chápu, že je to složitá situace, za daných podmínek by se ti asi nevyplatila práce ani finančně s tím dojížděním, ale proč by tě měl platit stát z nemocenské? Omlouvám se za rýpání, ale já tomu prostě nerozumím, neumím si představit nakráčet k MUDr. a říct jí, ať mi napíše neschopenku, protože nemůžu vyzvedávat dítě ze školky. Co vám napíše jako nemoc a co na to říká? Vždyť by taky měla polízanici, kdyby jí na to přišli, ne?
Ono stačí říct, že jí je při cestování 50km do práce špatně.Že se jí točí hlava nebo tak.Mě bylo při těhu v buse tak blbě, že jsme jezdili autem a dělaly samé zastávky, nebo bych celou cestu prozvracela.
A doktorka si to nelajzne.V dnešní době mi přijde, že už nechávají preventivně doma všechny, kdyby náhodou, aby je pak někdo nežaloval.
- Citovat
- Upravit
Zkusim jim tak v září zavolat a domluvit se co a jak.Jinak pro P28,určitě nehodlám ždímat stát neboj ![]()
- Citovat
- Upravit
@hkac píše:
To marodění taky nechápu. Já měla před prvním porodem neschopenku od gyndaře a bylo mi to blbý, že mi nic není (v práci řádila chřipka a hromadné zvracení). A krom toho, když budeš na neschopence, kdo ti bude vyzvedávat dítě? (nebo počítáš s neomezenými vycházkami?)
Mě bylo zezačátku „jen“ špatně, chodila jsem do práce i přes to, doktorka když mě pak viděla, tak mi sama řekla, jestli nechci zůstat doma, je pravda, že už mi pak bylo dobře a vycházky jsem měla napsané bez omezení. A díky jí za to, dala jsem se do takové pohody, jako nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bylo to krajní řešení,jít marodit,kdybych byla těhotná,jdu určitě na rizikové,po dvou potratech bych si to ani neriskla.S malým jsem pracovala celé těhotenství.Nejsem žádný flákač jen pro ujasnění
- Citovat
- Upravit
Jasně, že pokud tě práce a těhotenství vyčerpává, tak nemám námitek. S tím dojížděním, nevím, to by měl teda spíš řešit zaměstnavatel, ale taky jsem ještě ochotná to zkousnout. Ale jít na neschopenku, abych se hodila do pohody, to už moc nechápu. A tady se mluví o neschopence kvůli špatným podmínkám v práci a vyzvedávání děcka, ne kvůli těhotenství, kde asi spousta lidí přivře oči. Fakt by mě zajímalo, jak to v praxi vypadá. No, ony jsou teď neomezené vycházky zrušené, takže se to asi taky trochu zredukuje.
- Citovat
- Upravit
@zichisek píše:
Ono stačí říct, že jí je při cestování 50km do práce špatně.Že se jí točí hlava nebo tak.Mě bylo při těhu v buse tak blbě, že jsme jezdili autem a dělaly samé zastávky, nebo bych celou cestu prozvracela.
A doktorka si to nelajzne.V dnešní době mi přijde, že už nechávají preventivně doma všechny, kdyby náhodou, aby je pak někdo nežaloval.
Jenže ona by „šla marodit“ netěhotná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Bylo to krajní řešení,jít marodit,kdybych byla těhotná,jdu určitě na rizikové,po dvou potratech bych si to ani neriskla.S malým jsem pracovala celé těhotenství.Nejsem žádný flákač jen pro ujasnění
Pokud bys byla těhotná, tak to je jiná. Ovšem já to pochopila tak, že to marodění bereš jako možnost jak to udělat, abys nemusela dojíždět do Prahy, abys stihla vyzvednout dítě ze školky. Já z toho, cos psala, pochopila, že se ještě ani nesnažíte a že až budeš muset nastoupit do práce, se snažit ještě nebudete moct.
V každém případě marodění se podle mě moc naplánovat nedá, a pokud se ptáš, jestli máš jít marodit, tak pak tu otázku nechápu. Buď je to potřeba (pak se neptám) nebo to nutné není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,potřebuju poradit.Před tím než se narodil Daník jsem pracovala v sázkové kanceláři přímo v místě bydliště.Plat nebyl nic moc,ale dalo se to zvýšit zástupama na jiných pobočkách (i když jsem pracovala měsíc v kuse a měla jen 2 dny volno)jinak jsem měla plat okolo 8000 hrubého.Potom co jsem nastoupila na rodičák,tak sázkovku u nás zrušili a nejbližší je v Praze což je asi 50 km daleko.Mysleli jsme si,že si pořídíme další dítko a tak jsme se,když bylo synovi rok a půl začali znovu snažit,bohužel jsem za poslední půl rok dvakrát potratila a další snažení se odsouvá z důvodu hledání příčiny potratů.V listopadu bych měla nastoupit do práce a asi mě budou chtít šoupnout do Prahy,ale to se mi vůbec nevyplatí a taky to prostě nejde z důvodu,že bych kluka neměl kdo vyzvedávat ze školky a hlídat ho.(sice s náma bydlí tchýně,ale je to alkoholička a je denně na káry a jí svěřit dítě vážně nechci)Tak nevim jestli mám jít marodit nebo dát výpověď a být na pracáku.Do toho se chceme pokusit do třetice o miminko,takže hledat novou práci??Já vážně nevim,prosim poraďte mi.