Šéf ho okrádá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šéf ho okrádá
Ahoj holky! Manžel pracuje jako obchodní zástupce u telefonní společnosti a jeho náplní práce je hledání nových zákazníků a výše jeho výplaty je závislá na počtu sepsaných smluv za daný měsíc. Již několikátý měsíc neodpovídá výše jeho výplaty počtu sepsaných smluv. Nedostává výplatnice, pouze mu chodí výplata na účet bez jakéhokoliv podrobnějšího rozúčtování. Manžel zjistil, že šéf si jednoduše přivlastnil některé jeho smlouvy a tudíž i peníze za ně. (Šéf zatím netuší, že už to manžel ví.)Co teď? Manžel neví, jestli má podat trestní oznámení nebo co má vlastně dělat… Jelikož se nejedná o malé částky, určitě to tak nechat nechce. Všem děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je jasné,že žádné řešení není ideální.
Pokud bude mlčet,tak ho šéf bude okrádat dál.Pokud se rozhodne promluvit,nejspíš o práci přijde.
A je manžel zaměstnán na pracovní smlouvu?Nebo na živnostenský list?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli by trestní oznámení něco vyřešilo, šéf by si to nejspíš nějak odůvodnil. Mně dluží bývalý zaměstnavatel 15000, je to už půl roku a nikdo s tím bohužel nic nenadělá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně, já bych se po mé zkušenosti na takovou práci vykašlala hned, když člověk nedostane výplatu poprvé, čeká, že ji dostane později, jenže potom nedostane, druhou, třetí…Já už bych na nic nečekala a ze zaměstnání odešla, je přece jen lepší nedostat jednu výplatu než 3,4…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On tam právě dělá už přes rok a celou dobu to nejspíš bylo v pořádku. Ale poslední 2 výplaty dostal asi jenom půlku, nez měl dostat… Je to velká společnost a chyba je jen v tom šéfovi. Kdyby to věděli jeho nadřízení, tak podle mě poletí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak at se obrati na nadrizene jeho sefa, jinak s tim nic neudela, trestni oznamnei je podle me v tomto zbytecne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A manžel má určitě ještě nějakého nadřízeného nad tímto šéfem-a na toho bych se obrátila.
Je těžké bojovat,pokud je na žl-a také záleží jak má postavenou mandátní smlouvu.Zda je jasně dané,co dostane proplaceno,za jakých podmínek.Třeba smlouvy teprve budou proplacené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a pokud je na ŽL, neměl by práci fakturovat? V tom případě bych si jako tvůj manžel začala ty faktury vystavovat a do textu uvedla za které smlouvy to je a pak už by k tomu nemělo docházet a možná do uzavřených smluv bych si na konec dala dodatek, že uzavřel pan xy a manželův podpis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V případě, že je v zaměstnaneckém poměru výplatní pásky musí dostat, může si o ně zažádat na účtárně dané společnosti. POkud může doložit kolik smluv za daný měsíc uzavřel a kolik jich má na výplatní pásce´, šla byhc to řešit k tomu šéfovi, že na výplatní pásce je tolik a neodpovídá to počtu uzavřených smluv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanulka82 píše:
no tak at se obrati na nadrizene jeho sefa, jinak s tim nic neudela, trestni oznamnei je podle me v tomto zbytecne
Taky bych to nejdříve řešila s jeho nadřízeným a až poté bych šla na policii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bojí se, že když to bude řešit s nadřízeným jeho šéfa, tak se všechno zamete pod kobereček, šéf si na něj zasedne a brzy o místo přijde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lisacka píše:
Bojí se, že když to bude řešit s nadřízeným jeho šéfa, tak se všechno zamete pod kobereček, šéf si na něj zasedne a brzy o místo přijde…
Lisacko, ale jestli tvůj muž pracuje na ŽL, tak stejně kvůli účetnictví musí práci fakturovat, tak to zkuste udělat tak, jak jsem psala výš. Prostě ať si začne každý měsíc fakturovat podle uzavřených smluv, do textu faktury všechny smlouvy uvede a nikdo mu to nemůže pak zapřít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit