Výpověď - nová práce - možné těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
mlčet a oznámit to až ti prodlouží smlouvu jinak máš výpověd jistou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
No, to je právě blbé.
Myslíš, že pokud bych zjistila těhotenství ještě v té výpovědní lhůtě, ta výpověď platí??
U toho nového zaměstnání bude nejspíše 3.měs.zkušební doba, pak smlouva na dobu určitou-asi rok a pak až jí prodlužují na neurčito. ![]()
- Citovat
- Upravit
já myslela v té nové práci… pokud dát ve staré práci výpoved sama tak se nic nemění
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
Ano, výpověď budu podávat sama, tak to je v prčicích.
Jak to je s tou ochrannou lhůtou??
@zanetka2712 -děkuju!
- Citovat
- Upravit
jak je to s ochranou lhůtou nevím, jestli se do toho počítá i nemocenská ale pokud chceš odejít jinam a budeš těhotná tak nevidím problém, pokud se to nová firma nedozví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dáš výpověď ty sama a zaměstnavatel ji přijme, výpověď platí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
Ještě hypoteticky- podám výpověď, poběží výpovědní lhůta a já zjistím těhotenství a půjdu na neschopenku. Výpověď platí a zaměst.poměr končí i když jsem na neschopence??
Nebo, mohu tu výpověď stáhnout a MUSÍ to současný zaměstnavatel vzít? Asi těžko, co?
To je v prčicích a já mám ještě hrozně nepravidelný menstr.cyklus a výpověď bych musela podat do tohoto pátku. ![]()
- Citovat
- Upravit
tak pokud už máš jistou jinou práci tak dej výpověd a jdi tam… já si mylím, že by tě tam zaměstnavatel musel nechat ve staré práci do konce mateřské nebo rodičáku ale až by to skončilo tak by jsi šla… mě přijde lepší ít do nové a pokud budeš těhu tak to tajit jak to pujde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, pokud podáš výpověď a nastoupíš do nové práce a zjistíš těhotenství a nastoupíš na neschopenku, tak se to starého zaměstnavatele už vůbec týkat nebude. Nový ti pak nemusí prodloužit smlouvu.
A současný zaměstnavatel pokud podáš výpověď, tak ji vůbec nemusí vzít zpět, ale pokud zjistí, že jsi ji stáhla z důvodu, že jsi zjistila, že jsi těhotná, tak tě může po 3 letech vyhodit. Jinak ochranná lhůta je 180 dní a výpověď platí v každém případě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skutečnost může být taková, že otěhotníš třeba až za rok, dva.. Nebo příští měsíc. Kdy budeš mít další příležitost změnit práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď jsi dala ty, určitě ji vzít zpět nemusí. Jak to je s neschopenkou v tomhle případě nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
Holky, moc Vám všem děkuju
,
Fakt vůbec netuším co mám dělat- o další mrně se snažíme již rok (2 děti už máme, první těhotenství se povedlo okamžitě, na druhé jsme přiroz.čekali 2,5roku).
Současná práce je vcelku dobrá, ale jen část úvazku (peníze neřeším), ale naskytla se mi možnost práce jinde lepší- podmínkou je nástup 1.6 a předpokládám tu 3.měs.zkušební lhůtu, smlouvu na 1.rok a až po roce prodloužení na neurčito.
Takže vůbec netuším co dělat. Miminko by bylo chtěné!!, ale práci potřebuju.
A víte jak to v souč.době je- za pár let matka se 3.dětma, kolem 40.let, možná bez práce-to je na budku.
Proto tak řeším co a jak.
Blbé je, že jestli jsem těhotná díky své neprav.MS zjistím až tak za 3.týdny a to už musí být podaná výpověď a hlavně zítra musím dát vědět v nové práci jestli nastoupím. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud je ta nová práce zajímavá,tak bych určitě odložila plánování mimča.nastoupila do nového zaměstnání,počkala na smlouvu na dobu neurčitou a potom otěhotněla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu,
Naskytla se mi možnost změnit práci, tudíž bych chtěla v současném zaměstnání podat výpověď, oddělat si výpovědní 2.měs. lhůtu a hned pak nastoupit do nové práce-3.měs.zkušební doba…
Ale- možná bych mohla být těhotná, nebo v brzké době otěhotnět.
Co se bude dít, pokud zjistím, že jsem otěhotněla ve výpovědní lhůtě, nebo v té zkušební???
Anonym je snad pochopitelný a na oživení jsem žádnou vhodnou diskusy nenašla.