A jsou tu pochyby - zaměstnání a rodina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1114
23.3.12 09:10

a jsou tu pochyby

Ahoj prosím o vaše zkušenosti a názory..
Mám možnost jít pracovat do zahraničí(v čr práci nemůžu najít) ale byla bych tam 5.měsíců(sezoní práce)..Vše jsem probrala s manželem a vlastně jsme našli na vše odpověď..tak jsem si řekla paráda vše je vyřešené nic my nebrání..Ale uběhli dva dny a já začínám pochybovat(mít strach)jestli je to tak správně „opustit“ nechat tady děti manželovi,tetám,babičkám atd(nebude to mít na ně nějaké následky).Tápám..Být doma a dostávat od ÚP minimum a vědět že prostě práci nenajdu nebo odjet a vydělat si a pak teprv na úřad..prosím poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
23.3.12 09:14

jak staré máš děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
23.3.12 09:16
@ynax píše:
jak staré máš děti?

11,8,3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.3.12 09:16

Týkat se to mě,tak neodjedu.Jsem moc velká citlivka opustit na tak dlouho rodinu.
A možná bych se i trochu bála,že si za mě najdou náhradní maminku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
23.3.12 09:18

S tak malýma dětma bych určitě zůstala, je to strašně dlouhá doba, hledala bych si práci i v jiném oboru než bych ráda dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
23.3.12 09:19

nedělej to. co Tě to holka zlatá napadlo ? to se radši všichni ostěhujte za prací. ale nikdy, nikdy neopouštěj rodinu. děti. nemohla bys spát. a váš vztah už by po návratu byl posunutý o zážitky, které by jste každý zvlášť prožili. večer řekni tomu svýmu, že to stahuješ. :-)

• Citovat
  • Upravit
22001
23.3.12 09:19

Kdybych měla jen ty dvě starší děti, uvažovala bych o tom. Ale tříleté dítě bych na pět měsíců neopustila, to už by se muselo jednat o naprostou a jinak neřešitelnou životní krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.3.12 09:20

to nejmladší je fakt hodně malé. Tady nenajdeš ani brigádu? Co se překvalifikovat? To by se za 5 měsíců nedostala ani na víkend domů? Nemohl by na sezónu jet manžel místo tebe? Jinak je spousta chlapů, co není s rodinou a vydělává (kamioňáci, práce v cizině…) záleží jak si to nastavíte s manželem. V dnešní době je Skype, internet… takže bys měla úzký kontakt s domovem. Ale počítej, že až se vrátíš, tak rodina bude šlapat trochu jinak než jsi dosud zvyklá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
23.3.12 09:20

Já bch děti taky nikdy neopustila takhle malé. :kytka: jinak jsem taky na ÚP už 1,5roku a nic nepobírám a žádná prace není,jen pohovory a pak stejnak nic.ale jednou jsme matky tak hold trpět bez práce,ale hlavní je starat se o své štěstí dětičky.potřebují nás než dospějí :andel: ale vlasně pak sem tam taky až budou mladé… :) Tak to zaleží na tobě jak se rozhodneš.za mě říkám já bych je neopustila :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
23.3.12 09:25

Nejela bych, určitě ne, pokud máš tříleté dítě. Tedy já osobně bych neodjela na tak dlouho ani od těch starších. Mám osmiletého syna, který je splachovací, rád se maminky na pár dní zbaví, ale když potom vidím, jak je po třech dnech šťastný, že mě vidí, a na plno si mě užívá, tak by mi asi utrhlo srdce vědět, že „opouštím“ děti na tak dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
23.3.12 09:26

zapoměla jsem napsat že bych mohla pracovat min.měsíc až těch pět měsíců(mám možnost si vybrat)s toho budou dva měsíce letní prázdniny které by většinou a rádi děti trávily u babiček..Práce opravdu není :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
23.3.12 09:26

Taky bych nejela,nedovedu si představit že bych tam byla bez dětí a manžela.

• Citovat
  • Upravit
24379
23.3.12 09:30

Jestli nutne penize potrebujete a citis ze chces jet tak proc ne.Já bych nejela,neopustila bych rodinu,jsem rada doma a ciťa :mrgreen: ,ale kazdy jsme jiny tak proc ne.Pokud mas skveleho chlapa a rodinu co pomuze :) …a rona jet nemuze co,skola tad :think: …no rozmysli se jak potrebujes ty..tady ti nikdo neporadi,jen rekne svuj nazor a ten je ti k nicemu,kdyz nejsou v tvoji pozici 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.3.12 09:30

Asi záleží, jak moc ty peníze potřebujete. Jela bych, kdyby to znamenalo, že bych vydělala na několik měsíců třeba splácení hypotéky nebo nějaké půjčky, kdybych věděla, že zůstáním v Čechách by na ni už nezbývalo, hrozila by pak třeba exekuce či jiné „radosti“. To pak by i to nejmenší muselo vydržet bez mámy, protože bych dělala vše proto, aby mu zůstala střecha nad hlavou.
Nejela bych, pokud bych za vydělané peníze měla koupit novou tv, dítěti platit nějaký kroužek, starším lyžák a jiný chujovinky, bez toho se dá žít.
Co třeba zkusit práci ve větším městě? bydlet na ubytovně a jezdit domů na víkendy, pokud by muž zvládnul 5měsíců péče o děti, tak by určitě zvládnul i toto, peníze by byly a nebyla bys bez dětí tak dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.12 09:31

Chápu, že je to těžké, moje máma takhle začala jezdit do zahraničí, když mi bylo asi 12, a dost to ovlivnilo náš vztah. Obden mi volala a to to trochu zlepšilo. Je jasné, že peníze jsou potřeba, ale ať si kdo chce co chce říká, tak máma do těch 15-18ti na dosah taky. A to hodně. Dodnes trochu tápu v tom, jaká máma má vlastně být. Neznám „teplo rodinného krbu“. Je mi jasné, že základy pro osobnost jsou položeny u menších dětí, ale i u toho jedenáctiletého je důležité, aby vidělo jak funguje rodina. Já o to zrovna přišla a dodnes mě to mrzí. A to je mi už třicet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat