Kdy jít do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jájo, momentálně je téměř celorepubliková situace taková, že pokud jsi s dítětem,které chceš dát do školky na rodičáku, tak nemáš téměř žádnou šanci, aby ti ho do školky vzali. A pokud ještě k tomu máš dítě narozené v březnu, tak v dnešní době ti ho vezmou až v září, kdy bude mít dítě 3,5 roku. Nevím, na kolik se situace změní v roce 2014, třeba se zvýší počet školek, ale to je asi utopie. Jinak, poslední rod. příspěvek dostaneš v dubnu (chodí obvykle mezi 1-20 dnem v měsíci) a pokud nastoupíš do práce 1. dubna, tak výplatu dostaneš v květnu, takže v dubnu nebudeš bez peněz. Jinak, ono zeptat se do školky můžeš už dříve, ale pokud prostě nebudou mít místa, tak ti to moc nepomůže a přece jenom, většinou se dává přednost dětem, které v den nástupu do školky už dovršily 3 roky a oba rodiče pracují
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja87 píše:
@zichisek Moc dekuji …Ano taky jsem uvazovala o tom ze bych malyho dala na par hodin do skolky aby si zvykl a pak az bych sla do prace byl by tam cely den .Podle ceho vybiraji deti zda pujdou do skolky ci ne ???Na co koukaji hodne ?A jak zaridit aby mohl jit ve 2,5 letech na zvykani na par hodin ???Az syn pujde do skolky s vyzvedavainim mi pomuze moje babicka snad,jak rikala …A slibovala .
A kdyz budu mit volno tak ja si ho odvedu a privedu dom..Delala jsem dva dny denni a volno a dva dny nocni a tri dny volna a porad dokola a 12 ky.
Ono to záleží na kritériích jednotlivých školek.Jak jsou obsazené.Přednostně se přijímají předškoláci a starší děti.V některých školkách koukají na zaměstnanost rodičů, jestli jde o samoživitele…Chce to si to zjistit na webu dané školky případně na dni otevřených dvěří. Školky jsou v dnešní době plné, takže se tam malé děti těžko dostávají.
Jinak pokud ti ho vezmou, musí ti ho vzít od září 2013(málokterá školka mívá místo v průběhu roku).Tím pádem si budeš školku každý měsíc platit, tak tam pak bude moct chodit i na těch 5 dní v měsíci.
- Citovat
- Upravit
@karinka dekuji pekne jsi mi to napsala …No prave to on bude mit 3,5 roku ale tak hlidani by tak jako bylo no ,protoze ja uz budu muset makat.Pritel jezdi po cr a dom se vraci vecer a viknedy je cely doma,takze by mohl hlidat vikendy ..A pres tyden se to nejak da na par dni,ja nedelala cely tyden v kuse.A kdo vi jak to bude v roce 2014 Presne jak rikas…Me to jen zajimalo tak jsem se optala.Ale je blby to ze bych nemohla dat ani na par hodin prcka do skolky aby si zvykl …A ja si ho pak vyzvedla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek takze do skolek se chodi v zari jindy ne ,je to jak se skolou stejne ??No to byl 2 a pul roku no ,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja87 píše:
@Raduš.ka44 Ano resim to,na tom nic neni,proste me to zajimalo a dlouho me to vrtalo hlavou …
Však v pohodě, jen se divím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišuna no jo…ale ty ses neměla kam vrátit.....zakladatelka má předpokládám podle toho,co píše…
Já se taky mám kam vrátit…kdyby ne…udělala bych to jako ty asi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišuna Stát za tebe sociální pojištění určitě nehradí, za to zdravotní za tebe hradí v případě, že pečuješ o jedno dítě do sedmi let věku, případně o alespoň dvě děti do 15 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano ja mam praci mam se kam vratit smlouvu mam na neurcito a delam ve fabrice 12ky den den volno noc noc,a tri dny volna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišuna píše:
Já chodila do práce na dohodu, ale na tu ze které neodvádějí pojištění. Na VZP jsem si dumluvila, že mi skončil rodičák a chci přeřazení do kolonky matky pečující o dítě, sodiální hradí stát do 4. narozenin dítěte. U původního zaměstnavatele jsem dala výpověd už 8 měsíců po porodu, ve společnosti došlo k fúzi a změnám a věděla jsem , že se tam nevrátím. Kluka jsem dala do školky až ve 4 letech, rok předtím nás nevzali, to bylo absolutně bez šance.
Když to zvládl na celý den, platila jsem si jeden měsíc ZP a krátce na to jsem dostala nabídku na normální pracovní poměr, nejdřív na dobu určitou jako záskok na tři měsíce a měsíc po té na dobu neurčitou na jiném pracovišti. Takže já to rozhodně neměla tak že 25. 5. den po třetích narozeninách nastupuju do práce.
Mišuna, a proč jsi si platila zdrav. pojištění, když ho za tebe mohl platit stát do 7 let věku při jednom dítěti.
Jinak, jaji, někde, kde není takový nával, umožní školka rodičům platit si školkovné a dítě tam vezmou, až dovrší 3 let, tzn. ve tvém připadě platit si školkovné od září 2013 tedy, pokud nebude mít školka nával a dítě ti vezmou v dubnu 2014
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karinka To bych jako platila skolkovne jen tak ??? nebo asi blbe chapu
A kolik asi skolka stoji ???Vim ze v kazde skolce to je jiny ..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišuna V pohode neomlouvej se…Me to je tak jedno o cem se uz tady hovori …Rada kecam o vsem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja87 píše:
@karinka To bych jako platila skolkovne jen tak ??? nebo asi blbe chapuA kolik asi skolka stoji ???Vim ze v kazde skolce to je jiny ..
Ano, ty by jsi si tu školku platila, aby jsi si tam zajistila místo, je hodně školek, kde se to tak dělá a hodně maminek raději zaplatí , aby měly jistotu, že ji tam dítě vezmou. Jinak, jsou docela velké rozdíly ve školkovným. V naši školce se platí Kč 600,–/měsíčně + cca 700,– strava a je jedno, jestli je tam dítě na celý den nebo na 4 hodiny, ale o pár kilometrů dál se platí školkovné pouze Kč 200,–/měsíčně. Problém je v tom, že školky přednostně vezmou dítě, které má trvalý pobyt tam, kde sídlí školka, takže člověk se nemůže moc vybírat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišuna Ano, ano, pokud jsi hlášená jako osoba pečující o dítě, tak dítě může do školky jen na čtyři hodiny denně. Taky to mohli změnit, když už to změnili v podmínkách rodičovského příspěvku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit