Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Cože?
Když máš byt do konce června, tak si asi na ten červenec budeš muset sehnat jiné bydlení. Nebo jít třeba pod most. ![]()
Pokud máš nový byt od srpna, tak počítej od 1.srpna.
klíče ti dají dřív tak max o pár dní.
Jinak to máš napsaný jak tatar.
Těžko poznat, co vlastně chceš řešit ![]()
@Šmoulice píše: Více
Jo, mel tam byt cervenec
jde mi o to, jestli se daji klice treba o tyden driv nebo se plati mesic dva najmy.
Záleží jak se domluvis, my třeba měli pronájem od března, ale majitelka nám dala klice už v pulce února, nikoho tu neměla a bývalý byt sem musela předat k poslednímu v měsíci. Ale jestli tam mají nájemníky, tak taky můžeš dostat klice třeba až 1.8. ![]()
No to si ošéfuj s novým pronajímatelem a se starým. Ono to nejspíš bude tak, že klíče dostaneš 1.srpna, protože tam původní nájemník bude do konce července bydlet. A počítej s tím, že i když dostaneš klíče dřív, tak za to tady budeš platit. Tohle chce řešit dost předem, protože se ti taky může stát, že starý byt budeš předávat 31.7 a ten nový bude k dispozici až 1.8.
To asi dost záleží jestli v novém někdo je nebo je prázdný. Budeš se muset domluvit.
Nikdo po tobě nemůže chtít klíč dřív, než poslední den nájmu, stejně jako nikdo ti nepředá klíč od nového dřív, než první den nového nájmu. Stěhování nikoho nezajímá, to si zařiď, jak potřebuješ, ovšem v čase platnosti smluv. Z toho bych vycházela. Ale samozřejmě, můžeš se zkusit s majiteli domluvit, jak zeptat se too prvního, zda tě tam nenechá o měsíc déle, tak tomu druhému, zda tam nebude volno dříve. Pokud to neklapne ani u jednoho, musíš to holt vyřešit jinak.
Nemyslíš pronájem? Podnájem je něco jiného a celkově to máš napsáno zmateně. Jakože budeš mít měsíc mezeru? Je to o osobní domluvě, to ti zde asi neřekneme. Domluv se, zda můžeš zůstat déle nebo naopak se přestěhovat dříve. Já jsem se vždy domluvila ![]()
@Anonymní píše: Více
Klíče ti dají podle domluvy. A pokud ti je dají dřív, tak ano, nejspíš budeš platit nějakou poměrnou část … ![]()
Ahoj, jak se resi kdyz se chci prestehovat z podnajmu do podnajmu s datem od kdy? Kdyz mam byt do cervna a novy podnajem od srpna. Mam hledat neco uz od cervna nebo se tak nejak davaji klice treba driv? At je aspon tyden na prestehovani. Nebo musim platit ten posledni mesic dva najmy, at to stihnu? Kdo mate zkusenost?