Z Prahy do hor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
19.8.15 19:02

@Izzz Proc financne rozmazleni? Stejna pozice v jinem meste muze byt proste jinak placena.. Stejne jako dum v Praze (za Prahou) treba o 2mil drazsi nez ten samy 200km od Prahy.. Ale neni to jen tak odejit z Prahy a spalit mosty, clovek muze delat to same co v Praze i jinde za mensi penize, ale treba ma v Praze uz urcite zavazky (hypoteka atd..), ktere mu jen tak odejit nedovoli..
Ted to po sobe ctu a mozna to vypada zmatene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
19.8.15 19:06

Necetla jsem diskusi, reaguji na uvodni prispevek: ja te chapu. Mozna, ze ani nevis, jak moc. Taky hledame domecek, a taky spekulujeme jestli na vesnici nebo ve meste nebo kde, z ceho ho zaplatime… Uprimne, cim dal od mesta, tim levnejsi pozemek, nevim, jestli to je neco, co musite brat v potaz, zaroven tim dal do skol, na krouzky, k doktorovi.
Stredni Cechy maji krasna mista a je tam obchod, doktor i vse ostatni, my uvazujeme o koupi vetsi chaty v Krhanicich, coz je kousek od Benesova i Tynce nad Sazavou, ale taky slysime to, co ty - ty a zahradka? 8o 8o
Uprimne, prestehovat se muzes vzdycky, nic neni na dozivoti, ani svatba ani bydleni :mrgreen: takze jestli te to tahne do rodneho kraje, je tam dobry dum k mani, a mate tam oba job, tak bych asi nevahala a sla do toho. Pokud po pul roce zjistis, ze to tam nenavidis, tak se odstehujes. Jsou vetsi problemy, nez stehovani… a pokud to budes milovat, budes stastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
19.8.15 19:22

Ahoj zakladatelko… jestli jsem správně pochopila, tak nemáte děti že? a plánujete? ptz to je v tomto případě dost důležitá informace… první mateřskou jsou zažila na vesnici, v domě u lesa a potom několik let fungovala jako taxi pro děti, teď s dalším malým prckem jsme v Praze a mám tedy srovnání… takže proto se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
19.8.15 19:39

@taibi Ahoj taibi, děti ještě nemáme, ale určitě plánuji. Vím, že spousta maminek funguje jako ty taxikářky-kroužky, škola atd. V případě té mé „vysněné“vesničky si myslím, že by mohly do školy jezdit stanici autobusem, na střední školu pak autem nebo MHD. Vše je tak do 15 minut jízdy busem max. I z toho důvodu bych třeba upustila od nápadu chaty na samotě u lesa, kilometry od další chalupy. i když mě to tam hrozně táhne, ale uvědomuji si tu nepraktičnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
19.8.15 21:22

@leslie01 Ahoj, jsem z většího města, kde jsem vyrostla v domku. S přítelem jsme šli do Prahy, kde jsme byli 6let, poslední rok jsme se už hodně trápili. Najednou mi začali vadit ty davy, hluční sousedi, provoz, cestování po Praze a hodně mi začali vadit i lidi. Jenže jsme si navykli na pražský plat a nějaký ten standard a biorytmus města. Bála jsem se, že se kdekoli jinde budu nudit a že prostě to větší město potřebuju.
Nicméně po zjištění // na těhotenském testu jsme se odstěhovali tam, kde nám bylo vždy dobře a to na jižní Moravu. A já to tady miluju. Na Prahu si ani nevzpomenu, snad jen, když mi nějaký ten pražák volá :lol: Musím uznat, že to byla super škola, ale vůbec se to nedá srovnávat. Čas tady plyne zvláštně pomaleji, lidé nespěchají, jsou milejší a já šťastnější.
Co se týká platu, tak já přemýšlím a vymýšlím jak se po rodičovské zařadím, aniž bych finančně plakala. Ale chlap má stejné peníze co v Praze, dokonce měl teď dvě výplaty vyšší :-)

Tak držím palce, aby jste si mohli splnit svůj sen. Ale ze zkušenosti, neodkládat. U nás to bylo taky za rok a za rok a nebýt testu, tak tam ještě jsme a oba nešťastní. Dva roky jsme se rozhoupávali :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí