Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Izzz Proc financne rozmazleni? Stejna pozice v jinem meste muze byt proste jinak placena.. Stejne jako dum v Praze (za Prahou) treba o 2mil drazsi nez ten samy 200km od Prahy.. Ale neni to jen tak odejit z Prahy a spalit mosty, clovek muze delat to same co v Praze i jinde za mensi penize, ale treba ma v Praze uz urcite zavazky (hypoteka atd..), ktere mu jen tak odejit nedovoli..
Ted to po sobe ctu a mozna to vypada zmatene ![]()
Necetla jsem diskusi, reaguji na uvodni prispevek: ja te chapu. Mozna, ze ani nevis, jak moc. Taky hledame domecek, a taky spekulujeme jestli na vesnici nebo ve meste nebo kde, z ceho ho zaplatime… Uprimne, cim dal od mesta, tim levnejsi pozemek, nevim, jestli to je neco, co musite brat v potaz, zaroven tim dal do skol, na krouzky, k doktorovi.
Stredni Cechy maji krasna mista a je tam obchod, doktor i vse ostatni, my uvazujeme o koupi vetsi chaty v Krhanicich, coz je kousek od Benesova i Tynce nad Sazavou, ale taky slysime to, co ty - ty a zahradka?
![]()
Uprimne, prestehovat se muzes vzdycky, nic neni na dozivoti, ani svatba ani bydleni
takze jestli te to tahne do rodneho kraje, je tam dobry dum k mani, a mate tam oba job, tak bych asi nevahala a sla do toho. Pokud po pul roce zjistis, ze to tam nenavidis, tak se odstehujes. Jsou vetsi problemy, nez stehovani… a pokud to budes milovat, budes stastna.
Ahoj zakladatelko… jestli jsem správně pochopila, tak nemáte děti že? a plánujete? ptz to je v tomto případě dost důležitá informace… první mateřskou jsou zažila na vesnici, v domě u lesa a potom několik let fungovala jako taxi pro děti, teď s dalším malým prckem jsme v Praze a mám tedy srovnání… takže proto se ptám
@taibi Ahoj taibi, děti ještě nemáme, ale určitě plánuji. Vím, že spousta maminek funguje jako ty taxikářky-kroužky, škola atd. V případě té mé „vysněné“vesničky si myslím, že by mohly do školy jezdit stanici autobusem, na střední školu pak autem nebo MHD. Vše je tak do 15 minut jízdy busem max. I z toho důvodu bych třeba upustila od nápadu chaty na samotě u lesa, kilometry od další chalupy. i když mě to tam hrozně táhne, ale uvědomuji si tu nepraktičnost.
@leslie01 Ahoj, jsem z většího města, kde jsem vyrostla v domku. S přítelem jsme šli do Prahy, kde jsme byli 6let, poslední rok jsme se už hodně trápili. Najednou mi začali vadit ty davy, hluční sousedi, provoz, cestování po Praze a hodně mi začali vadit i lidi. Jenže jsme si navykli na pražský plat a nějaký ten standard a biorytmus města. Bála jsem se, že se kdekoli jinde budu nudit a že prostě to větší město potřebuju.
Nicméně po zjištění // na těhotenském testu jsme se odstěhovali tam, kde nám bylo vždy dobře a to na jižní Moravu. A já to tady miluju. Na Prahu si ani nevzpomenu, snad jen, když mi nějaký ten pražák volá
Musím uznat, že to byla super škola, ale vůbec se to nedá srovnávat. Čas tady plyne zvláštně pomaleji, lidé nespěchají, jsou milejší a já šťastnější.
Co se týká platu, tak já přemýšlím a vymýšlím jak se po rodičovské zařadím, aniž bych finančně plakala. Ale chlap má stejné peníze co v Praze, dokonce měl teď dvě výplaty vyšší ![]()
Tak držím palce, aby jste si mohli splnit svůj sen. Ale ze zkušenosti, neodkládat. U nás to bylo taky za rok a za rok a nebýt testu, tak tam ještě jsme a oba nešťastní. Dva roky jsme se rozhoupávali
![]()