Z RD na MD s dalším dítětem 2015
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Z RD na MD
Ahoj, prosímo radu. Nyní jsem na rodičivské, která mi končí letos v srpnu. Další miminko čekáme v květnu. Jde mi o informaci ohledně zaměstnání. Pracuji na HPP, doba neurčitá. Četla jsem, že je možnost požádovat po zaměstnavateli vyplacení dovolené. S prvním dítětem jsem ji dovybrala ještě před nástupem na první MD.
Děkuji E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Už po první Md vznikl nárok na dovolenou? Tu sis čerpala? Letos, když půjdeš na Md, tak zase vznikne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To znamená, až s druhým dítětem budu přecházet z MD na RD? Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livlin píše:
Už po první Md vznikl nárok na dovolenou? Tu sis čerpala? Letos, když půjdeš na Md, tak zase vznikne.
S první to bylo tak, že jsem si ji všechnu řádně vybrala ještě než jsem nastoupila na MD. Takže tam mi nárok nevznikl ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elliz22 píše:
To znamená, až s druhým dítětem budu přecházet z MD na RD? Děkuju
mezi md a rd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elliz22 nárok na dovolenou vzniká po 60ti odpracovaných pracovních dnech. Mateřská se do toho počítá.. Takže pokud v tom roce jsi byla 60 pracovních dní na mateřské, vznikl ti tak nárok na dovolenou, i když jsi do práce nechodila a máš možnost si ji čerpat (nechat proplatit) nezkrácenou v plné výši pokud si o její proplacení požádáš před skončením MD a čerpáš ji těsně po skončení MD, tudíž mezi Md a RD. Takže já nastupovala na MD v lednu 2010, za 2009 si ji beze zbytku vyčerpala, ale za 2010 jsem splnila podmínku těch 60ti dní, takže jsem někdy v červenci pak čerpala 20 dní své roční dovolené za rok 2010. Je to takové nespravedlivé vůči zaměstnavateli, ale je to tak ze zákona. Za RD ti žádný nárok nevzniká a pokud ji nečerpáš těsně po MD, ale kdykoli později, tak se krátí, už to není celých 20 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je teda smůla, přecházela jsem z MD na RD v polovině ledna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj taky bych se chtěla zeptat, po MD jsem dovolenou nečerpala, rodičák mi končí v květnu tak bych se chtěla zeptat, když jsem si tu dovolenou nevyrčerpala mám na ní pořád nárok??Třeba po skončení RD??Nebo i v pruběhu Rd??Na rodičáku to bude v květnu třetí rok i s mateřskou.
- Citovat
- Upravit