Rodičovský příspěvek 2015
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rodičovský příspěvek 2015
Ahojte maminky, čekáme druhé miminko
,chci se jen zeptat, s prvním jsem pobírala dávku 7600 9 měsíců a pak klasika 3800. V té době jsme ještě nebyli manželé s mužem. Ted už jsme svoji, a já se chci zeptat jak to zase bude. Klasika 7600 a pak vlastně 3800 po dobu 4 let věku?… nebo je to podle příjmu muže, ale pak si dávku můžu zvýšit nebo snížit??
Moc předem děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Dupkaa pokud tvůj muž splňuje požadavky a lze mu vypočíst denní vyměřovací základ tak ti to může doložit on a můžeš s tím hýbat
- Citovat
- Upravit
@Dupkaa nemusíte být ani manželé. Pokud bude chlap v den porodu dítka zaměstnán a splní podmínky, můžeš si částku zvolit přes něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dupkaa Já jsem neměla nárok na PPM, tak jsem k žádosti o rodičák doložila potvrzení od manžela z práce, že on nárok má a pak si můžeš vybrat jakou částku chceš měsíčně dostávat, částka je 220 tis a nejvíc je nějak 11 tis měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, oživuji tuto debatu, protože potřebuji se zeptat na jednu věc ohledně rodičáku. Včera jsem byla žádat o rodičák a vypočítala jsem si, že pokud si zvolím 3letou rd tak budu brát o 500,– méně než u prvního, přitom částka tech 220 tis. byla mám pocit stejná. Děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nevíte prosím jak je to u OSVČ??? neplatím si nemocenskou, takže vím, že na mateřskou nárok nemám, ale jinak vůbec nevím, co bych měla dostávat nebo o co žádat, prý by letos ten malíček neměl být nějak omezený, je to pravda? mohla bych si i já jako OSVČ zvolit na 2 roky? podle čeho se to případně určuje? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ajulenka píše:
Ahoj holky, oživuji tuto debatu, protože potřebuji se zeptat na jednu věc ohledně rodičáku. Včera jsem byla žádat o rodičák a vypočítala jsem si, že pokud si zvolím 3letou rd tak budu brát o 500,– méně než u prvního, přitom částka tech 220 tis. byla mám pocit stejná. Děkuji za odpovědi
Jestli jsi žádala v roce 2011, tak to 3letá varianta vycházela o trochu víc (myslím právě okolo těch 500Kč), než od 2012…ta 3 letá varianta na těch změnách tehdy tratila…já měla rodičák od půlky ledna 2012 a pěkně mě to štvalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičák
Ahoj holky, měla bych otázku vůbec netuším jak vše chodí proto se obracím na Vás ![]()
mám otázečku ohledně rodičovského příspěvku na miminko,
jde mi o to kdybych s partnerem žila ve společné domácnosti a uvedla ho v rodném listu jestli bych na ten příspěvěk měla nárok? a jestli bych měla i nárok na porodné je mi 20 chodím na VŠ ale vlítla jsem do jiného stavu, ani jsem nikde nepracovala a miminko v žádném případě dát pryč nechci
tak se vás zkušených maminek chci zeptat jak by to teda mělo být s tím příspěvkem a porodným ![]()
moc děkuji za odpovědi a přeji všem moc příjemný večer
![]()
Monika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A partner pracuje? Když pominu to, že jako chlap bych chtěla mít nárok na dítě a být v RL, tak když ho zatajíš, na porodné sice dosáhneš, ale nemůžeš ho několik let zapsat zpětně (jinak bys musela porodné vracet a pokud bys to neudělala, je to bezdůvodné obohacení na úkor státu a tedy trestný čin). Když ho zapíšeš a on si bude uplatňovat daňovou slevu z příjmu, tak to je 1117,–Kč měsíčně, za dva roky je to tedy více než dvojnásobek částky porodného.
Ono to nezapsání bývá hodně krátkozraké.
Na rodičovský příspěvek 220000 máš nárok, pokud partner splní podmínky, můžeš volit přes něj měsíční výši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
A partner pracuje? Když pominu to, že jako chlap bych chtěla mít nárok na dítě a být v RL, tak když ho zatajíš, na porodné sice dosáhneš, ale nemůžeš ho několik let zapsat zpětně (jinak bys musela porodné vracet a pokud bys to neudělala, je to bezdůvodné obohacení na úkor státu a tedy trestný čin). Když ho zapíšeš a on si bude uplatňovat daňovou slevu z příjmu, tak to je 1117,–Kč měsíčně, za dva roky je to tedy více než dvojnásobek částky porodného.
Ono to nezapsání bývá hodně krátkozraké.
Na rodičovský příspěvek 220000 máš nárok, pokud partner splní podmínky, můžeš volit přes něj měsíční výši.
Ano partner pracuje základní příjem má 17000 plus prémie tak jestli i tak bych měla nárok? Kdybych neudala že žijeme ve společné domácnosti (trvalé bydliště mám stále u mojí mamky) já vůbec netuším jak se co pohybuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doklad o výší příjmu
Prosím poraďte jsem z toho jelen co se týče úřednického šimlu asi je to napsané jasně ale já to nechápu
Když mám tedy termín porodu na 22.březen 2015 tak poté dokládam příjmy za únor, leden 2015, prosinec a listopad 2014?moc děkuju
•Nárok na porodné je vázán na stanovenou hranici příjmů v rodině, která v kalendářním čtvrtletí předcházejícím kalendářnímu čtvrtletí, ve kterém se dítě narodilo, musí být nižší než 2,4násobek životního minima rodiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičák mi nepřišel
Ahojte chtěla bych se poptat jak je možný že mi Rodičák jěště nepřišel? má to taky někdo tak? díky moc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem z toho jelen
Aj holky! Asi už vás to nebaví pořad radit těm co neví, ale ja patřím mezi ně
vyplňuji papíry ohledně výši rodičáku, končí mi mateřská a mám nárok na 3 letou variantu. Moc nechápu ale tuto větu: „Pro výši rodičovského příspěvku je vždy určující vyšší průměrný hrubý měsíční příjem jednoho z rodičů (pokud matka vydělává 15 tisíc a otec 20 tisíc, rodičovská se odvíjí od příjmu otce)“. Manžel podniká, ale zatím si neplatí nemocenské pojištění, protože začal nedávno a v době porodu malé pracoval normálně. Teď popravdě nevím, co do kolonek napsat. V době kdy pracoval ve firmě vydělal víc než já a dnes sice taky, ale jednou má výplatu slušnou a podruhé to vychází tak tak.
nevim teď co napat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosim o radu cekam druhe ditko a jde mi o to ze nestihnu docerpat rodicak beru ted 11500, jelikoz se mala nejspis narodi na zacatku dubna planovanou sc tak me zajima jestli i v dubnu dostanu penize nebo uz ne? Vyplaceny jsou vzdy v 10den doufam ze jsem to napsala trosku srozumitelne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit