Rodičovský příspěvek 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.3.15 09:36

Prosim Vas maminky o radu. Jsem nyni na neschopence, na materskou nedosahnu (termin v dubnu). Rekli mi, ze dnem porodu budu mit narok na rodicovsky prispevek, ale taky ze budu mit neschopenku az do ukonceni sestinedeli. Moc tomu nerozumim, prece nejde, abych brala dvoje socialni davky nejakou dobu, nechci se dostat do nejakych problemu a pak vracet penize. Jak to tedy je?
Dalsi dotaz mam ohledne vyse RP - budu dokladat prijem pres partnera, abychom mohli mit na tri roky stejnou castku. bude tedy napsan nej a vyplacen jemu na ucet? Dekuji mnohokrat.

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
6.3.15 09:49

Budeš brát nemocenskou do konce šestinedělí, pote požádáš o Rp. Do 7600,– měsíčně můžeš volit sama. Pokud budeš přesto chtít volit přes partnera, podáš ty žádost, Rp bude veden na tebe a chodit bude tam, kam si určíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
6.3.15 10:00

@mag Dekuji, samozrejme takhle to zni logicky. Ja jen ze na uradech mi kazdy rika neco jineho. Nevim jak to je jinde, ale u nas je OSSZ oddelena od rodicaku, takze je z toho ve finale pekny gulas, na kazdem pracovisti reknou neco jineho. Na rodicaku mi pani kladla na srdce, at po porodu prijdu co nejdriv, ze tim driv budu mit penize, kdyz jsem ji rekla, ze budu na neschopence, tak ze ona vlastne nevi jak to je s tou neschopenkou. Tak se ptam radeji tady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
6.3.15 10:03

A uz ani nejsem anonymni :oops: snad me opravnuje to, ze jsem nechtela byt za hlupaka, kdyz se tu tak casto resi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.15 11:41

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nevíte, jak teď budou chodit rodicovske prispevky, termín? Bydlím v Břeclavi. Řidičák mi vždy až na dvě výjimky chodil 5.až 6.7.Když to vycházelo na víkend chodil i 4. Minulý měsíc dosel o víc jak týden později. Prý už to tak bude pravidelně? Normálně by mi došel dnes po půl druhé ale zatím nevím. Mam všechno placení za byt, paušál nastavené na 10. Zůstala jsem s dětmi sama a byla jsem ráda, že to chodí tak brzo. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
6.3.15 12:37

@dedmond1987 Zkus se zeptat v jine diskuzi a uved kraj, ze ktereho pochazis, zda se mi, ze kazdy kraj ma datum vyplaceni davek jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.15 13:13

Dobře, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
19.3.15 09:00

Ahoj maminky, chtěla bych se Vás zeptat, za měsíc mám termín porodu, budu nastupovat na rodičák automaticky na 4 roky. Ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti s vyřízením. Jedná se mi o to, že termín mám 19.4.kdybych si to stihla vyřídit do konce 4 měsíce, myslíte, že už bych v květnu měla penízky? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
5.4.15 22:03

Muzu poprosit radu ted nevim jestli jsem se na to uz nahodou neptala.
Rodicovsky prispevek mi prijde prosim kdy kdyz po porodu podam a kdy porodne dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.4.15 08:20

Chci se zeptat co potrebuji k vyrizeni rodicaku? A nemate nekdo zkusenost s vyberem dovolene po Materske? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.4.15 21:57
@zuza86 píše:
Chci se zeptat co potrebuji k vyrizeni rodicaku? A nemate nekdo zkusenost s vyberem dovolene po Materske? Diky

TO JE AUTOMATIKA
zamestnavatel ti to vyplatí automaticky spon u me to tak bylo ))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
17.4.15 07:35
Ne, to žádná utomatka není. O čerpání řádné dovolené musí zaměstnanec požádat.
@kajusa22 píše:
TO JE AUTOMATIKA
zamestnavatel ti to vyplatí automaticky spon u me to tak bylo ))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
24.4.15 10:12

Ahoj všem :kytka:
na MD jsem nastoupila 21.3.kdy si mám jít zažádat o rodičovský příspěvek? a co k tomu všechno budu potřebovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
27.4.15 13:16

Jsem hloupější :)

Ahoj holky, moc se omlouvám za asi tupý dotaz, ale jsem mimo. Teď posílám zaměstnavateli žádost o rodičovskou dovolenou. Píšou tam, že nejdéle do 3 let věku dítěte. Tedy jsem napsala to datum, kdy mu budou tři (chci být doma co nejdéle).
No, a do žádosti na sociálku napíšu, že chci částku jakou, když to vychází na 28 a půl měsíců? Musí to datumově sedět? jsem fakt úplně mimo, mateřská mi končí 24.5. a dítěti bude 3 roky 19.12.2017, ty datumy se nekrejou, jak se to dělá? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
27.4.15 13:35

prosííííííííím:))))

@Ostružka píše:
Ahoj holky, moc se omlouvám za asi tupý dotaz, ale jsem mimo. Teď posílám zaměstnavateli žádost o rodičovskou dovolenou. Píšou tam, že nejdéle do 3 let věku dítěte. Tedy jsem napsala to datum, kdy mu budou tři (chci být doma co nejdéle).
No, a do žádosti na sociálku napíšu, že chci částku jakou, když to vychází na 28 a půl měsíců? Musí to datumově sedět? jsem fakt úplně mimo, mateřská mi končí 24.5. a dítěti bude 3 roky 19.12.2017, ty datumy se nekrejou, jak se to dělá? Děkuju
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat