Rodičovský příspěvek 2015
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
RP - kdy dojít na úřady?
Ahojky,
ráda bych vás poprosila o radu.
K 27.10.2015 mi skončila mateřská a teď bych si měla dojít na pracák k vyřízení rodičáku. Jenže tam mi dají papír s tím, že mám dojít na OSSZ, kde mi vyplní přijatou mateřskou. Jenže já jsem tu poslední ještě neobdržela.
Můžu si tedy dojít na pracák teď, počkat, až mi dorazí mateřská a dojít si nechat vyplnit formulář na OSSZ nebo na sociálce budou vědět, že mi prachy pošlou a vyplní mi to tam předem?
A není na pracáku nějaká lhůta, do kdy se tam musím přihlásit? (jako je to v případě, když přijdu o práci, tam je pár dní). Nechce se mi prcka tahat na pracák a nevím, kdy se mi podaří se tam dostat…
Předem díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na OSSZ můžeš už teď, a o RP jde žádat i tři měsíce zpětně, takže času máš dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, Prosím taky o radu. Jsem z té žádosti o rodičovský příspěvek úplně zmatená. Jsem teď 25 týden na MD, dnes jsem si vzala z pracáku tu žádost, že ji vypíšu doma v klidu. Pak si mám zajít na OSSZ pro cCo?
a tiskopis získám tam? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale já se tam chtěla jen zeptat a nervózní paní za přepážkou mě hned setřela, že co tam chci, když nemám ani vypsanou žádost. Malá plakala v kočárku, tak jsem stejně nic nevyřídila a ještě si připadám, jako úplný blb. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo Díky moc
a nevadí, že se na ten pracák přihlásím až později? Jestli to teď neberou tak, že jsem jako že nezaměstnaná a musím se přihlásit nebo je to samostatná kolonka „ženská na rodičáku“ a můžu si tedy dát načas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„@Evelynka82“ nic hlásit nemusíš
Příspěvek upraven 04.11.15 v 20:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lupí37 Na OSSZ ti vyplní info o tvém vyměřovacím základu (formulář taky najdeš na stránkách MPSV a můžeš předvyplnit), a ten potřebuješ pro žádost o RP, aby bylo jasné, jestli a jakou výši RP můžeš volit.
@Evelynka82 Tak na čas bych si nedávala, ale zajdi tam jakmile budeš mít hlídání, oba formuláře (jeden pro ÚP, druhý od OSSZ) jdou předvyplnit a stáhnout na netu, na portálu MPSV, pak už je to jen jedna krátká návštěva na sociálce a druhá na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo Děkuji, zkusím se na ten formulář podívat. Jsem z toho úřadu otrávená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo teď jsem si vyhledala ten formulář. Potvrzeni o nároku na dávky ovlivňující nárok ve výši rod. příspěvku, je to ono? Je to, ale k roku 2012, tak nevím. To pak musím zajít i k zaměstnavateli.?Omlouvám se, ale jsem v tom už úplně zmatená. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelynka82 Na tom formuláři od OSSZ je potvrzený vyměřovací denní základ. Tzn. na kolik je denně nárok na mateřské. (taknějak:)), Takže pokud už ti MD končí, tak půl roku ten vyměřovací základ je vyměřený
, takže formulář ti potvrdí na počkání. Jen ho pak musíš odnést na pracák (a to je u nás vystát další frontu..)
@Lupí37 Měli ti dát na pracáku i ten formulář na OSSZ. A ano je ten formulář „Potvrzení o nároku na dávky…“. TeĎ jsem vyplňovala zrovna jeden
.
Holky jestli máte datovku, tak to jde řešit i přes datovou schránku. Oni musí odpovědět: moje zkušenost je taky s ježibabou na OSSZ, jenže ještě ten vyměřovací základ neměli vyměřený, takže mi řekla, že mám přijít znova za týden, dva. S kočárkem a malým dítětem, vystát frontu.. lahoda. Tak jsem se zeptala co když jim Potvrzení k vyplnění pošlu přes datovou schránku, tak mi „milá“ paní sdělila, že se mi s tím nikdo skenovat a posílat/odpovídat na datovku nebude. A to mě naštvalo a na „just“ jsem to poslala. (škoda, že jsem si nezapamatovala jméno oné pracovnice, poslala bych jí to k rukám:D) A oni musí odpovědět… Takže i když jim to trvalo tak tři týdny, tak mi pak to „Potvrzení o nároku…“ poslali vyplněné zpět. A to jsem poslala zase přes datovou schránku na pracák. Tam s tím měli problém (byli ochotní, to jo, ale neuměli si to stáhnout…
, tak jsem raději zavolala a poslala to pak ještě mejlem).
Jestli můžu doporučit, nejdřív zavolat, ne všechny úřednice jsou paka a taky nejlíp zřídit si datovou schránku. Je to třeba na Checkpointu zadarmo a fronty tam nebývají. A s dětmi za stejný čas než na úřady.. radši na hřiště nebo do herny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matapeprna a zrcadlo, holky, děkuji, konečně to mám vyřízeno,. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matapeprna to je fakt síla, jaké kanalie sedí za přepážkami. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lupí37 @matapeprna Ahojky, chci se zeptat, jestli je to ten formulář z roku 2012? Našla jsem ho tady https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp?…
Jde mi o to, jestli si tenhle z roku 2012 můžu vyplnit, vytisknout a dojít si na OSSZ a hned na pracák. Abych nemusela vystát frontu pracák-OSSZ-pracák a o jeden krok si to tak zkrátila ![]()
moc díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky také prosím o radu mám malého v dubnu mu budou 3roky rodičák mám normálně na 4 roky. Tak se chci zeptat jestli se to dá ještě přes přítele změnit a dovybrat co nejdříve? děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit