Já na úřad práce, otec na mateřskou

42
5.1.15 11:02

Ja úřad prace otec na mateřskou

Zdravím vás maminky,
Mám otazku před těhu jsem byla vedena na Up kde jsem do teď, partner si vyřizuje papíry aby mohl pobírat mateřskou.
Já bych se tedy měla již z UP odhlásit a přihlásit na Socialku?
Na UP jsem se již ptala ovšem nebylo mi odpovězeno.
Tak se obracím na vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.1.15 11:10

Mám úplně stejný dotaz :) akorát já ještě neporodila. Mě teda chtějí odhlásit ted v lednu a termín porodu mám 10.4. Tak netuším, kde budu do té doby :think:

• Citovat
  • Upravit
5.1.15 11:15

Zeptala bych se primo na socce. A na pracaku dal byt nemuzes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
5.1.15 11:23

V přpadě, že nemáte nárok na mateřskou jste na ÚP až do ukončení šestinedělí, poté se odhlásíte a jste na RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 11:31

Mě minule řekla moje úřednice, že mě teď v lednu odhlásí z evidence… TP mám až 10.4.
Podle mě nesplnuju podmínky pro zaměstnání. Těhotnou mě nikde nevezmou a s miminem už vůbec ne… :think:

jsem z toho jelen, zase bude každý tvrdit něco jiného…

• Citovat
  • Upravit
576
5.1.15 11:40

Záleží jestli vám vznikl nárok na mateřskou ta je 6-8 týdnů před TP nebo ne, pokud ne zůstáváme v evidenci až do konce toho šestinedělí. Nemůže vás sama úřednice jen tak vyřadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 11:46
@BrunoKri píše:
Záleží jestli vám vznikl nárok na mateřskou ta je 6-8 týdnů před TP nebo ne, pokud ne zůstáváme v evidenci až do konce toho šestinedělí. Nemůže vás sama úřednice jen tak vyřadit.

já nárok nemám. Je mi celkem jedno, kde budu, stejně nic neberu. Jen opravdu nemám peníze na zdravotní a sociální. Takže někde vedená být musím… tak jí to prostě nepodepíšu. Díky :hug:

• Citovat
  • Upravit
15995
5.1.15 11:48
@Anonymní píše:
Mě minule řekla moje úřednice, že mě teď v lednu odhlásí z evidence… TP mám až 10.4.
Podle mě nesplnuju podmínky pro zaměstnání. Těhotnou mě nikde nevezmou a s miminem už vůbec ne… :think:jsem z toho jelen, zase bude každý tvrdit něco jiného…

Proc odhlasi? Tehotenstvi ani rodicovstvi neni pokud vim prekazka…jo, jsou omezeni ohledne zvedani bremen, nocnich sluzeb a podobne, ale prece i zenam, ktere maji pred materskou zamestnani normalne trva pracovni pomer, urcite se tehotenstvi a zamestnani nevylucuje :nevim: Ze nikdo neprijme zenu v pokrocilem stadiu tehotenstvi je sice pravda, ale zadnou opor v zakone to snad nema. Neni ten duvod vyrazeni jiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 11:50

@BrunoKri podle toho co píšeš to totiž vypadá, jako by mě chtěla vyřadit právě kvůli té PPM. Vychází to na těch 8 týdnů před termínem. Ale já jsem už od června 2014 na UP, takže asi těžko mám na něco nárok…

• Citovat
  • Upravit
42
5.1.15 11:51

Mě nárok nevznikl tudíž bude brat materskou přítel.
Na UP mohu zůstat na dále, ale musela bych dojíždět na UP každy tyden což nejde jelikož jsem 100km daleko. Budu se starat o své miminko tak bych mela byt asi na Socialce jako ostatní maminky které pobírají materskou a následně rodičovskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 11:53

@beruska9 o žádném nevím :think: Měla jsem smlouvu na dobu určitou ještě ve 2010, pak 3 roky rodičák a pak už jen UP…

• Citovat
  • Upravit
576
5.1.15 11:54

Tak všeobecně se bere těhotná na ÚP je tam až do konce, už vzhledem k tomu že vás těžko někdo zaměstná. Takže kde hlavně o platby, na sociálce vás nevezmou dřív naž po porodu kdy budete žádat o RP a na ÚP vás nemůžou jen tak vyřadit. Musí vám zděli důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 11:55

@Suzzinka99 každý týden??? s miminem? To je snad nějaká šikana už ne :zed:

• Citovat
  • Upravit
576
5.1.15 11:57

Úřednice se nejspíš milně domnívá že na mateřskou nárok máte, jinak si to vysvětlit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 11:58

@BrunoKri a pokud nemá důvod, tak mě nemůže vyřadit? nemůže mě vyřadit třeba kvůli zdravotnímu stavu, myslím rizikové těhotenství. Nic jiného mě totiž nenapadá a platit si sama zdravotní, na to nemám peníze :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat