Rodičák při přechodu na druhé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rodicak pri prechodu na druhe dite
Ahoj muzete mi poradit. Jsem na rd kterou mam do dubna, na konci unora cekam druhe mimi. A skoncila mi prace v dobe trvani rd ( sml. Na dobu urc.) Kdy mam jit zadat? Co mit sebou? Muzu si taky volit dobu a vysi? Diky za rady a postrehy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Žádáš až po porodu, délku si můžeš volit, jen pokud otec dítěte splňuje podmínky pro přiznání PPM, tak přes něj, jinak bys šla na 4 roky,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@susannn Po porodu, s sebou vyplněnou žádost a RL dítěte. A volit můžeš do 7600,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky holky, takze budu pobirat na syna rodicak nez vyridim dalsi? A tento musim pak zrusit nebo to udelaji automaticky. A k tomu manzelovi staci papir o vysi mzdy? A nevite da se ta zadost nekde stahnout? Nebo musim pro origos. Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@susannn Manželův papír nepotřebuješ, pokud ti stačí těch 7600,– a jinak to zrušíš až půjdeš po porodu žádat o nový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@susannn Manželův papír nepotřebuješ, pokud ti stačí těch 7600,– a jinak to zrušíš až půjdeš po porodu žádat o nový.
Jaktože může volit výši do 7600,–?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
Jaktože může volit výši do 7600,–?
Protože to je v zákoně o státní sociální podpoře.
(4) Rodič může volit výši rodičovského příspěvku až do částky 7600 Kč měsíčně, jestliže
- ke dni narození nejmladšího dítěte, které zakládá nárok na rodičovský příspěvek, nelze stanovit denní vyměřovací základ jen proto, že v průběhu pobírání rodičovského příspěvku poskytovaného z důvodu péče o dříve narozené dítě v rodině uplynula podpůrčí doba pro nárok na peněžitou pomoc v mateřství a nárok na rodičovský příspěvek na nejmladší dítě v rodině vzniká bezprostředně po nároku na rodičovský příspěvek náležející na starší dítě;
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag Díky, to jsem nevěděla. Myslela jsem, že nemá nárok na PPM, tak nemůže volit délku. (Nebo nemocenskou do konce 6n.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě na úřadu práce řekli, že když už nejsem zaměstnaná a RP, který teď pobírám, pak budu pobírat na druhé dítě(např. od 03/2016), tak že budu dostávat zase tu částku co teď (10.500,–). Že mi to nesníží… To mi ten milej pán úředník jako lhal?
a to byl opravdu hodnej, to nebyl vtip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám taky dotázek. když skončím RD a budu zase těhotná, tak že mi to bude navazovat, mám zase nárok na mateřskou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela13 Nejspíš vědomě nelhal, ale svoji práci nejspíš taky příliš neuměl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela13 Pokud jsi se ptala na výši dalšího rodičáku, tak ti trochu kecal. Oni ti ale snižovat nic nebudou, budeš dávat novou žádost. Volit můžeš i přes otce dítěte.
@jary1 Záleží na tom, zda to trvá pracovní poměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jary1 Záleží na tom, zda to trvá pracovní poměr.
pracovní poměr na dobu neurčitou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Michaela13 Nejspíš vědomě nelhal, ale svoji práci nejspíš taky příliš neuměl.
Když jsem se ho ptala, tak ještě aby se ujistil, tak se v té kanceláři ptal dalších kolegyň a ony mu to potvrdily. Přece by nebyli všichni tak neznalí ![]()
@mag dám pak sice novou žádost, ale už nezaměstnaná a bez nároku na ppm, takže podle zdejších informací bych měla nárok na 4roky, podle info z úřadu znovu na 2 roky. Otec dítěte je OSVČ a nemocenské si neplatí, přes něj to asi nepůjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela13 Ne, pokud ti to bude navazovat, tak můžeš volit až do 7600,– viz ta citace, co tu dávala @mag pokud ti to navazovat nebude, tak budeš mít rodičák na 4 roky, případně pokud ještě nejsi těhotná, tak si může otec dítka začít platit nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit