Rodičovský příspěvek zpětně?

Anonymní
2.1.15 17:07

Rodičovský příspěvek zpětně?

Ahoj chtěla bych se na něco zeptat. na začátku prosince se mi narodilo miminko.po příchodu z porodnice jsem zasílala manželově zaměstnavateli žádost o potvrzení formulářů ohledně příjmů, abych si mohla vyřídit rodičák a porodné. do konce měsíce nikdo nereagoval, tak jsem se naštvala a napsala paní co manželovi zprostředkuje zaměstnání (pracuje přes personální agenturu) a ta mi odepsala že účetní má prostě dovolenou tak až ke konci ledna. už jsem kvůli nim přišla o rodičák v prosinci a teď ještě příjdu o ten za leden, takže ho nejspíš dostanu až v ůnoru až se úráčí to potvrdit. ale ta účetní přece musí mít nějaký zástup. nemůže být přece firma o více jak 300 zaměstnancích víc jak měsíc bez účetní. můžete mi prosím poradit co s tím můžu udělat jestli třeba podat stížnost a jestli by mi bude ten rodičovský příspěvek vyplacen zpětně? děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Karcool
2.1.15 17:09

Vyplácí 3 měsíce zpětně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.15 17:10

Tak to by bylo super. ale i tak kvůli neschopným blbounům budu rodičák pobírat o dva měsíce později. uvažuju o podání stížnosti :zed:

• Citovat
  • Upravit
7009
2.1.15 17:13

Muzes si podat zadost, prijde ti ctyrlety, coz je 7600 a po 3 mesicich to muzes zmenit. Budes mit jistotu, ze nic neprosvihnes a nez to vyridi, bude ti uz neco chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karcool
2.1.15 17:16
@Anonymní píše:
Tak to by bylo super. ale i tak kvůli neschopným blbounům budu rodičák pobírat o dva měsíce později. uvažuju o podání stížnosti :zed:

nestresuj se pokud to stihneš do těch 3 měsíců tak o nic nepřijdeš… jinak teda jsi mohla začít brát čtyřletý 7600 to vychází a pak změnit ale pokud se zatím bez toho obejdeš tak ti pak přijdou 3 najednou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.15 17:26

No já si chci právě žádat najednou a ve výši 6000 po celou dobu

• Citovat
  • Upravit
101761
2.1.15 17:34
@Anonymní píše:
Tak to by bylo super. ale i tak kvůli neschopným blbounům budu rodičák pobírat o dva měsíce později. uvažuju o podání stížnosti :zed:

A upřímně, k čemu ti ta stížnost bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.15 17:39

Tak doufám, že přímo na ředitelství by mohli něco udělat a potvrdit mi to dřív, protože na té pobočce jsou tak schopní a ochotní až to bolí

• Citovat
  • Upravit
4009
2.1.15 17:43
@j.a.n.i1 píše:
A upřímně, k čemu ti ta stížnost bude?

Taky mi moc nejde do hlavy, k čemu by jí stížnost byla. Nehledě na to, že její nadřízený zřejmě ví, že má dovelenou. Možná to myslí tak, že si chce stěžovat šéfovi přímo na jeho osobu, že je trotl, že nezajistil zástup a ať jí to potvrdí sám? :) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
2.1.15 17:52

@evill Tak nějak… nevím tedy kdy partner bere, ale ty mzdy někdo udělat musí, takže bych se spíše snažila ulovit toho dotyčného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
2.1.15 18:04

Tak me se narodilo mimi v zari 2014. Teprve tento tyden mi dosel rodicak zpetne.ja to mam ale slozitejsi.tady v cr mi vse zamitli a pobiram z rakouska. nikoho nezajimalo ze nemam zadny prijem.na materskou jsem narok nemela. proste si vsude davaji na cas. vyplatili mi ale vse zpetne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
2.1.15 18:39

Já taky dostala zpětně za dva měsíce. Měla jsem nemocenskou do konce šestinedělí a musela jsem počkat až mi skončí neschopenka a teprve pak jít vyřídit rodičák. Natrefila jsem ale na skvělou úřednici. Všechno mi v ten den schválili, rozhodnutí jsem dostala ještě v ten den do ruky a peníze přišli během 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
2.1.15 19:11

Taky jsem měl avyplácený zpětně. V první řadě jsem měla taky zmiňovanou nemocenskou do konce šestinedělí a jelikož mi OSSZ špatně potvrdila papír, muselo se ještě čekat. Malá se mi narodila v červnu 2011, žádala jsem v půlce srpna a přišlo mi to zpětně už od června dorovnání v říjnu. Takže jsem neměla v září žádné peníze. Ale poslali vše, co měli pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
2.1.15 20:05

@Maty1989 já třeba byla na ossz 3krát. Očistec teda. S malým mimčem přes celou prahu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
3.1.15 09:43
@petra79 píše:
@Maty1989 já třeba byla na ossz 3krát. Očistec teda. S malým mimčem přes celou prahu :roll:

Tak já zase tolikrát nikde naštěstí nebyla :D Jo, jen na pojišťovně, kde mi jen tak mimochodem po 3 letech - kdy jsme se stěhovali, oznámili, že tam nemají vůbec, že jsem byla na nemocenské, měla rodičák, atd. To bylo teprve litání :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat