Rodičovský příspěvek zpětně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Maty1989 s pojištovnou jsem měla taky problém musela jsem dokládat nemocenskou, výpisy z banky atd. Parádička. Hlavně že je to za mnou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra79 píše:
@Maty1989 s pojištovnou jsem měla taky problém musela jsem dokládat nemocenskou, výpisy z banky atd. Parádička. Hlavně že je to za mnou.
Ale kdybych tam za tu dobu nebyla vůbec, ale chodila jsem tam dávat účty na proplacení a nic. Holt tam byla předtím jiná ženská a tuhle jsme měli s manželem chuť vykopat z toho kanclu. Řekla, co chybí dodat. Při další návštěvě mi řekla pomalu něco jiného, když jsem se byla ujistit, pak mě zase pomalu seřvala, proč to nedonesu najednou, a le nosím to po částech, atd. I kdybych to nosila po jednom papíru, tak jí to snad může bejt jedno, hlavně, že to tam dodám, ne? Pak zas nemohla najít v dopise o schválení rodičáku, od kdy jsem ho teda měla. Tak jsem jí to několikrát řekla a furt na mě blbě čuměla stylem ŽENSKÁ, NEHLUČTE NA MĚ, JÁ ZA TO NEMŮŽU, ŽE TO TU NEMÁTE. Tak arogantní ženskou, která neposlouchala a jela si svý, no děs!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maty1989 píše:
Tak já zase tolikrát nikde naštěstí nebylaJo, jen na pojišťovně, kde mi jen tak mimochodem po 3 letech - kdy jsme se stěhovali, oznámili, že tam nemají vůbec, že jsem byla na nemocenské, měla rodičák, atd. To bylo teprve litání
Tak pokud si nebyla zamestnana, tak byla tvoje povinnost to vsechno hlasit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud si nebyla zamestnana, tak byla tvoje povinnost to vsechno hlasit.
Byla jsem 2 měsíce zaměstnaná, pak mi neprodloužili smlouvu, tak jsem využila ochrannou lhůtu a šla na nemocenskou. A jelikož jsem tam i hlásila dceru, po narození, tak pokud jsem něco nedodala, brala bych, že mají rovnou říct, že mi tam něco chybí. To samé manžel. Kdysi mu tam něco chybělo doložit, doložil to. A najednou jsme tam šli změnit adresu a zase jim tam něco chybělo. Přitom jsme tam byli za tu dobu několikrát, tak se přece nebudu pořád ptát, jestli máme vše OK. Mají říct, když vidí, že tam něco nemají. Pač jinak si vše hlídám, tak nevím, kde byla chyba. Ale je to jedno, vše se doložilo a je klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosim mam dotaz? dcera se mi narodila 4.ledna a papiry jsme podali 10 ledna do konce mesice nam zatim neprisli zadny penize, prvni rodicak dostanem az nasledujcim mesici unor prosim davaji to spetne? dojde nam take rodicak za leden spetne s unorem?? dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavel karala Proč se ptáš znova, vyplácí se zpětně, tzn. v únoru za leden, v řeznu za únor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pratele mi rikaji ze to dostaneme spetne tak zvane za leden i unor najednou v unoru??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavel karala vždyť vám to teď naposledy mag psala. Když se řekne zpětně, znamená to tedy, že v daném měsíci dostáváte peníze za měsíc předcházející. Když se dítě narodí v lednu, tak peníze vám přijdou za leden v únoru, za únor v březnu atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavel karala Neptej se porad dokola. Vysvetlovala jsem ti to s tim platen a materskou. Ano, rodicovsky prispevek dostanete v unoru za leden zpetne, tedy dostanete 1 rodicak. Jinak byste po skonceni rodicaku byli mesic bez penez, nez by zena dostrala plat z prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zpětné vyplácení ne najednou?
Jsem z toho jelen, doslova! Prosim tedy o radu, jestli tomu nekdo rozumi vice ci byl v podobne situaci. Mam malou materskou, kterou pobiram par mesicu, na zaklade manzelova platu jsem se rozhodla, ze uz budu cerpat tu castku z rodicaku (takove to dorovnani podle vyse jeho platu) cili jsem vyplnila zadost s tou castkou 11500 Kc. Zadala jsem o davku ty tri mesice zpetne, co je mozne. Takze muj predpoklad bylo, ze mi poslou castku, kterou mi jakoby „dluzi“, tedy soucet tech 3 mesicu a dale mi budou normalne mesice posilat urcitou castku. Zadost jsem posilala a dlouho se nic nedelo, volala jsem tedy na UP. Zadost je v poradku, ale rekla mi neco, co jsem nepochopila. Pry mi to najednou neposlou tu castku zoetnou, ale musi to posilat po mesicich a kazdou s novym dopisem, protoze je ta davka kvuli materske kazdy mesic jina (o nejakou stpvku podotykam). Ted mi konci materska. A ja to nechapu. Poslou mi tedy mesicne tu davku za minuly mesic, plus nasleduji tri mesice vdzdy tu castku, co jsem chtela zpetne? Nebo mi ted budou chodit jen ty castky „zpetne“ a rodicak za aktualni mesic se jakoby posune…vubec tomu nerozumim. Jde mi o to, ze jak mi konci materks, tak potrebuji, aby mi poslali cely ten rodicak a ne pouze to jednomesicni zpetne dorovnani do vyse tech 11500. Omlouvam se za mozna chaoticky popis, pripadne nejak upresnim. Dekuji vsem!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najednou ti to rozhodně nepošlou, nelze brát v jeden měsíc dohromady PPM a rodičák, když by jejich součet byl vyšší než jednotlivá částka PPM nebo RP. Pokud tedy máš PPM nižší než RP, tak si můžeš přes manžela navýšit až do té výše 11500, tzn. když ti např. přichází PPM 5000, tak ti k tomu přijde RP 6500, aby celková částka byla 11500 Kč (proto je to každý měsíc jiné, protože podle počtu dní v měsíci se i liší PPM. Jakmile PPM skončí, budeš brát jednotně 11500Kč měsíčně. Ale rozhodně ti teď nepošlou přes 30tis. najednou, takhle to opravdu nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo predne dekuji za odpoved. Ono me jde spis o to, aby mi hlavne v dobe, kdy mi neprijde materska prislo normalne tech 11500 a ne jen dejme tomu tech 6500, jakoztp zpetna davka..nebo to tak bude? S pani na telefonu jsme se do toho zamotaly asi obe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annie_tab píše:
@zrcadlo predne dekuji za odpoved. Ono me jde spis o to, aby mi hlavne v dobe, kdy mi neprijde materska prislo normalne tech 11500 a ne jen dejme tomu tech 6500, jakoztp zpetna davka..nebo to tak bude? S pani na telefonu jsme se do toho zamotaly asi obe…
Ne, míň než 11500 ti nepřijde, protože jsi zažádala o měsíční částku RP v této výši, takže toho se neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit