Dohoda o PP, poraďte

47
1.1.15 20:54

Dohoda o PČ-poradte

Dobrý den měla bych dotaz v tomto témat jsem nezkušená,
již v Prosinci jsem pracola(5* 12ka).Nyní mi zaměstnavatel chce napsat Dohodu o provedení práce od 1.1.015-31.12.015,klasicky 3 měsíce zkušebka, měsíčně si vydělám okolo 8000kč dělám 12ky.Jak je to s pojištěním? nemocenskou či případným těhotenstvím-mateřská? Chci se zeptat jestli mi by nenepsal plný, neboo částečný úvazek párkrát se o tom zmínil..
Děkuji za odpovedi

Příspěvek upraven 01.01.15 v 21:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
1.1.15 21:01

Nechci kecat, nejsem odborník, ale taky při MD dělám něco málo na DPP a myslím, že je tam omezení 300 hodin za rok :think:
takže pokud děláš 12hod. směny, tak můžeš oddělat max. 25 dnů, to jsou asi tak 2 měsíce :think:
na DPP se platí jen daň, ne soc. a zdr., takže nemocenskou ani mateřskou by nebylo z čeho počítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
1.1.15 21:11

Proto se chci se zaměstnavaletem dohodnout nelíbí se mi, že ve smlouve mám 20hod. týdně a mám třeba 5 12tek do týdne.
Takže soc. a zdr. si mám platit sama? zatím jsem ÚPCR takže moc nevím jak postupovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
1.1.15 21:17

Zdravotní by sis musela platit sama, sociální nemusíš, ale pak žádná nemocenská, mateřská, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
1.1.15 21:20

@Nikoletas
jak je to s placením soc. a zdr. nevím :nevim: já jsem na RD
A mimochodem, já bych nepřistoupila na to, že budu mít psáno 20hod. a dělat 60hod. :roll: kdyby přišla kontrola, tak jde po zaměstnavateli i po tobě, v této situaci bys měla problém asi i s pracovním úrazem :roll: (nevím o jakou práci se jedná), prostě mi by ty nevýhody nestály za to. i když když ti dá klasickou smlouvu, tak ti zbude míň peněz čistého :think: ale je to legální a máš to počítané na nemocenskou a mateřskou a do důchodu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
1.1.15 21:21

Toby asi vyala lip DPČ, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
1.1.15 21:22

@subsomi
Ano, je tam omezení 300h za rok. Takže nevím, jak tam bude třiměšíční zkušebka - a ony ty DPP jsou často tak, že tě můžou vyhodit hned/říct ti, ať nechodíš - a nemáš nárok na nic.

DPP se daní 15%, pojištění ti platí od 10 000,– výdělku. Zdravotní si budeš muset platit sama, sociální není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
1.1.15 21:27

Omlouvám se za mylné info opravdu mám dohoda DPČ koukám tedˇ do papíru, který mi tu nechal jen na info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
1.1.15 21:29

@Nikoletas
Tam ti pojištění platí od 2 500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
1.1.15 21:34

Tedy pokud mám ve smlouvě 20hod. týdně = 2450kč / měs. tím si to platím sama. No to je tedy hezká smlouva, posílá mi vše co si vydělám, ale smlouvou jak dobře chápu mi nepokryje nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
1.1.15 21:37

@Nikoletas No, to záleží zda ti ty peníze navíc dá na pásku jako třeba odměny, pak se ti z toho sociální a zdravotní strhne… akorát tedy nechápu, jak můžeš mít při 20 hodinách týdně 2450,– za měsíc, to zdaleka není ani minimální mzda a ta musí být dodržena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
1.1.15 21:40

@subsomi
no uzavřeného zatím nemám nic nic jsem nepodepsala
je ten přes den recepce v noci strážná. Ted mam so, ne, po, ut 12ku a ještě bez smlouvy asi mu zítra zavolám, že tedy se mi to takhle nelíbí..Radši tedy budu mít čistý přijem na smlouvu než toho plánujeme s partnerem mimi a s tímto moc nepochodíme chtěla jsem oddělat tech 270dní a jít pak nějak na mateřskou, ale tady to asi nepude :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
1.1.15 21:42
@Nikoletas píše:
Tedy pokud mám ve smlouvě 20hod. týdně = 2450kč / měs. tím si to platím sama. No to je tedy hezká smlouva, posílá mi vše co si vydělám, ale smlouvou jak dobře chápu mi nepokryje nic

To mas 30 Kč na hodinu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
1.1.15 21:45

@Nikoletas Za takových podmínek do toho fakt nechoď. Každopádně je dobře že to řešíš dopředu, spousta lidí se nezajímá a pak se hooodně diví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
1.1.15 21:47

@j.a.n.i1
já to taky moc nechápu mám před sebou smlouvu od 1.1.015-do 31.12.015 kterou zmrvil s RČ, proto bude psát novou kde je psáno 20hod týdně.
2450kc mám psáno jako odměnu za oddělaný prosinec-tedy pořád nechápu to soc. zdravotní pokud to bude psaný jako ted za odměny.
Dodržena min mzda musí být o při DPČ?.
Omlouvám se, že jsem tak nezkušená :zed:,ale po škole jsem hned šla na rodičák, kde jsem asi měsic na ÚPČR a ted jsem chtěla nastoupit sem, ale mám bordel v tý smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat