Příspěvky na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Martina789 Nájemní smlouva = máš ji sepsánu přímo s majitelem. Podnájemní smlouva = más jí sepsanou s nájemcem (třeba u družstevního bytu). Příspěvek na bydlení se vztahuje ke smlouvě nájemní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podnajemni dava najemce (napr. Druzstevni byty), najemni majitel. Na podnajemni nelze pobirat PnB
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju a ještě se zeptám kdybych si tedy sehnala nájemní smlouvu mohu o ten příspěvěk zažádat znovu? ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to je opravdu hezké… zajímalo by mě jak to mohli dát romům kteří tu bydlej taky a ještě ktomu vtom nejdražším bytu
![]()
- Citovat
- Upravit
@geilens píše:
@Martina789 jj, po trech mesicich
Od nového roku může zažádat hned, nemusí dokládat 3 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina789 píše:
Děkuju a ještě se zeptám kdybych si tedy sehnala nájemní smlouvu mohu o ten příspěvěk zažádat znovu?
záleží jestli ji seženeš, pokud je to družstevní byt, tak nájemní smlouvu ani dostat nemůžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik tady bude ještě těch diskuzí s maminkama samoživitelkama co žádají o příspěvek, sociální dávky apod..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina789 píše:
Tak to je opravdu hezké… zajímalo by mě jak to mohli dát romům kteří tu bydlej taky a ještě ktomu vtom nejdražším bytu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A tys viděla jejich smlouvu? Pravidla jsou stejná pro všechny, takže buď mají jinou smlouvu nebo berou jiné dávky, např. ten doplatek vyplývající z hmotné nouze, ale nikoliv příspěvek na bydlení. Pokud máš důkazy na neoprávněné užívání dávky, nahlaš to na sociálku, pokud ne, přestaň se do někoho navážet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janiiska píše:
Kolik tady bude ještě těch diskuzí s maminkama samoživitelkama co žádají o příspěvek, sociální dávky apod..
Hodně, dokud bude sociální politika státu štědrá jako doposud, a dokud se každá druhá ženská, žijící načerno s vydělávajícím chlapem, bude považovat za samoživitelku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BAZÁREK ANGIE mela sem za to, ze to priznavaji jen v mimoradnych situacich
Zase sem se poucila, dik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
záleží jestli ji seženeš, pokud je to družstevní byt, tak nájemní smlouvu ani dostat nemůžeš.
a proč by ne? naše družstvo dává nájemní smlouvy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens píše:
@BAZÁREK ANGIE mela sem za to, ze to priznavaji jen v mimoradnych situacich
Zase sem se poucila, dik
Je to novinka, ale je tam to slůvko může-takže záleží na úředníkovi.
Úřad práce může přiznat příspěvek na bydlení vlastníku či nájemci bytu neprodleně po přestěhování, neboť namísto skutečných nákladů na bydlení za předchozí kalendářní čtvrtletí, které žadatel o dávku nemůže prokázat, započítá 80 % normativních nákladů na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den maminky chtěla bych se zeptat ohledn příspěvku na bydlení jsem samoživitelka bydlím s dcerou v podnájmu a když jsem šla žádat o příspěvek na bydlení tak mi sociální pracovnice řekla že ho s největší pravděpodobností zaítnou jelikož mám PODNÁJEMNÍ SMLOUVU ALE NÉ NÁJEMNÍ nevíte někdo jak to tedy vlastně je? jakej je vtom rozdíl? budu ráda za každou radu děkuji za odpovědi