Příspěvky na bydlení

Martina789
3.1.15 10:43

příspěvky na bydlení

Dobrý den maminky chtěla bych se zeptat ohledn příspěvku na bydlení jsem samoživitelka bydlím s dcerou v podnájmu a když jsem šla žádat o příspěvek na bydlení tak mi sociální pracovnice řekla že ho s největší pravděpodobností zaítnou jelikož mám PODNÁJEMNÍ SMLOUVU ALE NÉ NÁJEMNÍ nevíte někdo jak to tedy vlastně je? jakej je vtom rozdíl? budu ráda za každou radu děkuji za odpovědi :) :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4009
3.1.15 10:47

@Martina789 Nájemní smlouva = máš ji sepsánu přímo s majitelem. Podnájemní smlouva = más jí sepsanou s nájemcem (třeba u družstevního bytu). Příspěvek na bydlení se vztahuje ke smlouvě nájemní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.1.15 10:48

Podnajemni dava najemce (napr. Druzstevni byty), najemni majitel. Na podnajemni nelze pobirat PnB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina789
3.1.15 10:52

Děkuju a ještě se zeptám kdybych si tedy sehnala nájemní smlouvu mohu o ten příspěvěk zažádat znovu? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4620
3.1.15 10:56

@Martina789 jj, po trech mesicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina789
3.1.15 11:01

Tak to je opravdu hezké… zajímalo by mě jak to mohli dát romům kteří tu bydlej taky a ještě ktomu vtom nejdražším bytu :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
4620
3.1.15 11:03

@Martina789 nepletes si to nahodou s doplatkem na bydleni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
3.1.15 11:19
@geilens píše:
@Martina789 jj, po trech mesicich

Od nového roku může zažádat hned, nemusí dokládat 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.1.15 11:20
@Martina789 píše:
Děkuju a ještě se zeptám kdybych si tedy sehnala nájemní smlouvu mohu o ten příspěvěk zažádat znovu? :nevim:

záleží jestli ji seženeš, pokud je to družstevní byt, tak nájemní smlouvu ani dostat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
3.1.15 11:23

Kolik tady bude ještě těch diskuzí s maminkama samoživitelkama co žádají o příspěvek, sociální dávky apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16231
3.1.15 11:24
@Martina789 píše:
Tak to je opravdu hezké… zajímalo by mě jak to mohli dát romům kteří tu bydlej taky a ještě ktomu vtom nejdražším bytu :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

A tys viděla jejich smlouvu? Pravidla jsou stejná pro všechny, takže buď mají jinou smlouvu nebo berou jiné dávky, např. ten doplatek vyplývající z hmotné nouze, ale nikoliv příspěvek na bydlení. Pokud máš důkazy na neoprávněné užívání dávky, nahlaš to na sociálku, pokud ne, přestaň se do někoho navážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16231
3.1.15 11:27
@Janiiska píše:
Kolik tady bude ještě těch diskuzí s maminkama samoživitelkama co žádají o příspěvek, sociální dávky apod..

Hodně, dokud bude sociální politika státu štědrá jako doposud, a dokud se každá druhá ženská, žijící načerno s vydělávajícím chlapem, bude považovat za samoživitelku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
3.1.15 11:29

@BAZÁREK ANGIE mela sem za to, ze to priznavaji jen v mimoradnych situacich
Zase sem se poucila, dik :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.1.15 11:29
@slavuska1 píše:
záleží jestli ji seženeš, pokud je to družstevní byt, tak nájemní smlouvu ani dostat nemůžeš.

a proč by ne? naše družstvo dává nájemní smlouvy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
3.1.15 11:31
@geilens píše:
@BAZÁREK ANGIE mela sem za to, ze to priznavaji jen v mimoradnych situacich
Zase sem se poucila, dik :kytka:

Je to novinka, ale je tam to slůvko může-takže záleží na úředníkovi.

Úřad práce může přiznat příspěvek na bydlení vlastníku či nájemci bytu neprodleně po přestěhování, neboť namísto skutečných nákladů na bydlení za předchozí kalendářní čtvrtletí, které žadatel o dávku nemůže prokázat, započítá 80 % normativních nákladů na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat