Příspěvky na bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
30.4.15 23:35
@Anonymní píše:
Hezký večer, jak je to prosím s příspěvkem na bydlení? Zůstala jsem sama s ročním dítětem, ex nám „z milosti“ zaplatil ty tři nájmy a teď jsem šla žádat o příspěvek na bydlení a dozvěděla jsem se, že mi rozhodně nedají celý. Platím 11 tis. včetně poplatků. Jinak mám příjem 3800 rodičák a 2000 výživné. Přece mi ale musí zůstat alespoň životní minimum, ne? Navíc mi řekli, že pokud je součást poplatků fond oprav ( to je 800 měsíčně ), tak ten se do výpočtu nezapočítává. takže je možné, že mi nechají životní minimum, ale ještě z toho budu muset platit těch 800 na fond oprav? Tak to asi umřem hlady… A mám ještě jeden dotaz. Když bych dala malého do jeslí, šla do práce, ale vydělala si 12 tis., 4000 dala za jesle, zase by mi chybělo 3000, abych vůbec mohla zaplatit nájem, natož na živobytí. Opět by mi dali tolik, aby mi zbylo životní minimum? A když půjdu do práce a sice mi zbyde z 12 tis. po zaplacení nájmu 1000, ale opět stejná situce - dorovnají mi to jen do životního minima. Znamená to, že matka samoživitelka, ať je doma nebo pracuje, nikdy nebude mít víc než životní minimum? Nějak se nedivím už těm, co do té práce nechodí…Vždyť je to kocourkov…

no pokud vím, tak pokud máte víc jak životní minimum celkově, což máte(3800+2000ú, pr 1+1 je žm okolo 4500, tak už nejste v hmotné nouzi, a oc vám zbyde po odečtení nákladů na bydlení nikoho nezajímá :think: můžeš si požádat o příspěvek na dítě, pokud to to vyjde. možná se pletu, ale myslím že to tak je. a ten fond oprav se určitě nepočítá, počítá se jen voda, topení, odpad, popř. plyn, elektrika, jinak snad nic :think: plus nájem samozřejmě. mimochodem 11000 je pro 2 osoby prostě moc, nechci rýpat, ale měli jste si najít něco levnějšího, co utáhneš. my ve 4 ledech bydleli před pár lety za 10500, v Praze. a dají se najít i levnější, malé 2kk i v Praze seženeš do 9000 se vším všudy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
1.5.15 00:29

Anonymní, chybu jste udělala už když jste si vybrala pronájem za 11.000,– na který jednoduše nemáte příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
1.5.15 06:50

Funguje to přesně, jak popisuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.15 10:09

Já jsem nám našla za 10 000, 7 nájem a 3 poplatky, jenomže pak jsem zjistila, že v těch poplatcích je jen 1 kubík teplé a 1 studené a tak malou spotřebu opravdu nemáme, tak jsem to zvýšila na 11, jinak bychom se na konci roku nedoplatili…3000 mi přišly dostatečné, pronajímatelé to i tvrdili, že předchozímu nájemci to stačilo…Tak jsem jim uvěřila a pak jsem chtěla vidět jeho vyúčtování a měl nedoplatek skoro 3000, i když měl za celý ok asi 7 kubíků teplé a 12 studené, elektřiny 600 kWh a plyn taky zanedbatelně…Divila jsem se proč a částka 800 na opravy domu, co byla součástí poplatků to vysvětlila…Nájem v Praze proplácí právě do těch 11 tis., měla jsem za to, že pokud se do této čátky vejdu, zaplatí mi vše tak, aby mi zbylo alespoň životní minimum…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.15 21:32

Já tomu nerozumím…11 tis. v Praze není přece tak horentní částka…Je pravda, že se dalo najít za těch 10, který jsem i našla, ale nedošlo mi, že skoro tisícovka je na opravy domu, to byl od pronajímatelů podvod…Nicméně myslela jsem, že když dávají do max. výše 11 tis. a do toho se vejdu, dají mi tolik, aby mi zbylo životní minimum. Takže počítám s tím, že pokud mám včetně přídavků na dítě a alimentů 6300 ( 3800+500+2000) a životní minimum je cca 4900, dají mi 9600 s tím, že zbytek si zaplatím z těch příjmů…Už tak je hrozné být na životním minimu, ale to mi nenechají ani to??? :zed: :zed: Opravdu hrozí, že mi těch 9600 nedají???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.15 21:33

@andrea555
Já tomu nerozumím…11 tis. v Praze není přece tak horentní částka…Je pravda, že se dalo najít za těch 10, který jsem i našla, ale nedošlo mi, že skoro tisícovka je na opravy domu, to byl od pronajímatelů podvod…Nicméně myslela jsem, že když dávají do max. výše 11 tis. a do toho se vejdu, dají mi tolik, aby mi zbylo životní minimum. Takže počítám s tím, že pokud mám včetně přídavků na dítě a alimentů 6300 ( 3800+500+2000) a životní minimum je cca 4900, dají mi 9600 s tím, že zbytek si zaplatím z těch příjmů…Už tak je hrozné být na životním minimu, ale to mi nenechají ani to??? :zed: :zed: Opravdu hrozí, že mi těch 9600 nedají???

• Citovat
  • Upravit
66816
1.5.15 21:39

Prostě je třeba vědět DOPŘEDU, že fond oprav se do nájmu nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.15 21:47

@blecha72 No to je hezké, ale kdo by mi to měl říct jiní než lidé do toho zasvěcení…Opakovaně u nás byli ze sociálky ( na nahlášení ex, samozřejmě zcela neopodstatněné, nahlásil, že nemáme kde bydlet a nehledám byt a já jsem hledala pořád a zavčas našla, dítě bych fakt neohrozila, jen nebyl čas zjišťovat podrobnosti ), byla jsem se dopředu ptát i na úřadu práce přímo tam, kde vyřizují příspěvky a tam mi to taky neřekli…jediné, co mi řekli, že mám tam mít trvalé bydliště, byt musí být v OV a zaplatit tři měsíce až pak přijít. Psala jsem i pronajímatelům, jestli by smlouvu neupravili ve smyslu ne 7000+4000 poplatky, z toho 800 za opravy, ale 7800 + 3200 poplatky bez oprav. Složení fixní částky nikoho nezajímá, daly by se tam ty opravy „schovat“. Ale odmítli to…Prachy hrabat chtějí, ale pomoci ne…A smlouvu mám na rok…

• Citovat
  • Upravit
31672
1.5.15 21:52
@Anonymní píše:
@andrea555

já se obávám, že ti nedají ani těch 9600, max okolo 7- 8000. radši si to ještě zjisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
1.5.15 21:53

Jj, je to hnus. Na socce (bez podvodů nebo obejití zákona) člověk těžko přežije. Když jde do práce, je to kolikrát horší. Humus, můžeme si postěžovat, ale takhle to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.15 21:56

@slavuska1 Obáváš, nebo víš? Přece by mě nenechalo živořit se dvěma tisíci na měsíc…Tak když to nedají oni, je pak snad něco jako hmotná nouze a tak ne?

• Citovat
  • Upravit
16237
1.5.15 22:00

Promiň, ale stát ti v příspěvku na bydlení, rodičáku a přídavcích dá skoro 150 000 ročně, ty a otec dohromady jako rodiče dítěte se míníte podílet částkou 24 000 (otcovy alimenty), a ty jsi naštvaná na stát? To je docela slušný nepoměr na to, že za dítě by v první řadě měli být zodpovědní rodiče, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.15 22:02

@blecha72 No jestli je to fakt tak, že když člověk pracuje, má 12 tisíc a místo většího doplatku na bydlení mu teda dají menší, ale vlastně zase zůstane na životním minimu, proč do té práce teda chodit? :nevim: :nevim: :nevim: Já nějak chápu ty romy, že jim to musí připadat na hlavu…Už se jim fakt nedivím…Neschvaluju to, ale lidi co pracují a mají životní minimum a předtím nepracovali a měli taky životní minimum si musí připadat jako idioti…Vlastně pracují jen z etických důvodů ne pro svoji obživu…A když se koukám na lidi kolem, jak často nehledí napravo nalevo, proč se pak honit, abych společnosti ušetřila to, co mi na sociálce dají…A když člověk vidí, jak ti nahoře kradou jak straky, nějaké minimum od sociálky pak vůbec netrápí…Já vím, kdyby to tak dělal každý, to by to vypadalo…Taky neříkám, že do práce nechci, už jen pro vzor dítěti je to důležité, ale že si budu připadat jako idiot, to teda budu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.15 22:05

@zrcadlo To je hezké a co jako mám dělat? Jí teda s malým pod most? Nebo ho pověsit na hrušku, jít do práce a pak si jej z ní vyzvednout? Roční dítě, žádní příbuzní na hlídání, co jako má člověk dělat? teda ještě mě napadat, to je mazec…Takže je v pořádku nechat bez prostředků matky s ročními dětmi, postižené, staré, nemohoucí. Co by jako chtěli? Hm :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33
1.5.15 22:06
@slavuska1 píše:
no pokud vím, tak pokud máte víc jak životní minimum celkově, což máte(3800+2000ú, pr 1+1 je žm okolo 4500, tak už nejste v hmotné nouzi, a oc vám zbyde po odečtení nákladů na bydlení nikoho nezajímá :think: můžeš si požádat o příspěvek na dítě, pokud to to vyjde. možná se pletu, ale myslím že to tak je. a ten fond oprav se určitě nepočítá, počítá se jen voda, topení, odpad, popř. plyn, elektrika, jinak snad nic :think: plus nájem samozřejmě. mimochodem 11000 je pro 2 osoby prostě moc, nechci rýpat, ale měli jste si najít něco levnějšího, co utáhneš. my ve 4 ledech bydleli před pár lety za 10500, v Praze. a dají se najít i levnější, malé 2kk i v Praze seženeš do 9000 se vším všudy. :nevim:

Hovadina, pode mě je v hmotné nouzi, ale nyní jako první musí mít zažádáno o příspěvek na bydlení a až jí ho přiznají, tak zajít na HN ale tam může hned, i kdyby jí nic neali, za pokud nic nedá, moje HN je pro 2 lidi 5580 a paní má 2 děti a ne jedno
jinak 11 tis nájem moc není, je to akorát, platíme v krajském městě 12 tis za 2-1 se vším komplet což je u nás tak normální, v Praze myslím to za 11 není až tak moc, jinak mě stát platí, ale jak si myslí zakladatelka tak ano, zbývá nám po zaplacení nájmu pro 2 lidi asi 2 tisíce na jídlo, není to tak že zaplatí 100%nájmu + další
zaplatí jen 80%
a má pravdu v tom, že se nevyplatí jít do práce, bude udřená, děti jí neuvidí a bude na tom stejně a te%d mě klidně bijte mě to neva, beru dávky protože jsem těžce nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat