Příspěvky na bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.5.15 22:10
@Anonymní píše: @Anonymní píVedoucí oddělení nepojistných soc. dávek Barbora Svobodová  950 178 502  Barbora. Svobodova@aa.mpsv.cz

Na tento email zašlete Váš dotaz, přesně popište situaci a paní vedoucí ochotně a kompetentně poradí!

A můžu se zeptat kolik platíte za nájem a kolik Vám dají? Od začátku jde u mě o to, že platím 11 tis., normálně by mi to uznali, dali tolik, aby mi zbylo životní minimum a pak bych na hmotnou nouzi nedosáhla. ALE! V těch 11 tis. je 800 za opravy, takže s tím nebudou počítat a já to budu muset platit z životního minima, čímž se dostanu o těch 800 pod hranici životního minima a pak teda snad - doufám - už budu moci požádat o hmotnou nouzi. Tj. příjmem tam sice nespadám, ale tím, že mi nezaplatí příspěvek na bydlení v takové výši, aby mi živ. minimum zbylo tam pak spadat budu…No je to kocourkov…Proč si to komplikují a ty opravy tam rovnou nezapočítávají…

Děkuji, zkusím to :-).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.15 23:08

@blecha72
Jde o to, že v posledním semestru v prezenčním studiu při psaní diplomky se hledá práce dost blbě. Chození na pohovory sežere času nepočítaně, a navíc ve chvíli, kdy budu mít školu hotovou, tak se můžu ucházet o místa, o která teď nemůžu. Popravdě psaní diplomky, pokud má být kvalitní, opravdu chce čas. Nehledě k tomu, že se ještě samozřejmě musím připravit na státnice, a na naší škole tedy zkoušky fakt nejsou zadarmo. Plzeňská práva to holt nejsou :roll: Neboj, taky mám své odpracováno.

Ale o tom ten dotaz tedy není.

• Citovat
  • Upravit
66844
3.5.15 23:10

No, my trouby, co jsme první diplomku zvládly při škole od po do pá a druhou při práci na plný úvazek a péčí o dítě, jsme fakt mimo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.15 23:17

@blecha72 Ne každá škola je stejně náročná, to je jedna věc. Druhá věc, že ne každý člověk je stejně výkonný. Zvládla jsi dítě, školu a práci současně? Jestli to bylo něco typu medicína, pak :potlesk: Jestli něco méně náročného, tak taky super, jsi dobrá. Já budu ráda, když to stihnu i bez zaměstnání, abych nemusela prodlužovat studium. Ale upřímně, nevím, k čemu Ti tahle diskuze o tom, kdo si příspěvek zaslouží a kdo ne, je. Jestli jsi supermatka, tak super, ale je to trochu OT. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.15 23:19

Jo a studium mám samozřejmě prezenční, o tom žádná.

• Citovat
  • Upravit
66844
3.5.15 23:19

Psaní diplomky není studium medicíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.15 23:52

@blecha72 Ehm, jako že studenti lékařské fakulty nepíší diplomové práce? To slyším prvně 8o A popravdě ani nevím o tom, že by existovala nějaká státní vysoká škola, která by na konci studia závěrečnou práci nevyžadovala, ať již na bakalářské či na vyšší úrovni. Jestli nějakou takovou znáš, tak mi o ní řekni.

Jinak, prosím, nahlédni si na web lékařské fakulty, jestli o tom pochybuješ. Nebo přímo zde:

Repozitář závěrečných prací UK
https://is.cuni.cz/…/zzp/search/?…
stačí si zadat libovolnou fakultu a typ práce a uvidíš…

• Citovat
  • Upravit
66844
3.5.15 23:55
@Anonymní píše:
@blecha72 Ehm, jako že studenti lékařské fakulty nepíší diplomové práce? To slyším prvně 8o A popravdě ani nevím o tom, že by existovala nějaká státní vysoká škola, která by na konci studia závěrečnou práci nevyžadovala, ať již na bakalářské či na vyšší úrovni. Jestli nějakou takovou znáš, tak mi o ní řekni.

Jinak, prosím, nahlédni si na web lékařské fakulty, jestli o tom pochybuješ. Nebo přímo zde:

ok, lékaři to mají těžší, přesto je normou zvládnutí diplomky během studia. Každopádně studium zdárně uzavři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.15 00:00

Já jsem přeci psala, že jsem v posledním semestru prezenčního studia A píši diplomku. Čili během studia píšu. Student nejsem pouze škatulkově, protože jsem student starší 26 let, čili pro stát už student nejsem a sociální a zdravotní si musím platit sama.
Ale jinak díky. :)

Jinak už raději přestanu plevelit diskuzi, přeci jen to má být o příspěvcích na bydlení a ne o tom, jak studuji. Snad se ještě najde někdo, kdo ví, jak to s těmi příspěvky v mém případě je. V nejhorším se zeptám přímo na úřadě.

• Citovat
  • Upravit
624
4.5.15 08:18
@Anonymní píše:

Zcela OT - medici nemají povinnost psát závěrečnou diplomovou práci od ak. roku 2010/2011 (posl. práce jsou tak z roku 2010). Platí pro klasické dlouhé programy.

Státní VŠ jsou v ČR přesně dve - PAČR a UNOB. Ostatní VŠ se dělí na soukromé a veřejné.

Ve tvé situaci jsem byla. Diplomka, prezenční studium. Ale zaboha by mě nenanapadlo jít si po dávky. Já to fakt nechápu. ČR je tak sociální stát, až to není hezké. Nemám na něco? No tak si dojdu pro nějakou dávku (internet a mobil zjevně máš, takže na tom nebudeš nikterak nuzně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.15 08:59

@novaandy A proto si můžete požádat o doplatek na bydlení.

• Citovat
  • Upravit
8523
4.5.15 10:07
@Anonymní píše:
Já jsem přeci psala, že jsem v posledním semestru prezenčního studia A píši diplomku. Čili během studia píšu. Student nejsem pouze škatulkově, protože jsem student starší 26 let, čili pro stát už student nejsem a sociální a zdravotní si musím platit sama.
Ale jinak díky. :)Jinak už raději přestanu plevelit diskuzi, přeci jen to má být o příspěvcích na bydlení a ne o tom, jak studuji. Snad se ještě najde někdo, kdo ví, jak to s těmi příspěvky v mém případě je. V nejhorším se zeptám přímo na úřadě.

Co rodiče, proč tě neživěj? Nějaký alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.5.15 13:26
@novaandy píše:
Tak si pujdu pozadat… protoze muj prijem je 6300 + 5519= 11819-8200=3619kc… a to neni zivotni minimum pro matku s ditetem

tak to kurňa narazíš - já a moje studující dítě máme po odečtení nájmu a služeb na měsíc 2 tis. - na všechno - je nezajímá jestli zaplatíš nájem celý a ještě máš na jídlo, zajímá je, jestli ti po odečtení 80% nájmu zbyde na jídlo a to zbyde…a docela dost, na HN nemáš nárok ani omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.5.15 13:30
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat kolik platíte za nájem a kolik Vám dají? Od začátku jde u mě o to, že platím 11 tis., normálně by mi to uznali, dali tolik, aby mi zbylo životní minimum a pak bych na hmotnou nouzi nedosáhla. ALE! V těch 11 tis. je 800 za opravy, takže s tím nebudou počítat a já to budu muset platit z životního minima, čímž se dostanu o těch 800 pod hranici životního minima a pak teda snad - doufám - už budu moci požádat o hmotnou nouzi. Tj. příjmem tam sice nespadám, ale tím, že mi nezaplatí příspěvek na bydlení v takové výši, aby mi živ. minimum zbylo tam pak spadat budu…No je to kocourkov…Proč si to komplikují a ty opravy tam rovnou nezapočítávají…

pochopila jsem že bydlíš v pronajatém bytě, pokud máš trvalé bydliště, tak dostaneš příspěvek na bydlení, ALE - majitel má nějakou smlouvu s Tebou - v ní nesmí být uvedeno že mu platíš fond oprav, protože to je částka na dům a ne na byt, správně ji po tobě ani nesmí chtít - pokud mu ji platíš je to problém jeho, pokud je byt ve tvém vlastnictví, tak s tím se nedá nic dělat, ale protože je to je pevně daná částka vaším družstvem či společenstvím a je povinnost jo platit, musí ji sociálka zahrnout, bez té částky by jste nebydleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.5.15 13:39
@novaandy píše:
Jak uz jsem psala nize narok mam na 1261 kc…

musíš mít nejprve nárok na HN pak teprve doplatek na bydlení jedno bez druhého nejde, já to beru takže to vím a podle kalkulačky na netu co tu každá doporučuje, mám brát 5230.-Kč ale nějakou záhadou mám podle státu nárok jen 1120.-Kč ty kalkulačky hooodně kecají. a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat