Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Zdravím, dcera mi vcera bečer říkala, že už jí týden bolí mebo jakoby píchá v místě slepáku. Prý je to lepší když stoji, ale prý jí to moc nebolí, ještě včera normálně cvičila v tělocviku, předevčirem ji prý bylo na zvracení. Dneska jí to bolí trochu víc. Ale taky měla zácpu, tak přemyšlím, jestli to nejsou větry. Břicho citlivé na pohmat nemá. Taky má před MS a říkala, že má nějaký žlutý výtok.
A proč se ptám? Protože máme jedno auto a to má manžel v práci. Tak přemýšlím jestli jet autobusem na pohotovost a nebo počkat až manžel přijede. Ale týden se slepákem, mi přijde moc.
Děkuji za vaše rady
Proč na pohotovost? Je všední den, tak k lékaři.
My jsme teď jeli s dcerou (8let) na pohotovost s bolavým břichem (v sobotu večer) a byl to streptokok/angína, je dcera jinak zdravá? A nejdřív je potřeba jít k praktikovi a ten vas pošle po vyšetření případně dál..
To dcera nemá praktického lékaře? Proč chceš prudit na pohotovosti? A navíc to nemusí být slepák. A pokud by měl prasknout slepák tak to rozhodně nebude mít jen mírné bolesti. Navíc pokud má žlutý výtok tak může mít zánět dělohy nebo vaječníků, takže to vem cestou praktického lékaře, který posoudí kde je problém.
Mne praskol na druhý deň od začiatku bolesti. Na pohotovosť som išla vecer. A to mi v nemocnici prízvukovali, že keď ma ešte niekedy bude niečo tak bolieť, treba ísť hneď k lekárovi. Neviem, či to tu píšeš vážne, ale s bolesťou v bruchu sa neotala a ide sa k lekárovi.
Při slepaku bude mít velké bolesti, to nebude moct ani chodit, určitě by s tím nezvládla cvičit a chodit několik dni
zasla bych normálně k dětské, muze to byt cokoli, ale na pohotovost bych nesla.
@Kriss Tina píše:
Při slepaku bude mít velké bolesti, to nebude moct ani chodit, určitě by s tím nezvládla cvičit a chodit několik dnizasla bych normálně k dětské, muze to byt cokoli, ale na pohotovost bych nesla.
tak ja som si ešte fyzicky odpracovala deň a išla na pohotovosť. A bol prasknutý. Ale je pravda, že asi dosť vydrzim. Takže.. bolesť v bruchu - vysetrit
@Kriss Tina píše:
Při slepaku bude mít velké bolesti, to nebude moct ani chodit, určitě by s tím nezvládla cvičit a chodit několik dnizasla bych normálně k dětské, muze to byt cokoli, ale na pohotovost bych nesla.
To vůbec není pravda. Jedné kolegyni slepak prasknul z ničeho nic, bez jakýchkoli příznaků. Prostě se doma složila do bezvědomí. Naštěstí byl doma přítel, který ji odvezl do nemocnice, jinak by už byla mrtvá.
@AnoNe píše:
To vůbec není pravda. Jedné kolegyni slepak prasknul z ničeho nic, bez jakýchkoli příznaků. Prostě se doma složila do bezvědomí. Naštěstí byl doma přítel, který ji odvezl do nemocnice, jinak by už byla mrtvá.
Přesně tak. Já jsem teď doma po slepaku, jen mirna tupa bolest bricha, prisuzovala jsem to PMS. Jen tam bylo jedno citlivé misto v podbřišku, které když jsem nezmackla, tak v pohodě. Vydržela bych tak klidně i další dny. A přitom podle operatera velký zánět, v propousteci zprávě zmínka o gangrene.
Neřešila bych jak dlouho vydrží slepák než praskne, ale vzala bych ji k lékaři, když má bolesti.
Zdravím, dcera mi vcera bečer říkala, že už jí týden bolí mebo jakoby píchá v místě slepáku. Prý je to lepší když stoji, ale prý jí to moc nebolí, ještě včera normálně cvičila v tělocviku, předevčirem ji prý bylo na zvracení. Dneska jí to bolí trochu víc. Ale taky měla zácpu, tak přemyšlím, jestli to nejsou větry. Břicho citlivé na pohmat nemá. Taky má před MS a říkala, že má nějaký žlutý výtok.
A proč se ptám? Protože máme jedno auto a to má manžel v práci. Tak přemýšlím jestli jet autobusem na pohotovost a nebo počkat až manžel přijede. Ale týden se slepákem, mi přijde moc.
Děkuji za vaše rady