Chondromalacie čéšek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.1.23 21:05

Chondromalacie čéšek

Ahojky! Mám dceru a je jí 12 let a 6 měsíců zpátky jí diagnostikovali chondromalacii čéšky v obou kolenech. Celý půl rok necvičila, nechodila ani do tělocviku ve škole. Bere nějaké prášky a šlape každý den na rotopedu. A i tak se jí to vůbec nezlepšilo.
Je tady někdo kdo s tím má nějaké zkušenosti? Vyléčí se to vůbec někdy?
Děkuju moc všem za odpovědi💜

Příspěvek upraven 24.01.23 v 18:52

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
725
24.1.23 10:14

Ahoj, já mám zkušenosti. Taky jsem to měla/mám v obou kolenech. Přišla jsem na to tak, že se mi v 16 vykloubila čéška, ale to s tím onemocněním úplně nesouvisí a stávat se to u toho nemusí. Mám dle lékaře nejaký špatný tvar a nestabilní vazy k tomu. Chondromalacii mi zjistili po artroskopii. Taky jsem jedla prášky na chrupavku, cvičila…nic moc nepomáhalo. Teď mi je ale přes třicet a nevím o tom, že by mě bolely kolena, časem se to spravilo. Chce to prostě dodržovat přiměřenou pohybovou aktivitu, rehabilitace, pokud vám byly doporučeny, přišlo mi dobrý mít ortopedický vložky do bot :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.1.23 18:49

Jojo, rehabilitace měla, ale vůbec jí nepomohly, co přesně myslíš tou pohybovou aktivitou? Ona teď totiž nedělá vůbec nic. Jde jenom do školy a zpátky a každý den šlape na rotopedu…myslíš že by měla zase zkusit ten tělocvik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
24.1.23 19:43

Ten rotoped mi doporucovali jako nejvhodnejsi, takze jestli kazdej den slape, tak to je dobry. Ja teda jeste provozovala rychlochuzi a pak nejake min narocne cviky na posileni stehenniho svalu. Hlavne mi nedoporucovali sporty, kde se delaji prudke pohyby, zamerne jsem se vyhybala tomu, co me bolelo, coz byl i beh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.9.23 20:17

@kubmaja02 dobrý den, za jak dlouho vás bolesti přešly? Mám problem již přes rok 😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
17.9.23 23:28

Par let to asi trvalo 😁. Jako prijde me, ze se to zlepsilo po skole, sedet furt v lavici tomu moc nepomahalo. Takze to u me trvalo min. dva roky, mozna dyl…😁 to uz je mega davno. Je fakt, ze jak jsem pak zacala pracovat, tak jsem si na bolavy kolena moc nevzpomnela 😁 Dnes me kolena neboli (ale vyskakuji me porad). Ono to fakt asi prejde. Tenkrat mi na ortopedii doporucovali kolagen, ale moc se mi nezdal ucinek. Ale mela jsem jen nejaky levny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
17.9.23 23:35

A má dcera i drásoty v kolenou? Moje dcera má silné drásoty v kolenou díky patologickému tvaru čéšek, opravdu jí strašně křupou a bolí obě kolena v dřepu, při chůzi že schodů. Z dřepu se nemůže postavit. Řešíme to od jejích 14, nikdo s tím nic ale nechce dělat. Nevím, jestli už má chondromylacii. Jak jste na to přišli, bylo to vidět na ultrazvuku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.9.23 06:54

@kubmaja02 a jakou mate práci, zda se mohu zeptat (jaký pohyb), ze to preslo v práci?… já to mám ve vlnách…hrozny, ze bych brecela bezmoci…lepší…co ale nikdy nepřešlo jsou schody-v levém mě vždy projede pichlava bodava bolest při každém schodu (nahoru i dolu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.9.23 06:55

@kubmaja02 a ještě dotaz: ta rychlí chůze byla kolik km?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
18.9.23 09:15

Sluzby lidem…8-12 h v kuse na nohou. No a ta rychla chuze tezko rict, nemam auto a celej zivot chodim pesky, pokud to jde 😁 a doporucovali ti neco na chrupavku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.9.23 13:09

@kubmaja02 jen chondroprotektiva a posilování svalu, co drží koleno. Někdo zas radi pouze chuzi a kolenum odpocinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
18.9.23 15:42

@Veveří mne to zjistili pri artroskopii. Resila jsem vlekle bolesti po vykloubeni cesky. Drasoty nemam, dodneska treba nemuzu klecet, na ty kolena mi to hrozne vadi. Drep v pohode celkem. Drive me taky tuhly kolena v urcite poloze, byl pak problem je narovnat 😁 mam pry taky jakysik atypicky tvar, ale drasoty nemam. Spis mam problem s rim, ze se mi jednou za cas ceska vykloubi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí