Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera si nehty trhala - na rukou i na nohou
. Kdyz byla nervozni, kdyz usinala v posteli apod.
Davala jsem naplasti na ty nejhorsi…
Pomohla az motivace lakem na nehty ![]()
Asi bych to neřešila a jenom pravidelně zastřihovala, ať se jí o něco nezatrhne… Bude to lepší ![]()
@dana.dv kdyz ty moji je 22mesicu 😂to uplne nevidim na lakovani…rve i pri strihani😂
@NicolaR7 Hele, ja obema dceram lakuju nehty cca od roka. V lete, za odmenu. Vidi to u me, chteji taky. Odmalicka to berou jako automaticky - navonet se rano, 8 leta si pravidelne odlicuje plet, trilete lehce nakulmuju podkovu (dle rady kadernice, ma rust vlasu do „vetrniku“).
Rady se mnou chodi koukat k manikerce, na pedikuru apod.
@dana.dv píše:
@NicolaR7 Hele, ja obema dceram lakuju nehty cca od roka. V lete, za odmenu. Vidi to u me, chteji taky. Odmalicka to berou jako automaticky - navonet se rano, 8 leta si pravidelne odlicuje plet, trilete lehce nakulmuju podkovu (dle rady kadernice, ma rust vlasu do „vetrniku“).
Rady se mnou chodi koukat k manikerce, na pedikuru apod.
Tak to je slušnej úlet…
@NicolaR7 neřeš to, věkem se to zlepší. Moje děti to měly obě a o to horší, když běhaly bosky. Ty nehty jsou ještě slabé a dítě na ně při lezení a blbnutí vytváří velkou zátěž. Našemu je 5 a až poslední rok vypadají normálně. Dcera 3,5 roku je má podobné, jako ta tvoje. Tam palcem se odráží od podložky, proto je často tak zničený
Dekuju holky☺️budu verit, ze se to zlepsi…ja lakovat fakt nechci to ani pedikerka nedoporucila u takhle maleho ditete☺️
@NicolaR7 píše:
Dekuju holky☺️budu verit, ze se to zlepsi…ja lakovat fakt nechci to ani pedikerka nedoporucila u takhle maleho ditete☺️
Ono je to tím běháním naboso. Max bych jí dala nějaké béčko - potraviny, co ho obsahují větší množství. A zastřihávat, aby si je nezatrhla.
@NicolaR7 píše:
Snad Tě uklidním, že obě naše děti (batolata) mají úplně stejné nehty jako Tvoje dcera. Často zastřihuju a piluju, aby se jim nezatrhávaly. Ale co jsem kde viděla, mají to tak všechny děti.
Posledni syn je ma take takove. Je to dane i tim kulatym tvarem nehtu, opravdu nejdou zastrihnout do rovna.
Já tě nechci strašit, ale já mám takhle prasklej nehet na ukazováčku na ruce už tak 8 let a fakt to jako neodroste.
Nevím, čím to je, myslím, že jsem se tenkrát do toho prstu bouchla. Už se mi to aspoň a neláme, ale vždycky se ten vršek začne v tom spoji třepit a musím ho zastříhnout. Jinak nehty mám ostatní super, tvrdný, kvalitní, ale tenhle zlom se prostě ne a ne spravit. ![]()
Manželovi se nehet rozdělil podélně, když mu spadlo v posilovně závaží a je to 20 let a taky se to nespravilo..
Ale tak držím palce, ať se vám to spraví…
Ahoj holky,
jsem uz zoufala z tech jejich nehtu…
Porad se ji konecky trepi, pritom ji kvalitne, ma kvalitni boty, doma chodi bosa…
Vubec nevime s manzelem kde se stalo ze ji ten palecek takhle prasknul…detska rekla ze to odroste…mela tam asi i modrinku ta ji uz odrusta…ale taky tam byla dlouho…
Mam nakoupit nejake vitamíny? Zatim nic krom vigantolu a vitaminu z jidla nedavame…
Strihame i podle doporuceni pedikerky ale marny…