Jít do jiné nemocnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.1.23 19:30

Jít do jiné nemocnice?

Dobrý večer, mám dvouletou dceru. Od středy od noci má hroznej dusivej kašel, zvracela 2× v noci a od čtvrtka se rozjely hrozný teploty 38,7 až 39,2. Od pátku od noci už 40 a dnes ráno 40,2. Dnes jsem s ní byla na pohotovosti, tam mi řekla, ať ji dám čtvrtinu Paralenu. Dcera je vyřízená, nechce ani vůbec pít, dávám čipky, nurofen sirup, Thymomel na kašel, odsávám nos a dávám mořskou vodu a kapky Otrivin. Zdůrazňovala jsem hlavně to, že vůbec nepije, zkouším, podávám, má flašku na očích a vůbec nereaguje. CRP ji měřily, má 19 a poslala nás domů. Jenomže to je nejblizší nemocnice s hroznou pověstí a zaměstnanci. Další nemocnici máme cca 40km daleko, jela bych i na konec světa, ale jestli to má cenu? Jestli nás taky od tama pošlou domů? :think: Já se omlouvám, jestli text je neúplný, jestli zbytečně neplaším, ale takhle je dcera nemocná poprvé. Moc předem děkuji za rady😣 🙏🏻

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
22.1.23 19:37

Teď už ji nikam netahej a zítra zavolej na pediatrii - chytla někde něco z těch virů, co teď jsou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.23 19:38

@Ou Zítra je neděle, dr tam není

• Citovat
  • Upravit
9624
22.1.23 19:39
@Anonymní píše:

zítra je pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.1.23 19:40
@Anonymní píše:

Zítra je pondělí

• Citovat
  • Upravit
4466
22.1.23 19:41

Čůrá, jeví známky dehydratace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.23 19:42

@Janli Bože, už jsem vypatlaná z toho všeho  :zed:

• Citovat
  • Upravit
24991
22.1.23 19:43

Jestli mas pocit, že je dehydratovana, tak bych jela. na leky reaguje? uleví se ji po podání? klesne teplota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24108
22.1.23 19:44

Zítra je pondělí. Prvně srazit teplotu. V horečkách se ti nenapije. Takže srazit a nabídnout na pití cokoliv. Třeba Colu. To fungovalo u nás. Syn taky při teplotách nepil. Pak je fajn dát ovocné kapsičky do mrazáku a zkusit dát na pití zmrlou kapsičku nebo klidně zmrzlinu. Když bylo nejhůř tak jsem dávala pití lžičkou a nebo stříkačkou do pusy ( jakby do tváří). Pak doma mám kulíška - rehydratační roztok. Toto l hydrataci. Můžeš zkusit dát i do vaničky s brčkem a třeba se napije té vody. Ještě se aspoň stazi teplota. Samozřejmě, když děti bude zdát, že je dehydratovaná tak okamžitě do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.1.23 19:46
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám dvouletou dceru. Od středy od noci má hroznej dusivej kašel, zvracela 2× v noci a od čtvrtka se rozjely hrozný teploty 38,7 až 39,2. Od pátku od noci už 40 a dnes ráno 40,2. Dnes jsem s ní byla na pohotovosti, tam mi řekla, ať ji dám čtvrtinu Paralenu. Dcera je vyřízená, nechce ani vůbec pít, dávám čipky, nurofen sirup, Thymomel na kašel, odsávám nos a dávám mořskou vodu a kapky Otrivin. Zdůrazňovala jsem hlavně to, že vůbec nepije, zkouším, podávám, má flašku na očích a vůbec nereaguje. CRP ji měřily, má 19 a poslala nás domů. Jenomže to je nejblizší nemocnice s hroznou pověstí a zaměstnanci. Další nemocnici máme cca 40km daleko, jela bych i na konec světa, ale jestli to má cenu? Jestli nás taky od tama pošlou domů? :think: Já se omlouvám, jestli text je neúplný, jestli zbytečně neplaším, ale takhle je dcera nemocná poprvé. Moc předem děkuji za rady😣 🙏🏻

U takhle malých dětí nejsou čtyřicítky nic vzácného, důležité je, jestli po podání antipyrotik klesají. Pití zkus dávat stříkačkou (já dávala tou z Nurofen sirupu), ochlazuj zápěstí, kotníky a třísla vlažnými obklady, popřípadě zkus nahá tělo na tělo. A ne, na pohotovost bych nejezdila, šla bych ráno k dětskému. Netahala bych ji bůhví kam kvůli těm pár hodinám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
22.1.23 19:46

Tak pravděpodobně má chřipku vzhledem k těm vysokým teplotám. Takže srážet teplotu a doplňovat tekutiny. Ale je ještě poměrně malá, takže pokud odmítá pití a nedostaneš do ní dostatek tekutin ani po lžičkách, je třeba nějak apatická (i v době kdy jí poklesne teplota, nebo pokud teplota neklesá), tak se může rychle dehydratovat. A jestli jsi s ní byla na pohotovosti ráno, tak klidně jeď znova, jestli máš pocit že se stav horší. A kolik dcera váží? Má dostatečnou dávku toho paralenu? Účinná dávka je 10-15mg na kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
22.1.23 19:58

Pockala bych do rána, pokud jde teplota lekama srazet, pití bych dávala třeba po lzickach, klidně něco sladkého, co nemá normálně dovoleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
22.1.23 20:00

Nikam bych nejela. Musis srazit teplotu, dite pookreje a spis do ni piti dostanes. Co bych udelala ja? Stridala Nurofen a Paracetamol po 4 hodinach + dite posadila do sprchace, kde na nej pustis nejdrive teplou vodu a pomalicku ji ochlazujes ( vzdy po nekolika (ca 5) minutach o trosicku) az je jen vlahounka az skoro studena, do jake teploty ti to dite toleruje. Moje vzdycky po chvili vyskocili ze sprchy jak srnky, nalila sem do nich piti ( vodu s jablecnym juice) a nez horecka zase stoupla, tak mi vetsinou i neco malo snedly ( polevku, ovoce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
22.1.23 20:04

Nas poslali domu z pohotovosti i se 40,5. Ma neco viroveho, tak proste dal snizuj teplotu, klidne na stridacku paralen/nurofen co 4 hodiny. Horecky muzou byt vysoke klidne i tyden. Spatne je, ze malo pije, davej ji klidne Fantu, to bylo jedine, co pila dcera a davam ji to pri horeckach doted. Nebo kapsicky a doplnit je vodou. Kdyby byla malatna a malo curala, vypadala dehydratovane, pak pohotovost. Dcera na ni skoncila parkrat kvuli dehydrataci, ze 5 dni skoro nepila kvuli nemoci, to pak byla malatna, to poznas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
22.1.23 20:26

Dokud čůrá, tak bych nejezdila, akorát bych do ní cpala vodu, klidně stříkačkou, džus… Cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí